Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahoj chtela jsem se zeptat kdyz poprve beru svoji ha a dneska uz jsem to dostala (uz to mam celkem normani jako mivam)jestli si uz mohu vzit zitra prvni prasek
Myslím že pokud jsi to dostala dne měl bys první prášek vzít dnes ![]()
Ivy.mystery píše:
Myslím že pokud jsi to dostala dne měl bys první prášek vzít dnes
ja si myslim to same ![]()
ja prave cetla v prirucce ze se ma vzit behem 2-5 dnu a nekde zas pisou ze muzu klidne uz 1 den
kazdopadne newim chci ho brat v 6 hodin a to uz mam pozde ![]()
Jestli ho chceš brát v 6 večer, tak si ho klidně teď vem, jestli v 6 ráno, tak to až zítra.
Já myslím, že jeden den nehraje roli, jestli ji vemes první nebo až druhej den.
Neni zas tak nutne si ho brat vzdy ve stejnou hodinu, je tam porad nejaka „rezerva“ pusobeni HA.
Ale kazdopadne bych si ho vzala klidne uz dnes, ale zalezi na tvem pohodli.. ![]()
Když vezmeš 2.-5. den krvácení, ještě týden pak používejte kondom.
Já to taky nebrala hned první den, rozplánovala jsem to, aby mi menses nevycházela pak na víkend ![]()
taky si to naplanuju takze jestli tomu rozumim muzu si vzit 1 prasek do 5 dnu
vim jsem jak debil ale radsi se dvakrat zeptat.a vlastne po tydnu po 7 prasku uz bych mohla bez kondomu,
promin jeste bych se chtela zeptat ohledne jedny veci jeste vtom nejsem zabehnuta vlastne jak beru 21 prasku pak mam tydeni pauzu a vlastne to bych mela dostat a co to dostanu tak zas 2den kramu si mam vzit prasek kdyz si ho beru zitra cos budu mit 2 den pac dneska je 1
anyta píše:
promin jeste bych se chtela zeptat ohledne jedny veci jeste vtom nejsem zabehnuta vlastne jak beru 21 prasku pak mam tydeni pauzu a vlastne to bych mela dostat a co to dostanu tak zas 2den kramu si mam vzit prasek kdyz si ho beru zitra cos budu mit 2 den pac dneska je píše: Více
Beres 21 prasku, pak je 7 dni mezera (v te dobe odmenstruujes), a at to dostanes v jakykoliv den, tak po tech 7 dnech zase zacinas brat 21 prasku - a takhle je to porad dokola.
takze i kdybych to mela pr 3 dny tak prasky beru az po tydnu?a bere se vlastne teda 8 den?a chránená bych mela byt ze po dobu pauzy:-)
anyta píše:
takze i kdybych to mela pr 3 dny tak prasky beru az po tydnu?a bere se vlastne teda 8 den?a chránená bych mela byt ze po dobu pauzy:-)
Presne tak, 21 dnu beres, pak 7 dni neberes, pak zacinas 8.den zase s 21 prasky. Mezitim Ti prijde ms, bude kratsi, slabsi. Uvidis, ze to brzy zmaknes ![]()
Pokud beres pravidelne a nezapominas, jsi chranena.
Ahojky, možná blbá otázka, ale nemám s HA zkušenosti. Včera jsme začala špinit a opravu málo jsme zakrvácela, ale i tak jsem si vzala prní pilulku, myslela jsem, že se mi to klasicky rozjede. Jenomže nic, je to druhý den a nic.Je možné, že mi HA ms zastavila? Jestli to tak funguje, tak pardon, v letáčku jsme to nenašla. Beru Lunafem. Děkuji ![]()