Můžu nemocí přijít o mléko?

25
13.12.23 19:34

Můžu nemocí přijít o mléko?

Ahoj maminky, přicházím sem s dotazem jelikož jsem naprosto zoufalá. V pátek mě chytila nejáka viróza a tzv. To ze mě lítalo všemi směry. Predem podotýkám ze i přes nevolnosti jsem kojila. Ale bohužel do dnes ( úterý) se mi nějak nezačalo dělat poradně mléko. Snažím se pít alespoň těch 2,5 litru. Je pravda ze s jídlem to je horší protože do dneska jsem byla jen o rohlicich i přestože je mi celkem dobře už od neděle.
Každopádně chci se zeptat je možné ze nemoci přijdu o mléko? Nebo tomu mám dat chvíli čas a až se dam plně dohromady tak by se i mléko mělo vrátit? Není to tak ze by neteklo vůbec, jen je ho strašně málo. Mám prakticky prázdná prsa.
Moc děkuji za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
316
13.12.23 20:07

Nemyslim si, ze by to malo za nasledok stratu mlieka. Ono zalezi ako casto kojis, mozno sa ti to ustalilo a prsia sa ti uz nepreplnaju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
344
13.12.23 20:16

Ahoj, ja o mleko takto docasne prisla (bronchitida s vysokyma horeckama + do toho jsem chytla strevni chripku+ fyzicke vycerpani, lowcost lyze v zahranici, takze narocne podminky, cesta, rizeni zpet apod.), taky jsem kojila i pri nemoci a najednou malemu nebylo, co dat. Ale jemu bylo uz 13 mesicu, tak jsem to vyuzila jako prilezitost prestat kojit, protoze me to beztak hodne vycerpavalo, nedelalo mi dobre psychicky ani fyzicky. No, a asi tak za tyden, kdyz mi uz bylo lepe, tak mleko bylo zpatky a opet ve velkem (syn byl desny zrout :D ), ale uz jsem se ke kojeni nevratila, dostal rano a vecer UM, jine jidlo uz tou dobou bastil o sto sest. Ja koncila laktaci s odsavanim, bolestma, zanetem a antibiotikama, jak moc se mleko vratilo - takze jestli chces dal kojit, tak z me zkusenosti o mleko prijit takhle docasne muzes, telo je vycerpane, ale zase se to vrati do normalu. Tak moc drzim palce! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
13.12.23 20:16

@Magic Unicorn plně kojím, prakticky co 2-3 hodiny. Ale teď je to vlastně už druhy den co musím brát třeba i mléko z mrazáku abych ho dokojila protože mu to co mám v prsech nestačí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
13.12.23 20:18

@Rukavice tak to jsi mě uklidnila.😁 moc děkuju a snad se mi tedy do pár dnů vrátí ☺️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
344
13.12.23 20:21

Snad jo, je moc dobre, ze mas zasoby, nevim, co bych delala ja, kdyby syn byl mladsi. Ja zasoby nemela, tak asi bych musela na UM a pak zas zpatky ke kojeni, nevim. Kolik je tvemu detatku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12855
13.12.23 20:22

Minuly týden jsem měla chřipku nebo covid, dost mě to semlelo a lehla jsem. Taky se mi od té doby tvoří mléka méně. Pořád doufám, že se to ještě spraví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MamkaDouDou
13.12.23 20:23

Sníží se ti laktace, až tělo načerpá energii, tak se obnoví. Nevím jak máš staré mimčo, ale pokud má dost počůraných plenek mělo by být vše ok :hug:

• Citovat
  • Upravit
25
13.12.23 20:33

@Rukavice malému jsou 4 měsíce, takze bych rada ještě nějakou dobu kojila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
344
13.12.23 21:12

Tak to je malicky, to chapu. Verim, ze se to da do normalu, jen vydrzet s nervama..musis zregenerovat, setri se, hodne jez a pij a bude dobre ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
13.12.23 21:24

Hlavne hlavu v klidu a nastavit se psychicky na to, ze to v pohode pujde.
Nezapominej hodne prikladat, bude to dobry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3089
14.12.23 11:14

Jak malého dokrmuješ mlékem?
Já jsem s pár měsíčním miminkem chytla Covid. Měla jsem vysoké horečky a bylo mi fakt zle. Také jsem chvíli měla méně mléka. Ale u mě se to občas dělo i bez nemocí, že mléka bylo málo. Stačilo více přikládat a do 3 dnů se tvorba navýšila a mimino bylo zase spokojené :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
344
24.12.23 04:53

@Kamy736 ahoj, jak ti to nakonec dopadlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová