Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Vždy jsem si myslela, že můžu mít jen jedno trvalé bydliště. Kamarádka mi však sdělila, že v současné době je to jinak, že můžu mít víc trvalých bydlišť
.
Co je na tom pravdy ?!
Jestli na to tema nepospichate, budu si pristi tyden prehlasovat trvale bydlist, tak se muzu zeptat na aktualni stav a dat vedet - teda jen doufam, ze nebudu s tim dotazem pro uredniky za exota
![]()
Tak pokud vím, tak můžeš mít trvalý bydliště jen jedno a pak můžeš mít přechodný bydliště, tak jestli kamarádka nemyslela toto.
myslím že je to blbost, co bys pak měla v občance? dva řádky s adresama trvalýho pobytu? Můžeš mít trvalé a přechodné bydliště,to jo.
Přechodné bydliště už taky neexistuje ne??? Je pouze trvalé bydliště a korespondenční adresa ![]()
Já měnila trvalé bydliště nedávno a rozhodně se mě nikdo neptal, jestli si chci nechat původní i nové. Prostě ti přestřihnou občanku a na papírek k tomu napíšou, že se mění trvalé bydliště z … na … ![]()
Když se hlásíš k trvalému pobytu, tak tě automaticky odhlásí z toho starého. Takže ne, nejde to.
MonnyDee píše:
Přechodné bydliště už taky neexistuje ne??? Je pouze trvalé bydliště a korespondenční adresa
U nás v Krupce se musí hlásit o přechodné bydliště… ![]()
Raduš.ka44 píše:MonnyDee píše:U nás v Krupce se musí hlásit o přechodné bydliště…
Přechodné bydliště už taky neexistuje ne??? Je pouze trvalé bydliště a korespondenční adresa
Jj, Krupkovina
Jinak ze zákona přechodné bydliště už neexistuje, můžeš si třeba ale do evidence obyvatel nahlásit adresu pro doručování a na tu ti potom bude chodit úřední pošta.
U TB je to jak už bylo napsáno, jakmile si nahlásiš nové, staré ti automaticky zanikne.
Trvalé bydliště není, jen trvalý pobyt:
zák. o evidenci obyvatel:
Místem trvalého pobytu se rozumí adresa pobytu občana v České republice, kterou si občan zvolí zpravidla v místě, kde má rodinu, rodiče, byt nebo zaměstnání. Občan může mít jen jedno místo trvalého pobytu, a to v objektu, který je podle zvláštního právního předpisu označen číslem popisným nebo evidenčním, popřípadě orientačním číslem a který je podle zvláštního právního předpisu určen pro bydlení, ubytování nebo individuální rekreaci.
Pak si ještě můžeš zvolit tzv. doručovací adresu, která se úředně povede a na kterou Ti budou st. orgány doručovat, pokud si to tak zvolíš. V tom případě budeš mít třeba trvalý pobyt na jednom místě a doručovací adresu jinde.
M.
Příspěvek upraven 10.10.11 v 21:30
Raduš.ka44 píše:
Když se hlásíš k trvalému pobytu, tak tě automaticky odhlásí z toho starého. Takže ne, nejde to.
Já si to taky myslím, že to je takhle.
Tak ![]()
Přechodné bydliště už neexistuje, adresa trvalého pobytu může být jen jedna..
Tééda, to by si určité skupiny zneužívající sociální dávky přilepšily, kdyby mohly mít dvě trvalé bydliště..