Co se děje ve Vardnsdorfu...

2216
10.10.11 10:12

co se děje ve Vardnsdorfu...

dnes mi přišel tento e-mail a hodně mě zaujal. Doufám, že to admini nesmažou , ale pisatel tam kritizuje pouze nepřizbůzobivé občany, ale taky stát. Nepůsobí na mne tento článek rasisticky. Musím se přiznat, že i já se o dění na severu Čech nějak zvlášt nezajímala :oops: a až po přečtení tohoto článku, jsem musela uznat, že tento problém se týká nás všech. Proto jsem se snažila sehnat informace na netu, o co tam přesně vlastně jde. Ptám se, proč to muselo dojít tak daleko? Vždy jsem nechápala, že k něčemu takovému běžně dochází ve vyspělých a civilizovaných zemích jako je třeba Francii nebo Anglie, no a bum, a u nás to začíná taky. Mě není jedno, že naše země se nebezpečně zadlužuje, že roste počet nezaměstnaných a tím i se snižuje počet osob, kteří odvádějí daně do systému. Straší mě to, co se stalo v Argentině a nedávno jsem sledovala v TV debatu dvou politiků, kteří se právě pouze shodli v jednom a to v tom, že i u nás je reálné to, že může dojit k něčemu podobnému , jako v Argentině. Je to tuším už 8 let a oni se z toho ještě nevzpamatovali. Zajímaly by mě vaše názory, co si o tomto článku myslíte a vůbec, jestli se zajímáte i o to, co se děje jinde v ČR a jestli vás to nechává chladným nebo o tom přemýšl miminkíte. Jako já vím, že se tady řeší hlavně děti a rodina a nejspíš si budete tukat na čelo, jestli jsem normální , nebo mám málo svých problémů, že to tady dávám, ale opravdu mě dlouho tak nezaujal takový článek, jako je právě tento. Budu ráda, když se k tomu aspoň někdo vyjádří a byla bych vděčná adminův, kdyby to nesmazali

A tady je článek :

Cikáni - dobře přečíst!!

# # # # Několik málo slov k Varnsdorfu, Novému Boru a Šluknovu. # # # # Zaráží mě, kolik lidí dělá, že se jich tento problém netýká a # # # vrcholem všeho # # # # je, když někdo dokáže normální původní obyvatele odsuzovat za to, # # # že již nevědí # # # # kudy dál a zoufalými pokojnými protesty chtějí na problém, který # # # se týká úplně # # # # všech obyvatel naší republiky, upozornit. # # # # # # # # Ve Šluknovském výběžku se nedělo nic mimořádného (krádeže, # # # loupeže, # # # # bordel,rasistické útoky na původní obyvatelstvo pokud se týká # # # severu Čech dokud # # # # procikánské cenzuře neutekla, rádoby senzacechtivá zpráva o # # # „mačetovém # # # # masakru“. # # # # Samozřejmě, že o cikánech v původní zprávě nepadlo ani slovo, ale # # # každý # # # # pochopil, o co vlastně šlo. Češi nikdy nebyli a ani nejsou žádní # # # rasisté (viz # # # # třeba vztah k rákosníkům). # # # # # # # # Nikdo ale nemá rád příživníky a parazity. Naopak, každý rád # # # pomůže # # # # (viz.solidarita, třeba při povodních) potřebným. # # # # Pokud ale máme trvale živit někoho, kdo nepracuje, dělá bordel, # # # krade a má se # # # # lépe než ten, kdo ho živí, pak je asi opravdu „něco shnilého ve # # # státě českém“. # # # # # # # # A pokud se tento příživník odvděčuje tím, že své živitele přepadá, # # # okrádá,uráží # # # # a zesměšňuje za podpory vlády, justice a médií, pak zákonitě # # # každého soudného # # # # člověka tento stav musí jednou přestat bavit.No a tak jsme se # # # nakonec všichni # # # # stali „rasisty“. „Rasisty“ jsme proto, že chceme, aby zákony # # # platily pro # # # # všechny stejně? Aby menšina nebyla protěžována na úkor většiny? A # # # když nasraní, # # # # cikány terorizovaní obyvatelé vyjdou do ulic, tak je za výsměchu a # # # křepčení # # # # nepřizpůsobivé menšiny" zmasakrují ozbrojené složky,které si tito # # # řádní občané # # # # platí proto, aby je chránily?Scénář s policejními provokatéry # # # všichni dobře # # # # známe z minula.Jak nám naše média lžou také víme.Tak proč věříme # # # pohádkám o # # # # extremistech?! # # # # # # # # Dnes již musí být každému občanovi této republiky jasné, že nám # # # všem vláda jasně # # # # dává na srozuměnou, jak dopadneme my všichni, až půjdeme vyjádřit # # # svůj nesouhlas # # # # - s čímkoliv (např. důchodovou a zdravotní reformou). # # # # A cikáni? - množí se jak králíci a na sever Čech se brzy nevejdou. # # # Nebude to # # # # dlouho trvat a brzy budete mít nové,nepřizpůsobivé, sousedy i vy, # # # kterých se dění # # # # ve Šluknovském výběžku momentálně netýká.Pak bude pozdě litovat, # # # že se vás # # # # „Varnsdorf“ netýkal.Pamatujte, že ve „Varnsdorfu se bojuje i za # # # Prahu!!!“ # # # # # # # # P.S. Věřte: Kdo nežil v Chomutově, Mostě, Litvajsu, Teplicích, # # # Ústí a teď i na # # # # „Šluknovu“, tak o cikárech nic neví. # # # # Že u vás na vesnici, žijí Horváthovi a jsou slušní, pracují a jsou # # # čistotní? # # # # Tak to nejsou cikáni!!! A vy o cikánech stále nic nevíte! # # # # Až půjdete po chodníku a banda malejch černejch smradů vám veřejně # # # ve dne a na # # # # hlavní ulici bude dlažební kostkou rozbíjet přední sklo vašeho # # # nového auta a vy # # # # budete dělat, že to není vaše, protože se budete bát, že vás # # # obstoupí a některý # # # # z těch smradů vám zezadu píchne do zad kudlu, protože "to je jeho # # # naturel a # # # # mladistvé není možné potrestat, až se budete bát vybrat peníze z # # # bankomatu, # # # # protože budete vědět, že je cikáni hlídají a budou vás sledovat až # # # do míst, kde # # # # vás oberou a budete rádi, že jste to přežili, pak možná pochopíte # # # co to jsou # # # # naši menšinoví spoluobčané. # # # # # # # # Vyjádřete prosím podporu Varnsdorfu. # # # # Pošlete prosím dál tento E-mail , aby se lidé dozvěděli co se ve # # # Varnsdorfu děje # # # # a nevěřili lžím v novinách a lžím z úst vládních představitelů. # # # Vrcholem je # # # # proslov policejního vajdy Kubiceho a neuvěřitelnýa skandální # # # proslov Klause. # # # # Policejní vajda Kubice a jeho pražské gestapo chránilo cikány a # # # masakrovalo # # # # Varnsdorfáky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25123
10.10.11 10:23

Kari - já se o toto a vůbec o situaci jak v ČR tak v Evropě hodně zajímám, a nejen proto, že sem studovala ekonomii a bydlim v Aši, což není odtamtud zas až tak daleko a vim prostě jak to doopravdy je a jak to většinou chodí .....vždycky to odnesou nevinný slušný lidi :-(, ale nezlob se sem to psát opravdu nebudu ............

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
586
10.10.11 10:36

Tohle je klasický výplod nějakého rasistického rádoby „slušného“ občana. Např. - kdyby šli občané vyjádřit svůj nesouhlas s důchodovou reformou apod., asi u toho nebudou chtít nikoho lynčovat. A propo - kéž by občané opravdu svůj nesouhlas s nějakými reformami vyjádřili! Místo toho jen mlčí a svůj vztek dokážou směřovat jen vůči nějakému „vnějšímu nepříteli“ - tady třeba vůči romské minoritě.
Tady jde o mnohem víc než o nějaké gheto nebo zneužitou sociální dávku. Čtěte raději nezávislé noviny než spamy a výplody nácků, které mají hrát na city.
Např.: http://denikreferendum.cz/…z-nerovnosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2216
10.10.11 10:36

Brumdinko, moc děkuje za názor. Já nechci , aby se třeba někdo vyjadřoval k dění okolo Vandsdorfu, ale celkově o tom, zda se zajímá o tom, co se děje okolo něj a zda si z toho taky dělá vrásky a zda přemýšlí o tom, jak by se to dalo změnit, co by se pro to mělo třeba udělat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2216
10.10.11 10:38
honeymoney píše:
Tohle je klasický výplod nějakého rasistického rádoby „slušného“ občana. Např. - kdyby šli občané vyjádřit svůj nesouhlas s důchodovou reformou apod., asi u toho nebudou chtít nikoho lynčovat. A propo - kéž by občané opravdu svůj nesouhlas s nějakými reformami vyjádřili! Místo toho jen mlčí a svůj vztek dokážou směřovat jen vůči nějakému „vnějšímu nepříteli“ - tady třeba vůči romské minoritě.
Tady jde o mnohem víc než o nějaké gheto nebo zneužitou sociální dávku. Čtěte raději nezávislé noviny než spamy a výplody nácků, které mají hrát na city.
Např.: http://denikreferendum.cz/…z-nerovnosti

Honemoymoney, děkuji k vyjádření, v něčem máš určitě pravdu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14546
10.10.11 10:43

ahoj, co se děje je neskutečný, ale kdyby se nepřizpůsobivý přizpůsobili, platili nájem a chodili do práce, nemuselo by se nic řešit. BOhužel naše vláda jim nahrává, vše je podáno jako rasismus a oni jsou ti největší chudáci světa…
u nás romové zlikvidovali několik domů a hle, dostali náhradní ubytování, protože v tom přece nemůžou žít, chudáci… kdybych zlikvidovala já nějakou nemovitost, kterou by mi město přidělilo, okamžitě bych byla popotahovaná a platila bych do smrti, aniž by se někdo zajímal o to, kde teď budu s dětma bydlet.
to je naše spravedlnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
10.10.11 10:48

Ahoj, já jsem původem odtama, teda z Jiříkova, což je město mezi Rumburkem a Šluknovem a musim říct, že co se tam děje je otřesný. Už ani moc nejezdim k rodičům, protože v jejich baráku jsou 3 takové rodiny a malý se kolikrát vyděsil, když se tam po nocích mlátili a pod.. Poslední 3 roky tam realitky skoupily všechny domy na náměstí a nikdo jiný, než cikáni tam nebydlí. Je to hnus.. Jinak se mi ale nelíbí, jak se na tom některý chtěj zviditelnit, ala ten slavnej Kohout, tomu bych jednu praštila. Spíš to škodí. A demonstrace jsou taky k ničemu, protože stát zatím nepřizpůsobivé podporuje mnohem víc, než normální lidi, co mají rodiny, makaj a chtěji slušně žít.. :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2216
10.10.11 10:52

jadvigo a martino, vám taky moc děkuji k vyjádření. Martino, díky, že jsi se vyjádřila k tomuto dění z osobní zkušenosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123

se mi to smazalo, tak radši nic .........

Příspěvek upraven 10.10.11 v 10:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

Bydlím poblíž. A u nás před pár lety byla docela zajímavá situace. Cikáni zdevastovali několik bytovek, město je vystěhovalo do vdálenější vesničky, kde obsadili 4bytovky, v té vesnici nic víc není - teda bylo tam ještě pár chalup, ale ty jsou rozkradené, zbořené… Chalupáři už tam nejezdí, policie se tam bojí a u nás ve městě nemůže člověk nechat ani psa uvázanýho před obchodem. Píšu raději anonymně Ver.

• Citovat
  • Upravit
3839
10.10.11 10:58

tvůj příspěvek se mi vůbec nelíbí. nezlehčuji v žádném případě problém na severu Čech, ale nechápu, proč tady zveřejňuješ takovej blábol.

jedna věc je nástin problému v daných lokalitách - jeho původ, průběh, návrhy řešení…

…a věc druhá je šíření obdobných keců primitivního (pod)průměrného českého rasisty… řadíš se na jeho úroveň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Holma
10.10.11 11:00

V nějakém pořadu v TV byla debata. Odborníci již v roce 1990 sepsali seznam právě takových rizikových měst a obcí, kde by v budoucnu mohlo dojít právě k tomu, k čemu dochází na Šluknově. V seznamu je několik měst v mém okolí. Je jasné, že od té doby jich ještě dost přibylo. I u nás ve městě dost romů žije.

Osobně jsem se setkala s romy, kteří byli krásně oblečeni, měli supr práci, pěkné bydlení a hodné děti. Také jsem však byla obětí karlínských romů. Studentky vyrazí na cigáro večer do parku a stačí, aby kolem prošly 3 romky a je to! Prý jsme jim nadávaly (samozřejmě, že ne). Strhly nás z lavičky, začaly do nás kopat a najednou jich bylo cca 15 od 6 do 25 let. Kamarádku tam jeden málem znásilnil, druhá skončila s otřesem mozku v nemocnici a já byla poplivaná a odřená (vyvázla jsem nejlíp)! Policie chtěla, abychom je identifikovaly, abychom šly do karlínské školy a ukázaly na ně prstem. Odmítly jsme, měly jsme strach! V Karlíně na internátě jsme bydlely, takže jsme to k sobě měly blízko. Nejednou jsem útočníky na ulici potkala.

Takže jaký mohu mít na ně názor? V našem městě kradou, bydlí v příšerném domě, dělají bordel. To samé dělají i češi. Jen od těch romů se to tak nějak očekává a já se ani nedivím.

Nedávno jsem byla v Tescu, stála v úzké uličce a nabírala česnek, najednou do mě někdo vrazil, asi 35letý rom. Začal se omlouvat, klanět a jakoby se bál, že na něj budu řvát, prostě pokornej. Jen jsem se usmála a řekla, že dobrý. Zřejmě patřil k těm slušným. A těch slušných je mi právě líto. Bohužel ne každý romy takto odlišuje.

To, co se děje na Šluknovsku je strašný! A je moc smutný, že se v naší zemi mluví o problémech teprve tehdy, kdy to dojde takto daleko! Kolik peněz asi stojí hlídky a ozbrojenci na Šluknovsku? Co by se za ty peníze dalo pro lidi na Šluknovsku udělat? Za ty peníze by byl problém třeba vyřešen?

Bohužel vždycky je snadnější řešit drobné problémy, než se zabývat závažnými věcmi.

Příspěvek upraven 10.10.11 v 11:05

• Citovat
  • Upravit
martinasedl
10.10.11 11:03

Jako doufam, že se to vyřeší, máme tam domek, do kterého jsem se chtěla stěhovat, protože už mi nebaví bydlet na podnájmech. Ale za stávající situace určitě nee. Počkam 2-3 roky, pak se uvidí. Je to škoda, já tam prožila celé dětství a mládí a bývalo to v pohodě, te´d se člověk bojí vylézt na ulici, na schodech u baráku seděj cikání, jdu okolo s mladým, neuhnou a ještě řvou něco o bílejch čub…ách.. prostě hnus.. Nejsem rasista, z bývalé práce mám několik romských kámošek a kámošů, ale za tohle bych střílela. Někdy mam pocit, že tomuhle pomůže jen granát hozenej do určitých lokalit. Vláda nic neřeší, policajti za pár měsíců odejdou a bude to tam zase jak ve válečný zóně.. Ale tohle není jen VDF, Rumburk, Šluknov a okolí, takových lokalit je po čr víc.. bohužel..

• Citovat
  • Upravit
2216
10.10.11 11:06
Black_Orchids píše:
tvůj příspěvek se mi vůbec nelíbí. nezlehčuji v žádném případě problém na severu Čech, ale nechápu, proč tady zveřejňuješ takovej blábol.

jedna věc je nástin problému v daných lokalitách - jeho původ, průběh, návrhy řešení…

…a věc druhá je šíření obdobných keců primitivního (pod)průměrného českého rasisty… řadíš se na jeho úroveň.

Black, taky děkuji k vyjádření. Nevím, možná máš pravdu, že jsem to tu neměla dávat i když já na tom nevidím nic špatného. Pokud je to opravdu špatné, tak mě nahlaš adminům a oni to smažou. Škoda, že jsi se nevyjádřila třeba i k tomu, jak ty by si určité věci v naši zemi třeba změnila. Zajímal by mě na to i pohled intelektuálů, jako si třeba ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3839
10.10.11 11:20
karinka píše:
Black_Orchids píše:

Black, taky děkuji k vyjádření. Nevím, možná máš pravdu, že jsem to tu neměla dávat i když já na tom nevidím nic špatného. Pokud je to opravdu špatné, tak mě nahlaš adminům a oni to smažou. Škoda, že jsi se nevyjádřila třeba i k tomu, jak ty by si určité věci v naši zemi třeba změnila. Zajímal by mě na to i pohled intelektuálů, jako si třeba ty.

na úvod - prima, že respektuješ i jiný názor. nicméně sama bych se mezi intelektuály asi nezařadila, ale považuji se za kosmopolitního člověka. žila jsem několik let v zahraničí (konkrétně v Německu, kousek od Frankfurtu). V DE je obrovská menšina Turků (pak lidí z různých afrických zemí, z Asie, Poláci, Španělé, Italové…) - s každou menšinou jsou určité problémy, ale každá zároveň nějak obohacuje ty ostatní (svým způsobem).
Hodně jsem taky pracovně i soukromě cestovala po Asii, mám tam spoustu známých - hlavně v Malajsii. To je třeba neuvěřitelně rozmanitá země, kde jsou vedle sebe skupiny lidí nejen jiné barvy pleti, ale i náboženství… některé menšiny jsou horší, některé lepší (záleží zas ale, z jakýho pohledu to vezmeš). Fungují vedle sebe stovky let.

U nás máme jen jednu nepřizpůsobivou menšinu a nevíme si s ní rady. Cigáni jsou prostě jiní. Jinak geneticky naprogramovaní (zaměření na okamžitou spotřebu). To je potřeba mít na paměti při řešení tohoto problému. Jak se říká: chceš-li porazit svého nepřítele, musíš začít myslet jako on…
Jenže už jen to samotné pochopení je trnem v oku naší bílé většiny.

tak a teď čekám příspěvky o tom, abych si zkusila vedle nich bydlet, že hned změním názor … :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová