Zadlužení - jak dopadla jedna rodina

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
10.10.11 19:09
sieta.m píše:
Anonymní píše:
Aspera píše:
Barca12345 píše:
Aspera píše:
Neboj, určitě ti vše sebrat nemůžou. Životní minimum ti musí zůstat. Snad se zítra dozvíš víc a nějak to zvládnete.
Mám pocit, že na rodičák ti šáhnout nesmí, ten ti musí vždy zůstat. Pár holek tu řešilo, že si ho nechaly posílat složenkou, aby ho určitě dostaly.
Oni nezabavuji rodicak jako takovy, ale financni prostredky na uctu - nezajima je, odkud prichazeji.
Tak je potřeba si ho nechat posílat složenkou a na tu sáhnout nesmí.
Bohužel tento měsíc už to asi nestihnu,předělat na složenku..rodičák mi chodí mezi 10-12 dnem..někdy tedy i 15-tého..ale já mám hrůzu co teď s splacením co mám platit.
Možná stihneš, právě tento měsíc je v tom bordel, nevím odkud jsi,ale většina jižní moravy to prý dostane na konci měsíce, běžně jsme dostávali 1.týden v měsíci. Na mmb psaly ženské i z Prahy, že rodičáky nemají, prý nějaká chyba v systému, či co. Jinak je mi to strašně líto, určitě se poradit s nějakým dobrým finančním poradcem, nevím, co člověk musí splňovat na vyhlášení osobního bankrotu. Snad jste se nezapletli s těma lichvama typu Provident apod, tyhle by měli pozavírat :pocitac: . Moc držím palce, ať vám to dobře dopadne

Providen nee..a zlínský kraj je na tom jak nevíš?

• Citovat
  • Upravit
cher
10.10.11 19:34

Zlínský kraj nevím, ale to zpoždění se týká fakt mnoha, tak bych si přímo zavolala nebo zašla na tu socku nebo mú nebo pod co to vlastně spadá.

• Citovat
  • Upravit
15326
10.10.11 19:47
Aspera píše:
Minimum pro tří člennou rodinu mi vyšlo 7000Kč. Tak tím pádem by ti neměli zabavit většinou nic. Zabavovat mají jen přes minimum.

Oni jsou hadi, strhává se nezabavitelná částka, zbytek se pošle na účet a z něj si prostě společnost strhne, zabavitelné, nezabavitelné minimum, jen jim to fuk, berou všechno :cert: .
Inko, buď si výplatu nechej vyplácet hotově, nebo nevydělávej ty, jestli mi rozumíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
10.10.11 20:14

Můžu se zeptat na co jste si vlastně půjčili?
Pokud nechceš neodpovídej. 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
10.10.11 20:50
makina píše:
Aspera píše:
Minimum pro tří člennou rodinu mi vyšlo 7000Kč. Tak tím pádem by ti neměli zabavit většinou nic. Zabavovat mají jen přes minimum.
Oni jsou hadi, strhává se nezabavitelná částka, zbytek se pošle na účet a z něj si prostě společnost strhne, zabavitelné, nezabavitelné minimum, jen jim to fuk, berou všechno :cert: .
Inko, buď si výplatu nechej vyplácet hotově, nebo nevydělávej ty, jestli mi rozumíš.

Vysvetleno vyse.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.10.11 22:11
Lizbeth píše:
Můžu se zeptat na co jste si vlastně půjčili?
Pokud nechceš neodpovídej. 8-)

Na co? No první byla na zaplacení dluhu na výživném,potom na auto,do toho kreditky a už se to vezlo..nakonec to dopadlo,že auto šlo z baráku,protože nebylo ani na jídlo..což nyní už taky není. :-( Blbci no..já vím..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.10.11 22:12
Barca12345 píše:
makina píše:
Aspera píše:
Vysvetleno vyse.
,,Inko, buď si výplatu nechej vyplácet hotově, nebo nevydělávej ty, jestli mi rozumíš.,, Toto bylo myšleno na koho??
  • Citovat
  • Upravit
14020
10.10.11 22:17

Když jsem to tady četla, nešlo by u Vás vyhlásit osobní bankrot???
Tím by se mělo vše na chvilku stabilizivat a posplácet. Taky konsolidace půjček by Vám mohla ušetřit dost nákladů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.10.11 22:34
eviliska píše:
Když jsem to tady četla, nešlo by u Vás vyhlásit osobní bankrot???
Tím by se mělo vše na chvilku stabilizivat a posplácet. Taky konsolidace půjček by Vám mohla ušetřit dost nákladů.

No to je problém..konsolidaci nám nikdo nedá..já už mám exekuci a manžel je v registru..(nenapsala jsem cca rok)tudíž tady cesta nevede. Osobní bankrot..na ten jsem se informovala už dříve,můj je OSVČ (ti nemůžou) je fakt že když by šel na HPP,šlo by to,ale jelikož abysme stíhali splácet má dvě práce tak u té druhé OSVČ potřebuje..to je začarovaný kruh,já se bojím..klepu se tu jak ratlík..furt mi hlavou běží co bude,co mi poví..co když nepřistoupí na nějakou rozumnou splátku..v tom případě si to můžu jít hodit..jsem psychicky na dně.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.10.11 22:40

Zakladatelko,my bychom taky potřebovali konsolidaci půjček,ale už nás odmítly asi 2 banky :-?
Manžel je taky OSVČ,a tam je asi problém :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.10.11 22:45
Anonymní píše:
Zakladatelko,my bychom taky potřebovali konsolidaci půjček,ale už nás odmítly asi 2 banky :-?
Manžel je taky OSVČ,a tam je asi problém :nevim: [/citac

Je to šílené..a neříká se přitom že podnikatelé jsou za vodou? no jak kdo..

• Citovat
  • Upravit
14721
10.10.11 22:46
Barca12345 píše:
Nevim presne jak to je, ale pokud uz ti ty penize na ucet prijdou, myslim, ze ti „banka“ sama od sebe neni povinna neco poustet, to si musis vybehat sama… jak ona ma vedet, ze… :nevim:

Ano, banku to vůbec nezajímá, respektive se nestará o původ peněz. Přijde jim exekuce a oni musí bloknout účet.
Já bych

á) šla do banky se zeptat, jakým způsobem oni postupují, jak dlouho bude ten účet blokovaný, na základě čeho ho odbloknou atp.
bé) šla za exekutorem a zeptala se ho na splátky atp.

Zažila jsem nějaké drobné exekuce (jedna byla penále z FÚ :oops: asi 200Kč a taky jsem měla bloknutý účet). A měla jsem dvě exekuce z dopravního podniku :oops: a v obou případech se dalo s exekutorem dohodnout na splátkách. Ovšem mně přišlo rozhodnutí o exekuci (dopravní podnik) v obálce s tím, že to mám zaplatit. Nešli rovnou po účtu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
11.10.11 08:04

Taky si myslim, ze by to zakladatelka mela vedet jiz delsi dobu, protoze hned z niceho nic ji ucet neobstavi - chodi vyzvy, rozhodnuti o exekuci, narizeni exekuce a tak dale… :think:
Jako to je reseni? Aby zakladatelka prestala vydelavat????? Hahaha, to me docela pobavilo! Uz tak nemaji z ceho platit a ona ma jeste prestat chodit do prace? V tomto pripade je supr, ze se snazineco delat!
Jo a banky opet uvolni ucet, az exekutor vyda potvrzeni o zaplaceni exekuce a jeji ukonceni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.10.11 08:24
Barca12345 píše:
Taky si myslim, ze by to zakladatelka mela vedet jiz delsi dobu, protoze hned z niceho nic ji ucet neobstavi - chodi vyzvy, rozhodnuti o exekuci, narizeni exekuce a tak dale… :think:
Jako to je reseni? Aby zakladatelka prestala vydelavat????? Hahaha, to me docela pobavilo! Uz tak nemaji z ceho platit a ona ma jeste prestat chodit do prace? V tomto pripade je supr, ze se snazineco delat!
Jo a banky opet uvolni ucet, az exekutor vyda potvrzeni o zaplaceni exekuce a jeji ukonceni.

Bohužel jsem o ničem nevěděla..před dvěma lety jsme se stěhovali a i když jsem všude,posílala dopis o změně adresy,zřejmě se to někde zatentovalo a muselo to chodit na bývalou adresu. Ano chyba,měla jsem si to hlídat.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.10.11 08:54

Takže po zavolání na exekuci,musím měsíčně platit min.5000kč,pokud nezaplatím budu mít návštěvu. :-( Dopis posílali na ohlašovnu,trv.bydliště máme na úřadu. Domluva nešla,i přes to že jsem mu objasnila naši fin.situaci..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová