Můžu mít dvě trvalá bydliště?

2803
10.10.11 21:01

Můžu mít dvě trvalá bydliště ?

Vždy jsem si myslela, že můžu mít jen jedno trvalé bydliště. Kamarádka mi však sdělila, že v současné době je to jinak, že můžu mít víc trvalých bydlišť 8-o .
Co je na tom pravdy ?!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9649
10.10.11 21:02

O tom jsem jeste neslysela, myslim, ze to nejde… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1291
10.10.11 21:06

Jestli na to tema nepospichate, budu si pristi tyden prehlasovat trvale bydlist, tak se muzu zeptat na aktualni stav a dat vedet - teda jen doufam, ze nebudu s tim dotazem pro uredniky za exota :oops: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4880
10.10.11 21:07

Podle mě to je blbost ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
10.10.11 21:08

Tak pokud vím, tak můžeš mít trvalý bydliště jen jedno a pak můžeš mít přechodný bydliště, tak jestli kamarádka nemyslela toto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16939
10.10.11 21:08

myslím že je to blbost, co bys pak měla v občance? dva řádky s adresama trvalýho pobytu? Můžeš mít trvalé a přechodné bydliště,to jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16939
10.10.11 21:09

Pettulle, si byla rychlejší :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
10.10.11 21:10

Přechodné bydliště už taky neexistuje ne??? Je pouze trvalé bydliště a korespondenční adresa :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.10.11 21:11

Já měnila trvalé bydliště nedávno a rozhodně se mě nikdo neptal, jestli si chci nechat původní i nové. Prostě ti přestřihnou občanku a na papírek k tomu napíšou, že se mění trvalé bydliště z … na … :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
10.10.11 21:13

Když se hlásíš k trvalému pobytu, tak tě automaticky odhlásí z toho starého. Takže ne, nejde to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
10.10.11 21:14
MonnyDee píše:
Přechodné bydliště už taky neexistuje ne??? Je pouze trvalé bydliště a korespondenční adresa :palec:

U nás v Krupce se musí hlásit o přechodné bydliště… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12863
10.10.11 21:20
Raduš.ka44 píše:
MonnyDee píše:
Přechodné bydliště už taky neexistuje ne??? Je pouze trvalé bydliště a korespondenční adresa :palec:
U nás v Krupce se musí hlásit o přechodné bydliště… :lol:

Jj, Krupkovina :mrgreen: :mrgreen: Jinak ze zákona přechodné bydliště už neexistuje, můžeš si třeba ale do evidence obyvatel nahlásit adresu pro doručování a na tu ti potom bude chodit úřední pošta.

U TB je to jak už bylo napsáno, jakmile si nahlásiš nové, staré ti automaticky zanikne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
232
10.10.11 21:21

Trvalé bydliště není, jen trvalý pobyt:

zák. o evidenci obyvatel:

Místem trvalého pobytu se rozumí adresa pobytu občana v České republice, kterou si občan zvolí zpravidla v místě, kde má rodinu, rodiče, byt nebo zaměstnání. Občan může mít jen jedno místo trvalého pobytu, a to v objektu, který je podle zvláštního právního předpisu označen číslem popisným nebo evidenčním, popřípadě orientačním číslem a který je podle zvláštního právního předpisu určen pro bydlení, ubytování nebo individuální rekreaci.

Pak si ještě můžeš zvolit tzv. doručovací adresu, která se úředně povede a na kterou Ti budou st. orgány doručovat, pokud si to tak zvolíš. V tom případě budeš mít třeba trvalý pobyt na jednom místě a doručovací adresu jinde.

M.

Příspěvek upraven 10.10.11 v 21:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
10.10.11 21:23
Raduš.ka44 píše:
Když se hlásíš k trvalému pobytu, tak tě automaticky odhlásí z toho starého. Takže ne, nejde to.

Já si to taky myslím, že to je takhle.

Tak :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44195
10.10.11 21:23

Přechodné bydliště už neexistuje, adresa trvalého pobytu může být jen jedna..
Tééda, to by si určité skupiny zneužívající sociální dávky přilepšily, kdyby mohly mít dvě trvalé bydliště..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová