Můžu přijít o mléko?

Anonymní
17.3.20 19:54

Můžu přijít o mléko?

Ahoj, mam skoro mesicni mimco. Problem je ale asi ve me. Nestiham se najist, zapominam pit. Kojim kazde 2 az 3 hod i v noci. Zapisovala jsem si pár dni a vesmes to vypada takto: nesnidam nesvacim - jsem proste unavena tak jsem rada ze malej usne a tak jdu s nim, vstanu na obed (snim vesmes vse jen asi porci pro dite ve skolce, proste nestiham kdyz odbiham k mimcu, mam stahlej zaludek a nechutna mi) svacu vynecham to jdeme ven a vecer zboucham s chuti treba sladkej croissant nebo 3 jogurty nebo platek chleba s necim. O piti ani nemluve, piju caje a mleka ochucena jako kravik, miller milch a ve vysledku mi to hodi asi necely litr. Je to hodne spatne? :( premyslim, zda mam kvalitni mleko, naposled mi maly pribival na vaze a zítra mam dalsi KO a prijde mi ze prospiva, roste atd. Ale sama sebe asi odbejvam co? :roll:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1577
17.3.20 20:08

Odbyvas, udělej všechno proto, aby jsi to změnila. Hlavně to piti, vypít litr a jeste k tomu ochucenych mlik, to je nanic. Nepřijdeš asi hned tak o mlíko, ale jak přijde nějaký růstový spurt tak to nebude stačit nárokům na zvýšení spotřeby mlíka. Já jsem to řešila tak, že jsem si vařila hrnec vývaru. Ten je na kojeni skvělý a vydrží tři dny. Pak k tomu jen nudle a pojidala jsem to během dne vždycky když byla chvilka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
17.3.20 20:22
@Anonymní píše:
Ahoj, mam skoro mesicni mimco. Problem je ale asi ve me. Nestiham se najist, zapominam pit. Kojim kazde 2 az 3 hod i v noci. Zapisovala jsem si pár dni a vesmes to vypada takto: nesnidam nesvacim - jsem proste unavena tak jsem rada ze malej usne a tak jdu s nim, vstanu na obed (snim vesmes vse jen asi porci pro dite ve skolce, proste nestiham kdyz odbiham k mimcu, mam stahlej zaludek a nechutna mi) svacu vynecham to jdeme ven a vecer zboucham s chuti treba sladkej croissant nebo 3 jogurty nebo platek chleba s necim. O piti ani nemluve, piju caje a mleka ochucena jako kravik, miller milch a ve vysledku mi to hodi asi necely litr. Je to hodne spatne? :( premyslim, zda mam kvalitni mleko, naposled mi maly pribival na vaze a zítra mam dalsi KO a prijde mi ze prospiva, roste atd. Ale sama sebe asi odbejvam co? :roll:

Ahoj, měla jsem to ale úplně stejně.. po 6nedělích jsem musela zavést UM, protože bez jidla a piti jsem měla málo mléka a malej furt brečel.. Kojila jsem ho klidně i hodinu abych nemusela na UM ale bylo to marné.. Bez jidla to bylo zbytečné. Kojim jen večer.. A když už se stíham najíst, tak občas kojím od večera do dopoledne ale to jen občas.

Pokud chceš kojit dlouho, musíš si najit čas a najíst se.. Mě dost pomahali nutri drinky ale to nejde používat jako nahradní stravu.. pomahalo mi to abych nebyla alespoň unavená.
Také mi malej váhovĕ prospíval ale byl prostě hladový..

Pokus se pokaždé co malej si něčeho zoubnout stačí málo ale častěji a k pití
doporučuji kojící čaj.. piju ho do teď a výborně pomáhá.

Držím palce, snad jsem pomohla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
999
17.3.20 20:25

No ja se na jidle jako takovym taky odbyvala, ale fakt jsem drzela ty tekutiny, musis pit… jelikoz dite po vsem bolelo bricho prezila jsem snad 8 mesicu na hovezim vyvaru a 2 litrech kojiciho caje denne… mlika bylo hodne, dite rostlo jako blazen a ja sundala 37 kg :mrgreen: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.3.20 20:34

@Libuslibu Ahoj, dekuju za reakci. Planuji kojit 6 mesicu. Malej mi taky breci ale spis kolem poledne prave okolo toho obeda, pres den spi protoze jsme venku a pak zacina vecer brecet ale to zrudne a je videt ze ho boli brisko. Proste ty uplakany vecery ma. Ja prave UM nechci, malej mi saje max 10 min, vetsinou tech 6 az 8 min. Pocet plen pocuranych nepoznam, protoze pokazde je pokakana a tak nevidim ale cura urcite, tim jsem si jista. Takze prospiva. Spis se bojim co to bude delat dal :? Unavena jsem hlavne po vecerech, a kazdy mi rika at si dam neco poradnyho ale ja mam chut prave hodne na jogurty, pudingy, sladky pecivo, obcas si dame pizzu ale slany mi nic nerika, muzu se utlouct vecer po ovoci, zmrzline… Jakoby mi neco chybelo… Kojici caj piju taky, mam strasne rada caje, behem dne vypiju obcas stavu ale je to necely litr tekutin no :nevim: ja mam proste i takovou nechut k jidlu a obavam se ze to jednou bude mit dopad na malyho nebo i na me :nevim:

• Citovat
  • Upravit
14062
17.3.20 20:46

Proč si nenechás obědy vozit? Zjisti která jídelna atd v okolí vozí a objednej si rozvoz domu.
Dej si např. pravidlo že před každým kojením vypijes hrnek vody, čaje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
17.3.20 20:51
@Anonymní píše:
@Libuslibu Ahoj, dekuju za reakci. Planuji kojit 6 mesicu. Malej mi taky breci ale spis kolem poledne prave okolo toho obeda, pres den spi protoze jsme venku a pak zacina vecer brecet ale to zrudne a je videt ze ho boli brisko. Proste ty uplakany vecery ma. Ja prave UM nechci, malej mi saje max 10 min, vetsinou tech 6 az 8 min. Pocet plen pocuranych nepoznam, protoze pokazde je pokakana a tak nevidim ale cura urcite, tim jsem si jista. Takze prospiva. Spis se bojim co to bude delat dal :? Unavena jsem hlavne po vecerech, a kazdy mi rika at si dam neco poradnyho ale ja mam chut prave hodne na jogurty, pudingy, sladky pecivo, obcas si dame pizzu ale slany mi nic nerika, muzu se utlouct vecer po ovoci, zmrzline… Jakoby mi neco chybelo… Kojici caj piju taky, mam strasne rada caje, behem dne vypiju obcas stavu ale je to necely litr tekutin no :nevim: ja mam proste i takovou nechut k jidlu a obavam se ze to jednou bude mit dopad na malyho nebo i na me :nevim:

Já taky UM nechtěla ale když to jinak nejde.. tak přece nenechaš dítě hladovět.
Bacha ms čerstvé pečivo, způsobuje nadýmání.
Ale jestli malej saje jen 10 min, tak asi sytý je.. brečí Ti pak poté? Pokavaď ano, tak je ještě hladový.
Taky jsem neměla chuť vůbec k jidlu ale přítel mě vždy alespoň k jednomu pořádnemu jidlu donutil.
Hlavně, že alespoň něco ale jíš, strach mít zatím podle mého nemusíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
17.3.20 21:34

Doporucuju si na to jidlo fakt cas najit a donutit se meco snist. Protoze nemas ziviny a pravdepodobne to castecne muze za tvou unavu. Taky bych si nechala udelat odbery, jestli mas dost zeleza, nebo pokud nemas cas jit k dr. (nebo nechces vzhledem k situaci), kup si rovnou volne prodejne zelezo v lekarne. O mliko prijit nemusis, ale co se urcite stane je, ze si zhuntujes zdravi. Uvedom si, ze to dite bude cim dal aktivnejsi a jak to budes delat, kdyz uz ted sotva pletes nohama? Navic si muzes zadelat na problemy se zuby, padanim vlasu, lamanim nehtu, snizenou imunitou. To fakt nechces, kojeni nekojeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
18.3.20 03:47

@Hoa Mai souhlas, hrdinu jsou plne hrbitovy. Nekdo by mel pomoct a zacit vařit, nez se zmatoris :roll: nikdy jsem nechapala, jak se da se spicim kojencem nestihnou najíst :nevim: ale ja zase jedla blbe v tehotenstvi, bylo mi furt zle/mdlo, nakonec jsme zjistili chodokrevnost, s zelezem to bylo lepsi. Ale jak jsrm se zbavila vetrelce, je mi dobre, takze syty hladovemu neveri.

Jinak ta chut na preslazena mleka a croissainty je logicka- mas velky hlad, takze cukr a tuk. Nevim, jakou mas postavu, ale zadelavas si do budoucna na nekontrolovane tloustnutí, i kdyz jsi ted vychrtla :think:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.3.20 21:03

@Hoa Mai no, ja se taky divim, ze funguju. Testy mi delali, leky na stitku beru. Naspim denne tak 3 az 4 hodky max a to samozrejme rozkouskovane protoze vstavam kvuli kojeni a hlavne malej se mi na nej budi. To zelezo je dobrej napad, skocim pro nej. Ale zase co vim, je docela blby ze zpusobuje zácpu, ja uz ted mam problem, mam hemeroid po porodu a tak mam trauma jit na wc, beru laktulozu jinak to nejde. Celkove dnes pozoruju, ze vlastne ani hlad nemam, ze si dam neco jen na chut, vaha mi jde dolu a ani nechci aby to uz klesalo ale zacina me to nejak zmahat..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.3.20 21:08
@Libuslibu píše:
Já taky UM nechtěla ale když to jinak nejde.. tak přece nenechaš dítě hladovět.
Bacha ms čerstvé pečivo, způsobuje nadýmání.
Ale jestli malej saje jen 10 min, tak asi sytý je.. brečí Ti pak poté? Pokavaď ano, tak je ještě hladový.
Taky jsem neměla chuť vůbec k jidlu ale přítel mě vždy alespoň k jednomu pořádnemu jidlu donutil.
Hlavně, že alespoň něco ale jíš, strach mít zatím podle mého nemusíš.

Dnes jsem byla na KO a malej krasne pribral, takze to kojeni max 10 min asi staci, rikala mi doktorka, ze nekvic vytahnou v prvnich minutach. A jinak on breci po kojeni jen vecer, a to jeste jak kdy, spis ho trapej prdiky. Kolikrat ho prisaju znovu a uz to ma jak dudlik spis. Presne jak rikas, pritel me taky nuti k jidlu, je akorat nastvanej, kdyz si nic nevezmu, ale ja ani ten hlad nemam, spis si to davam na chut a aby se nereklo, ze si nedam vubec nic. Cerstvy pecivo moc nejim, maaalokdy. Ja vzdy byla takovej jedlik a ted? Presne naopak… A jak jsi to zvladala pak? Jedla jsi a srovnalo se to aspon?

• Citovat
  • Upravit
Koroptev12
19.3.20 19:02

Nepila jsem, nejedla. Pak jsem se dokopala pít aspoň 1litr denně, a 1× denně jídlo :roll: katastrofa, ale ve 2 měsících jsem z kojením sekla kvůli zánětům. Měsíc nekojim a mlíko furt mám… Nemyslím si že je to až tak stravou ovlivněno.. :think: doplňuji že dcera pila od narození 5 minut.

• Citovat
  • Upravit
167
20.3.20 20:21
@Anonymní píše:
Dnes jsem byla na KO a malej krasne pribral, takze to kojeni max 10 min asi staci, rikala mi doktorka, ze nekvic vytahnou v prvnich minutach. A jinak on breci po kojeni jen vecer, a to jeste jak kdy, spis ho trapej prdiky. Kolikrat ho prisaju znovu a uz to ma jak dudlik spis. Presne jak rikas, pritel me taky nuti k jidlu, je akorat nastvanej, kdyz si nic nevezmu, ale ja ani ten hlad nemam, spis si to davam na chut a aby se nereklo, ze si nedam vubec nic. Cerstvy pecivo moc nejim, maaalokdy. Ja vzdy byla takovej jedlik a ted? Presne naopak… A jak jsi to zvladala pak? Jedla jsi a srovnalo se to aspon?

Měla jsem to úplně stejně. Malej mi kolikrát taky jen prso „dudlá“.
Taky jsem to tak měla "hlavně aby se neřeklo, že nic nejím. Malemu za 2 dny budou 4 měsíce a už si to jidlo nandám dobrovolně sama. Je ale pravdou, že jen občas si to jidlo nandám z hladu či chutě. Většinou je to jen kvůli tomu abych měla pro malého mléko. Jinak ani po 4 měsích ty chutě na jidlo vyloženě nemám ale musím zase říct, že jsem kojila jen večer cca od 21-6h po 3h a teď už kojim skoro až do 12h. Takže to jidlo je opravdu potřeba. A opravdu mi to pomohlo, ani už nejsem tolik unavená.
Jinak, já jsem tedy jedlík nikdy moc nebyla, než jsem otěhotněla, tak jsem vážila 48kg😁 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová