Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Aletheia píše:
kamenuji jenom za to jak mluví o své sestře, a to napsala dost jasněco na tom nechápeš?
A proč kamenovat zrovna zakladatelku, když to nebyla ona, co se vykašlala na malinké dítě a nechala ho na krku babičce ![]()
A to druhé dítě? To jí tam necháš, aby živořilo a vezmeš jen jedno?
@Kakika píše:
A proč kamenovat zrovna zakladatelku, když to nebyla ona, co se vykašlala na malinké dítě a nechala ho na krku babičce
a to víš přesně jak? vy zase dedukujete druhou stranu příběhu.
Třeba měla maminka problémy tak se babička nabídla že pomůže, kde je psáno že šlo o miminko? (pokud to tu je tak se omlouvám)
třeba jim to tak vyhovuje, nechápu proč je lepší dát dítě tetě kterou tolik nezná a brát ho babičce se kterou je dlouho a ona ho zřejmě chce - jinak by se nestarala ![]()
@Aletheia - nechápu dost věcí na to, abych se zdržela hloupých komentářů. ![]()
Já věc pochopila tak, že matka dětí žije na Slovensku s mladším dítětem a to starší žije u babičky v Čechách. Z nějakého důvodu už se bqabička nemůže o dítě starat a zakladatelka diskuse by chtěla chlapce k sobě. Nevidím na tom nic divnýho. A prostě se zeptala tady, jak má postupovat… aby jí třeba dítě nevzali a třeba nedali do ústavu. Co já vím.
Názor na sestru ať si má jaký chce. A jeslti sestra prdí na svý dítě, proč by o ní nemohla mluvit takto? Třeba to není dobře, ale my opravdu nic nevíme. A ty tu píšeš takový nepodložneý blbiny. ![]()
@Kelsey nejdřív bych chtěla radu jak mám postupovat.. pokud ale netušíš, tak takové informace ti poskytovat já nemusím.. já jsem založila diskusi a nenechám se tady pérovat od někoho, kdo o tom ví kulový a jen útočí.. jen abych tě uklidnila, to druhé dítě má otce ve stejném státě jako je ona, navíc on pracuje, takže může ji platit alimenty.. v nejhorším mu to dítě může dát - on má kde bydlet.. jenže ten kluk má otce, který se o něho nikdy nestaral.. je zadlužený až po uši, nikdo neví kde je..další rozdíl mezi dětma je to, že to menší dítě žije s ní, ale kluk vyrůstal s babičkou, která se už ale nemůže-nechce starat skrz jiné problémy..
Já myslím, že tou „pomluvou“ sestry chtěla jen vysvětlit situaci útočníkům proč chce dítě do své péče. Kdyby byla taková potvora, tak by to napsala rovnou do hlavního příspěvku, ne
.
Babička papírově dítě mít nemusí, dost o tom pochybuji, že by se někdo takto snažil. Naši taky v podstatě vychovávají mého synovce, sestra ho jen porodila, jinak je to v podstatě jeho starší ségra a i ho tak vede
.
@Anonymní píše:
@Kelsey nejdřív bych chtěla radu jak mám postupovat.. pokud ale netušíš, tak takové informace ti poskytovat já nemusím.. já jsem založila diskusi a nenechám se tady pérovat od někoho, kdo o tom ví kulový a jen útočí.. jen abych tě uklidnila, to druhé dítě má otce ve stejném státě jako je ona, navíc on pracuje, takže může ji platit alimenty.. v nejhorším mu to dítě může dát - on má kde bydlet.. jenže ten kluk má otce, který se o něho nikdy nestaral.. je zadlužený až po uši, nikdo neví kde je..další rozdíl mezi dětma je to, že to menší dítě žije s ní, ale kluk vyrůstal s babičkou, která se už ale nemůže-nechce starat skrz jiné problémy..
Budu se opakovat, ale na rady jak postupovat se musíš ptát na slovenských serverech nebo na příslušných slovenských úřadech.
Zakladatelko, hoď za hlavu ty co nechápou a nemají vůli pochopit. Já tomu úplně rozumím o co ti jde. Držím ti palce, aby to vyšlo jak plánuješ. Když se sestra nestará, babička už tu péči o vnuka moc nedává, tak je bezva, že jsi ochotná do toho jít ty. Je smutné, že se doposud nenašel někdo, kdo by se v této problematice orientoval a mohl ti poradit. Já bohužel také neporadím, držím palce aby se to rozhýbalo správným směrem!!
@Anonymní píše: .. o kluka se už od narození starala moje máma.. .. nechala ho moji mamince.. ta ale teď řeší úplně jiný problém a je na tom psychicky špatně
@Aletheia Od mala se starala maminka a ta má teď problémy. Nededukuju, čtu ![]()
Zakladatelko a ten kluk je v Čechách nebo na Slovensku s babičkou?? a kdo je jeho zákonný zástupce matka?, když s ní dítě není, babička nemá rozhodnutí, že s ní žije, co kdyby se něco stalo tak kdo má za něj zodpovědnost?
@Anonymní píše:
se nerozčiluj, mě jen zajímalo, že když je taková zlá situace u sestry co bude s druhým dítětem, že když je potřeba pomoct jednomu, tak proč né druhému?
Proto jsem se ptala jak to je, když se nedokáže postarat o jedno, jak je možné že se postará o druhé dítě, chápeš? A zeptat se snad smím.
Ani tě nepéruju ani neútočím jen jsem se ptala proč když je taková strašně zlá situace, kde bude druhé dítě, co s ním bude.
@mag ok,děkuji.. jinak pro všechny - vůbec jsem to tady neměla psát.. raději si tam zavolám, než abych pak musela opět odpovídat na otázky - Proč, no když jsem to teda vysvětlila tak se pak zase na mě útočí, že haním svoji sestřu.. asi máte tedy taky delší vedení.. už nebudu nic psát a vy nemusíte přispívat..
@Kakika píše:
@Aletheia Od mala se starala maminka a ta má teď problémy. Nededukuju, čtu
psala jsem že pokud to tu je tak se omlouvám že jsem to přehlédla ![]()
nicméně je tady prostě moc nejasností. Za prvé - pokud má dítě od miminka v jiném státě tak k dětskému lékaři smí s miminkem chodit jenom zákonný zástupce. Potřebovala jsem 2× záskok a musela se na to psát plná moc, takže to taková sranda nebude. Že se babička stará v jiném státě a nikdo nic neřeší. Nehledě na podpis a třídní schůzky ve škole. Opravdu není snadné aby se o dítě 12 let staral někdo jiný a nikdo si toho nevšimnul.
Jinak vy, co jste po mne neházeli hned kameny, tak děkuji za pochopení a podporu
@Aletheia jak si nato přišla že žije v jiném státě než zákonný zástupce.. já jsem tady nikde nepsala něco takového.. když jseš tak chytrá, z které konkrétní věty si tohle vydedukovala? žijí ve stejném státě na vesnici, kde se všichni znají..tam se neřeší, zda na třidní schůzky dojde máma nebo babička..kdybys tak ativně psala věci jak horlivě útočiš a hledáš nejasnosti..