Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A sestra s tím souhlasí? To je nejdůležitější na celé situaci ![]()
@Krkael ta o tom ještě neví, že bych to chtěla udělat.. ale ona ani jinou možnost nemá, je na tom hodně blbě a pokud má svoje dítě ráda tak souhlasit bude.. je to pro něho možnost na lepší život, kde nebude muset řešit extrémní hádky, jestli bude mít co jíst, zda jede elektřina co si oblíct nebo že nejede topení..asi tak nějak..
@Anonymní píše:
@Krkael ta o tom ještě neví, že bych to chtěla udělat.. ale ona ani jinou možnost nemá, je na tom hodně blbě a pokud má svoje dítě ráda tak souhlasit bude.. je to pro něho možnost na lepší život, kde nebude muset řešit extrémní hádky, jestli bude mít co jíst, zda jede elektřina co si oblíct nebo že nejede topení..asi tak nějak..
Tak to je drsný, to mi přijde docela jako vydírání - „pokud má svoje dítě ráda tak souhlasit bude“
Určitě jim jde pomoct i jinak než tím, že jí vezmeš děcko ![]()
Tak s tím až přijdeš, tak nejspíš sestru ani synovce už mít nebudeš.
Ja nikomu brát dítě nechci.. ona se o něho ani nikdy nestarala.. nechala ho moji mamince.. ta ale teď řeší úplně jiný problém a je na tom psychicky špatně, tady jde pouze o to, jak to vyřídit papírově.. ja žádám o radu jak postupovat a ne o to, aby jste tady hodnotili a rejpali do nečeho kde nevíte o co přesne go.. ja tady přece nebudu psát o svoji sestře jak je neschopná a psychicky labilní atd atd atd
@Anonymní píše:
A nebylo by lepší nabídnout jí, že jí finančně pomůžeš, když můžeš pomoct, že jí nějak přispěješ na jídlo nebo něco?
Ty máš své dítě/děti? Dokázala by si je opustit dát je někomu jinému?
Jak by ses cítila, kdyby tvá sestra začala vyřizovat sebrání jeího dítěte a řešíš to za jejími zády
ani ses jí nezeptala jak to cítí, co chce.
Já bych to nedokázala, říkám to naprosto upřímně než abych udělala to co chceš ty po své sestře.
A ty máš děti, nebo má být synovec náplastí na ně? Btw. je mu 12,jak píšeš, on by souhlasil, že by šel od maminky? Umí česky? Studoval tu? Nebyl by pro něj problém přesun do ČR s ohledem na školu? Proč jim spíš nepomůžeš finančně tak, aby dítě mohlo zůstat u své mámy?
@Anonymní píše:
Ja nikomu brát dítě nechci.. ona se o něho ani nikdy nestarala.. nechala ho moji mamince.. ta ale teď řeší úplně jiný problém a je na tom psychicky špatně, tady jde pouze o to, jak to vyřídit papírově.. ja žádám o radu jak postupovat a ne o to, aby jste tady hodnotili a rejpali do nečeho kde nevíte o co přesne go.. ja tady přece nebudu psát o svoji sestře jak je neschopná a psychicky labilní atd atd atd
Pokud je svéprávná, tak bez jejího souhlasu (a jen tak to nejde ani se souhlasem) to prostě nepůjde…
@Anonymní píše:
Je svéprávná? Pokud ano, má nárok na svůj vlastní život a určitě nechce, aby jí ho někdo organizoval. Spíš než přemýšlet, jak dostat synovce do péče bych se zamyslela jak pomoct sestře, aby se o něj dokázala postarat sama.
Příspěvek upraven 17.11.13 v 22:02
@Anonymní píše:
Sestra by se ho musela vzdát. A hlavně v neposlední řadě by chtělo vědět i názor kluka, je už dost velký na to, aby se s ním manipulovalo bez jeho vědomí a souhlasu.
Jenže kdybys napsala v prvním příspěvku, že dítě vyrůstá u babičky, která to již nezvládá, tak by nikdo z nás neměl takové připomínky. Pokud je u babičky, je to spíš otázka na sociálku, jestli by ti ho svěřili a určitě by s tím matka musela souhlasit. Kor, když by šlo o stěhování do cizího státu. Jakou má synovec národnost? A jakou máš ty? Pokud byste měli oba stejnou, bylo by to asi jednodušší
Prosím vás, může mi někdo poradit, zda si můžu vzít do péče synovce? je to syn mé sestry, která je rozvedená.. jeho otec se o něho nestará a nikdy neplatil ani alimenty.. navíc sestra a její syn jsou občané slovenské republiky.. chci si ho vzít do péče z důvodu, že sestra má další dítě s jiným chlapem, se kterým to ale taky nedopadlo a bohužel nemá prostředky, možnosti, zázemí se řádně o děti postarat.. ja taky nejsem milionář, a relativně si nežijeme špatně.. a je mi toho kluka strašně líto a já s manželem mu dokážeme poskytnout zázemí, které potřebuje.. bude mu 12 let, navštěvuje základku..kdybych si ho chtěla vzít k sobě do čr, jak to mám vyřídit? samozřejmě bych ho hned chtěla přihlásit do školy v čr..
jen pro ifo, ja mám trvalý pobyt v čr, manžel je čech a nevadilo by mu to, že bych si ho vzala k sobě.. tak prosím poraďte, jak mám postupovat, co a kde vyřídit.. ví vůbec někdo?
jinak prosím o zachování anonymity, jedná se o choulostivou rodinnou záležitost, na emimiu mám známe, kt. netuší o problémech, které momentálně řeším a ani nechci aby to věděli..