Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Je mi to líto, jsou ty dluhy tak velké? Jsou na dlouho? To jsou tak bezvýchodné situace
![]()
Takhle dopadla i moje sestra.Proto žádné dluhy a půjčky nemám.Je mi to líto,ale ze zkušeností právě v rodině vím že je hooodně těžký se z toho dostat ven ![]()
Líto ti to být nemusí..jsme blbci no..ale děkuju.Jo jsou velké..ježiši já mám tak šílený strach,bojím se co bude… ![]()
Je mi líto, ale třeba by vám někdo pomohl, ale to je potřeba situaci trošku osvětlit. jaké dluhy, kolik, za co, na co, proč atd.
Bohužel, ale v dnešní době mají dluhy skoro úplně všichni.. ale divím se, že ti vzali rodičák?
Neznam tvou situaci, nemuzu soudit, s „takovymi“ lidmi jako jsi ty se hodne stykam, reseni exekuci a dluhu je ma prace.
Ze zkusenosti mohu rict, ze pokud clovek chce, nejak to jde, jen se musi pracovat, komunikovat, resit a neignorovat, nevim, zda-li mate exekuci vice, jestli mate nejaky majetek, jak bydlite, kde bydlite, jaky je exekutor, zda-li jsou jiz vsechny dluhy v exekuci, jestli jsou zahajena soudni rizeni, nebo je spor veden u asociace rozhodcu… ![]()
Liduš88 píše:
Takhle dopadla i moje sestra.Proto žádné dluhy a půjčky nemám.Je mi to líto,ale ze zkušeností právě v rodině vím že je hooodně těžký se z toho dostat ven
Je krasne zit bez pujcek, ale ja osobne si to nedokazu predstavit, ve vetsine pripadu (pokud nezdedis dum ci byt, vuz a tak) to nejde… ![]()
ewule0712: Dluhy jsou hlavně půjčky,které jsme si vzali,platili jsme vždycky bez problému,do doby než jsme potkali někoho kdo nám podkopl nohy,manžel má dobrou práci,vydělá dost,já chodím každou noc,občas sice sotva lezu,ale nemůžu sedět na zadku,když je toho tolik. Celkově to dělá asi milion a něco..
Liduš88: Bohužel rodina nepomůže a každopádně by neměli takovou částku se kterou bychom zaplácli vše(exekuce,apod.) a platili jednu jedinou a žili jako lidi.
Anonymní píše:
Líto ti to být nemusí..jsme blbci no..ale děkuju.Jo jsou velké..ježiši já mám tak šílený strach,bojím se co bude…
Nikdy se nejí nic tak horké, jak se uvaří. Je to blbý, ale jsou i horší věci. Furt jste všichni zdraví, ne?
Píšeš málo na to, aby ti někdo poradil, ale určitě to nějak půjde. Musí vám zůstat nějaké minimum, daj se dohodnout splátky…
Tak to je blby. zkusila jsi se poptat v bance? Rodicak by ti celej nemeli vzit, melo by ti zbyt zivotni minimum a to i v tom pripade, ze mas exekuci na ucet, meli by ti z uctu pustit z te zabavene castny zivotni minimum.. Jinak nezbyva nez vydrzet, bude lip, nejste v tom sami, vsichni jsme zadluzeni ![]()
Barca12345 píše:Liduš88 píše:Je krasne zit bez pujcek, ale ja osobne si to nedokazu predstavit, ve vetsine pripadu (pokud nezdedis dum ci byt, vuz a tak) to nejde…
Takhle dopadla i moje sestra.Proto žádné dluhy a půjčky nemám.Je mi to líto,ale ze zkušeností právě v rodině vím že je hooodně těžký se z toho dostat ven
To je pravda,my bydleli u rodičů,teď máme domek.Ale manžel vydělává dost tak zařizujem z výplat.Ale to sem nepatří.Jasný že pokud někdo kupuje třeba byt,těžko ho v dnešní době koupí bez dluhu.Ale zakladatelka těch půjček má asi víc.
Barča12345: Já nevím v jaké je to fázi,zjistila jsem dnes po 16 hodině o co se jedná a na exekutorském úřadu jsou do 16hod.
Mám akorát strach že splátka bude kdoví kolik a když nemám ani peníze z výplaty ani rodičák jsem nahraná.
Gina : Snad se mi zítra podaří dohodnout splatky a podaří se mi je ukecat aby mi odblokovali účet ale nevím nevím. Nevíte jak to chodí? Exekuce je na 40tis..kolik můžou dělat splátky..?
Byli jsem dlouho spokojená rodinka,bylo kde bydlet,penízky byli,dítě na cestě…dá se říct do té doby než jsme si nasekali dluhy (naší blbostí) a kvůli naší hlouposti se nechali uchlácholit od někoho komu jsme se měli na 1000mil vyhnout.
Dnes jsem se dozveděla že mám exekuci na účet..jsem bez peněz,sebrali mi i rodičák,nemám na zaplacení školky, nebudu mít ani se jak dostat do práce,do které chodím pouze v noci,co je spánek vím max.o víkendu..hrozí že poletíme na ulici,chybí mi doplatit nájem..
Nechápu dodnes jak jsme se mohli spustit takto na dno..proč my? No na to vlastně odpověd znám. Vždyt jsem si odpověděla výše.
Teď nemám nic,ano manžel vydělává,ale veškeré peníze jdou na dluhy..oddlužení nám nehrozí,manžel je OSVČ..a do práce chodím i proto aby na to základní bylo..nyní není.Za co koupím jídlo nevím..rodina už nepomůže a zázrak..ten se nám nemůže stát..nevěřím už v to.
Jistě se zde najdou názory,prodej počítač..když máš na počítač,máš na dluhy..no tak abych takový názor vyvrátila,právě net potřebuju abych do práce mohla chodit bez něj jsem v …
Taky se omlouvám za anomynitu.
Tento deníček je psaný proto,abyste mysleli při braní půjček,nevěřili cizím, byť vypadajícím důvěřivě..já už nyní můžu jen závidět Vám které tyto problémy nemají..dobře nám tak.