mycka 45 nebo 60 cm?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
mycka 45 nebo 60 cm?
Ahoj,
resim problem, jak z male kuchyne udelat vetsi, kam by se vesla 60 cm mycka. Stehujeme se do noveho bytu s kuchynskym koutem, kde ale architekt s podobnou veci nepocital a tak pokud nechceme kopat do zdi a pretahovat trubky, budeme se muset spokojit s myckou 45 cm. Do prestavovani ve fungl novem a pekne drahem (Praha no, musim si zvykat)byte se nam nechce, ale jestli mi poradite, tak jako nekolik prodavacu spotrebicu, ze mala mycka je pro 3clennou domacnost fakt mala, tak mame posledni sanci se do toho dat.
Takze - jsme zatim tri, casem(asi trochu pozdeji) nas bude asi o jednoho vic. Varim dost malo, manzel se stravuje v praci a teple vecere nevyzaduje, a me to strasne nebavi(takze jen neco pro malou a obcas pro sebe, jen o vikendech pro vsechny). Byt je maly 3+kk, jestli budeme 4, budeme urcite casem potrebovat vetsi, jen jsme si ted nic vetsiho z jednoho platu nemohli dovolit.
Tak co mi radite? Bude nam mala zatim stacit, nebo se mame pustit do tech zdi? A nemate rovnou pro nas i nejaky tip na dobrou mycku? Chtela bych neco od dobre znacky(pracku mam AEG a jsem max. spokojena),tak stredne drahe, vestavene.
Diky moc
tapajici Mroe
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
ahoj, zalezi taky na tom, jestli jak moc budes mycku pouzivat…
jestli v ni budes myt i hrnce, tak 45cm je spis mala, jestli v ni budes myt jen mensi nadobi a hrnce klidne umejes v ruce, tak vam budes stacit…
take s mensi myckou budes muset nejspis myt casteji, ale neni to o tom, ze se ti do ni nevejde nadobi od obeda ![]()
doporucuju mycku s 6. smyslem, nebo se tomu taky rika eco program - ma senzor a kdyz uz je voda pri oplachu cista, tak ji pouzije znovu - setri vodu i energii
mam dobre zkusenosti s nakupem pres net - my kupujeme na www.obchodnidum.cz casto tam maji slevy a dovoz je zdarma…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jeste jedna vec… pokud nemusis mit primo vestavene - dvirka se delaji az dodatecne, ze stejneho materialu jako linka, tak snad vsechny mycky jsou tzv. Podstavne - to znamena, ze z ni sundas vrchni desku a muzes ji dat pod linku…
ja mam fagor a jsem s ni spokojena
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Musím souhlasit se Zdenikem … mám taky 45 cm myčku, ale zatím jsme dva a taky moc nevařím. Takže ty hrnečky a talířky do ní nastřádáme tak maximálně 2× do týdne … pokud se ale náhodou vybičuju a uvařím, tak ji mám plnou hned po jedné „akci“ a velké hrnce musím mít v ruce.
Ale asi bych v Tvém případě nebourala kuchyň a koupila jen tu malou. Těch pár hrnců se dá umýt ručně a všechno ostatní se Ti tam vejde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky, na málo používání stačí myčka menší. My jsme sice taky 3 a máme 60cm, ale já ráda vařím! Na druhou stranu musím říct, že za celé 3 roky co ji mám, tak ji používám jen když máme návštěvu, protože než abych to nádobí do myčky dala, tak ho hned umyju v ruce
. Přitom nádobí máme pro 3 rodiny
. Hlavně si kup myčku se spotřebou „A“, určitě se ti investice do této kvality vyplatí. My máme Siemens.
Gabka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Sama říkáš, že zas tak nevaříš - nevím, my máme tu menší, jsme 3. Někdy myju 2× do týdne, občas i 2× denně. Pokud je toho hodně, tak se snažím většinou hrnec umýt v ruce, je to rychlejší. Jde i o to, až se ti povede to vychytat se skládáním. Já myslím, že malá stačí.
Mám Indesit IDE44 a jsem spokojená.
GaB
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky,
já bych se taky nepouštěla do bourání zdí a koupila raději 45 cm. Těch 15 cm je tam sice dost znát, ale pokud Ti nevadí mýt hrnce v ruce, tak bych šla do menší. Já mám Myčky Whirlpool ADP 4525 a jsem s ní moc spokojená. Má vše v „áčku“ a byla za 8600,–- v Makru. Je podstavná. S touto značkou mám dobré zkušenosti, neb je to má druhá myčka(v druhé domácnosti)
Přeji Ti zdařilý výběr.
Peťula
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Resila jsem stejny problem. 15 cm je „venku“ hodne znat a usetri se dost mista. Uvnitr mycky se mi ten rozdil 15 cm uz tak velky nejevi.
Moji rodice maji taky malou 45 cm a i po velkem nedelnim obede (7 lidi) se tam to nadobi vetsinou podari naskladat. Je pravda, ze ten uplne nejvetsi hrnec se tam obvykle nevejde, ale zase neni problem umyt ho v ruce.
V praci mame velkou a prijdou mi uvnitr skoro stejne.
Ja jsem si taky vybrala mensi mycku, i kdyz cena vetsinou byva o 50 - 100% vyssi nez u te velke.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky, myčku jsme kupovali před dvěma měsíci a řešili stejné dilema, nakonec jsme se rozhodli pro 60 cm a jsem ráda, protože skoro denně vařím..jsme dva, ale myčku naplníme za dva dny..max. tam dám 3 hrnce, což je akorát. Jestli můžu radit nejen z mé zkušenosti, dobrá je značka AEG (je snad nejtišší) a pak BOSCH..my máme AEG a jsem max.spokojená..taky si dej pozor, aby měla myčka funkci 3v1-do té můžeš dávat tablety..já osobně nepotřebuji program na sklo, protože stejně vždycky skleničky dávám i s ostatním nádobím a vždycky jsou krásně vyleštěné.
Ale pokud bych měla kvůli tomu bourat a v případě, že moc nevaříš, tak bych šla asi do té 45 cm.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Řešíme ten sam,,problém,,jako zakladatelka této diskuze a budeme kupovat myčku 45cm.Jiná se nám tam žel nevleze a než nic,tak to raději budu mýt hrnce v ruce..stejně jich nemám moc a velký jen jeden.Tak se uvidí
Každopádně díky za názory.
Gabule
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já mám myčku 45cm a jsme 3, vařím hodně. Ale jsem ráda, že jsem si nevzala větší, protože hlavně v létě, jsem ráda, že myji denně, protože v ní skladovat nádobí déle jak 2 dny, tak to si nedokážu představit. To bych ho musela nejdřív omýt a pak dát do myčky a to spotřebuji 10× víc vody.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Souhlasím s EPI, po 2 dnech bych myčku zapla i poloprázdnou, protože to už je docela cítit
vážně bych se řídila asi množstvím nádobí, které zašpiníte za den..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, já bych ti poradila tu větší, 60 cm. Ještě před porodem jsme bydleli jen dva v malém půjčeném bytě, kde byla myčka jen 45 cm a mně to přišlo málo. Obvykle jsem musela stejně domýt v ruce, protože se nám tam nádobí nevešlo (vařila jsem denně). Ale i tak, nádobí se nastřádá. Teď máme ve vlastním bytě 60 cm a to je jiné kafe…
Máme AEG, AAA. Super.Věřím, že se ti do bourání nechce, znám to, taky jsme „bourali“ úplně nový byt…
Faktem je, že sádrokartony se „bourají“ líp než cihla…
A to byl náš případ. Tak, ať se dobře rozhodneš. Ziza.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Osobne jsem zastancem, ze mala mycka lepsi nez zadna mycka. My mame 45 cm mycku Bosch prestehovanou z bezdetneho maleho bytu. Samy dva jsme ji pousteli o vikendu a jednou v tydnu. Pres den jsme byli v praci a vecere teple jsme kazdy den nemeli, varili jsme o vikendu. Ted jsme tri, dcera uz ji normalne s nama, takze mycku poustime obden a o vikendu kazdy den.
Na jare budem predelavat a stehovat kuchyn do jine mistnosti, takze na mycku 60 urcite dojde.
Hanka1
- Citovat
- Upravit
My kdyz jsme predelavali panelakovou kuchyn, uz jsme planovali ze tam casem bude mycka. Ale jelikoz tam mame pracku, 60 tku jsme tam nedostali. Asi po roce jsme si poridili vestavenou 45 a ja ted zpetne nelituju i kdyz mi to driv mrzelo. Jsme 3 a vetsinou bezi jednou za den. I tak mi obcas neco dojde. A druhy den uz mycka docela smrdi pokud tam neni uplne nova vune, takze myt jednou nebo dvakrat tydne by mi nevyhovovalo. Tot muj nazor. Taky jsem si rikala ze hrnce budu myt v ruce, ale priznam se ze casem tam davam vse.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit