Myčka - nerozpouští se prášek

3588
28.4.11 08:44

myčka nerozpousti se prášek

Ahoj holky mam problem s myckou. mame vestavnou mycku fagor asi 4 roky a celkem to bylo vse v pohode. pouzivala jsem tablety calgonit. minuly tyden mi neumyla nadobi, proste se tableta nerozpustila ani po opakovanem umyti a vymene tablety. zavolala jsem opravare at se na mycku podiva. zkontroloval ji rekl, ze musime dosypat sul, lestidlo a prodal mi specialni cistic na mycku. vzal si za cestu a prasek asi 600 kc a odjel. mycku jsem celou vycistila i ty ramena. vse bylo ok asi 2× jsem v ni myla. na jeho radu jsem si koupila prasek , ze pry je to lepsi. dneska jsem zapla mycku a mycka zase spinava a prasek nerozpustenej. tak fakt nastvana uz nevim cim to je ,ale podle je nej je mycka v poradku :( nevite cim to je? co s tim? mycku jsem dneska zapla 2× a nadobi porad spinavy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
61
28.4.11 09:01

když jsem měla podobné problémy, zjistilo se, že přitíká málo vody

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
28.4.11 09:02

Tak mě se přestaly tablety rozpouštět, protože se mi otvíral ten šuplíček na tablety až kdoví kdy, opraváře se mi na to volat nechtělo, tak dávm tabletu do košíčku s příbory a zase myje normálně. Ještě by to chtělo zkontrolovat, zda ohřívá vodu (v průběhu cyklu ji otevřít a zkontrolovat) a otázkou je, zda by člověk nějak poznal, že se neotáčí ramena (asi jo, nádobí by bylo čisté jen v místech, kde jsou ramena nastavená a jinde ne - to se mi stávalo, když něco trčelo krz šuplík, a zabránilo to ramenům v otáčení)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
28.4.11 09:03
Karlicek píše:
když jsem měla podobné problémy, zjistilo se, že přitíká málo vody

Tak to by mě nenapadlo, jak se to vůbec zjistí? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
878
28.4.11 09:05

také jsme měli zrovna podobný problém až to zkončilo že nemije a neteče voda do těch ramenVčera tu byl technik a že prý nefunguje motor a objedná nový.Je v záruce tak jsem v klidu jinak prý stojí 3000 :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3588
28.4.11 09:09

karlicek: a prisel na to opravar?

on prave ji zkousel otevrit kdyz myla a rikal, ze je vse v poradku, ze se ramena tocet, voda tam pritika taky a tepla je taky dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3588
28.4.11 09:19

cermonca: no prave jen ty ramena fungujou a voda do nich tece. ted jsem volala do ty opravny, zejtra se na to znova prijde podivat. ta oprave je v zaruce tak uvidime. jsem uz fakt vytocena

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1760
28.4.11 09:23

U nás to bylo práškem. Napřed jsme myla v Somatu, ten byl v pohodě. Pak jsem dala prášek od Dedry a nikdy se mi pořádně nerozpustil, část zůstala vždycky v zásobníku, někdy i víc než půlka :roll: . Koupila jsem obyčejný prášek v Lidlu, v tom myju teď a zase se rozpouští pěkně a nádobí je čisté.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
28.4.11 09:26

zkus jiné tabletky nebo jiný prášek… než vrazíš další peníze opravářům :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3588
28.4.11 09:29

dik za radu. nejdriv jsem myla v calgonit quantum pak jsem koupila tablety somat 7 a ted prasek od somatu a porad je ten problem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35805
28.4.11 09:43

Tak zkus gel, ale nějak mě neneapadá, čím by to mohlo být :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
28.4.11 09:44
lovelytelle píše:
dik za radu. nejdriv jsem myla v calgonit quantum pak jsem koupila tablety somat 7 a ted prasek od somatu a porad je ten problem.

no fakt, zkus radši napřed něco jinýho, než zas platit opraváře, kterej ti vlastně ani nepomůže :nevim: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69016
28.4.11 09:45

Našim tohle udělaly tablety Calgonit - ta vosková kulička se nějak blbě rozpustila a ucpala čerpadlo. Opravář konstatoval, že se s tím občas setkává, obecně doporučuje používat prášek a ne tablety, a když už tablety, tak voskovou kuličku vydloubnout a tabletu rozdrtit :-) Já používám jen prášek a tekuté leštidlo zvlášť, nikdy problém nebyl a ještě je to levnější…

Takže bych možná tipla taky na nějakej vnitřní bordel od tý voskový kuličky :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
28.4.11 09:46

ono stačí i blbě poskládat nádobí v myčce, že se ten šuplík neotevře dostatečně…

nebo co je v našem případě problém, že si nevšimnu, v místě kam se tableta dává je mokro a tableta se přilepí a po otevření šuplíku při mytí nevypadne - tudíž se ani nerozpustí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3588
28.4.11 10:09

ulguk: ja jsem si prave myslela, ze je to tema tabletama calgonit , protoze ty se nerozpoustely vubec s tou kulickou tak jsem zkusila ty sommat a bylo to stejny a nakonec i prasek.

i tu vanicku na tabletu jsem vzdycky vysusila a znova umyla a vysledek byl porad stejnej, mycku neprecpavam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí