Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Výška má vliv u řidičáku na motorku. V autě si nastavíš sedačku i volant podle potřeb. ![]()
Myslím, že bylo omezení 150cm ale kamarádka má tuto míru tak tak a má jej bez problému…
Dá se udělat bez problémů, jen to chce dobré auto a nastavit vhodně sedačku a volant. I se 150ti cm by neměl být problém..
v zákoně je uvedeno, že pokud nemáš 150cm máš používat podsedák. Tohle bych brala za bernou minci.150cm by měl být strop, ale poslední slovo má majitel autoškoly on je tady za zákon.
Když jsem dělala řidičák, tak mi instruktor říkal, že limit je 150, protože to je limit pro sezení vepředu, já mám 155 ![]()
nielamatka píše:
v zákoně je uvedeno, že pokud nemáš 150cm máš používat podsedák. Tohle bych brala za bernou minci.150cm by měl být strop, ale poslední slovo má majitel autoškoly on je tady za zákon.
Můžeš mi prosím říci kde to je přesně napsáno ![]()
Na sedadle vedle řidiče se nesmí přepravovat dítě menší než 150 cm.
Nevim co si mám představit pod docela prcek, každopádně podej žádost a uvidíš. Poptej se po autoškole která má vozidlo s nastavitelným sedadlem myslím pumpování nahoru a dolu, případně nastavitelný volant ale to není nutný. U motorky musíš došáhnout celou nohou na stupačky což se dá pak vyřešit předěláním sedla, horší už by bylo sehnat autoškolu s takto upravenou motorkou ale myslím že nereálný to není.
Sany je to tady v této vyhlášce http://www.autoklub.cz/…_08_2011.pdf
misto hledám…
Tak jsem to zjištovala u učitele autoškoly… prečti si zákon 361 2000 sbírky paragraf 6 a 9 zákon sice neupravuje přímo zíkání ridičského oprávnění, ale vychází se z obecných pravidel. Takže jak jsem psala poslední slovo má autoškola.
Hlavně mít potvrzení od lékaře, že tě schledává způsobilou a víc bych neřešila.
Tak uplně přesně je to tak, že musíš dosáhnout na pedály ve vozidle kde budeš vykonávat zkoušku z jízdy. Poslední slovo má majitel autoškoly a tvůj ošetřující lékař pokud přes něj projdeš jako způsobilá máš právo získat řidičské oprábnění, ale musíš sehnat autoškolu, která bude mít uzpůsobené vozidlo… Nemůžou tě tedy vzít tam kde nedosáhneš na pedály.
dobry den,chtela bych se jen zeptat jestli ma vliv na udelani ridicaku vyska cloveka..sem totiz docela prcek tak by me zajimalo jestli ma vubec cenu nekam chodit
dekuji