Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Dobry den chtela jsem se zeptat dneska dcerce 5let vypadl zbytek zoubku ale zustal ji tam celej koren streba se ji nebo mam hned zitra navstivit zubare dekuji
@Tereza Sindelarova píše:
Dobry den chtela jsem se zeptat dneska dcerce 5let vypadl zbytek zoubku ale zustal ji tam celej koren streba se ji nebo mam hned zitra navstivit zubare dekuji
V 5letech? Mléčné zuby snad nemají nějaké větší kořeny. Neleze jí náhodou již stálý chrup? Ten „kořen“ je možná vršek stálého zubu. ![]()
Edit: Pokud mléčný zub sám vypadl, tak by kořen již mít neměl, jelikož proto také vypadl: https://www.maminka.cz/…-maji-koreny
@jege Prave ze ji tam zustal celej koren jenom po vrchni zub ji vypadl bez korenu ten tam celej zustal
@jege Prave ze ji tam zustal celej koren jenom po vrchni zub ji vypadl bez korenu ten tam celej zustal
Mléčný zuby nemají kořeny. Co jí vypadlo, dolní jednička?
V tom odkazu, co jsem uvedl se píše, že u mléčného zubu se v určitém období kořen vstřebá a zub proto vypadne. Pokud se nevstřebá, tak zub nevypadne a trvalý se „tlačí“ bokem.
Spoluzacka si na zs vyrazila zub, dostala takovy nasazovaci neco jako patent, co ji furt vypadaval, na orechy, jablka apod mohla zapomenout, implantat ji udelal az v 18cti. Ale to je 15let zpet, ted uz urcite bude nejaka nova metoda