Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky. Už nevím kam pro radu, nebo jen tak kdo to prožil. Dcerka má na krku zvětšenou uzlinu, už druhou. Je to mykobakterioza. Čeká ji druhé odstranění. Máte s timto zkušenosti? Doktoři si nevědí rady a já zkouším už co se dá.
Děkuji 😘 🤦♀️ ![]()
Vše už jsme naštěstí vyřešili a máme to za sebou. Kdyby se tu našla maminka co potřebuje radu pište klidně na fb Žanet Grísová, moc na emimino nechodím. ![]()
Příspěvek upraven 11.10.22 v 22:41
V čem si neví rady? Mykobacteriosa je široký pojem, může být způsobena mnoha typy netuberkulozních mykobakterií. V některých případech se léčit nemusí, jinak se léčí specielními antibiotiky a léčba trvá řadu měsíců. Pro léčbu mykobacterios jsou daná doporučení na léčbu či sledování, pneumologové je znají. Onemocnění se většinou objevuje u lidí s poruchou imunitního systému. Jinam mycobacteria jsou všude kolem nás- ve vodě, v půdě, ve vzduchu,…a jinak zdravý člověk většinou neonemocní. Kde jste léčeni?
@Anonymní píše:
V čem si neví rady? Mykobacteriosa je široký pojem, může být způsobena mnoha typy netuberkulozních mykobakterií. V některých případech se léčit nemusí, jinak se léčí specielními antibiotiky a léčba trvá řadu měsíců. Pro léčbu mykobacterios jsou daná doporučení na léčbu či sledování, pneumologové je znají. Onemocnění se většinou objevuje u lidí s poruchou imunitního systému. Jinam mycobacteria jsou všude kolem nás- ve vodě, v půdě, ve vzduchu,…a jinak zdravý člověk většinou neonemocní. Kde jste léčeni?
Jsme léčení v Brně v dětské nemocnici. V podstatě po prvním odstraněními řekli že už by se to objevit nemělo. Bohužel po půl roce má dcerka další. Dostala na to Klacid, a nezabírá, zvětšuje se to. Jejich léčba je operace.. Nic víc.. Nechci VŮBEC znevažovat práci doktorů. Jen bych ráda více informací, popř někoho kdo to prodělal. ![]()
@Zanet26 dobrý den, chci se zeptat jak jste nakonec dopadli. My teď s roční dcerkou řešíme to samé také jsme léčení v Brně máme zasebou jednu operaci kdy jí boule na krku rozřízli a vycististili a brali vzorky, teď na kontrole po 14 dnech bohužel že se to tam plní znova a že se druhé operaci nejspíše nevyhneme. Jsem z toho celá paf. A vlastně nikde nic o této nemoci nikde není. Proto píšu
@Majova4 píše:
@Zanet26 dobrý den, chci se zeptat jak jste nakonec dopadli. My teď s roční dcerkou řešíme to samé také jsme léčení v Brně máme zasebou jednu operaci kdy jí boule na krku rozřízli a vycististili a brali vzorky, teď na kontrole po 14 dnech bohužel že se to tam plní znova a že se druhé operaci nejspíše nevyhneme. Jsem z toho celá paf. A vlastně nikde nic o této nemoci nikde není. Proto píšu
Dobrý den. Pokud byste měla zájem můžeme si i zavolat. Já. nakonec našla jediného odborníka na toto a to v Praze v Motole. A pan doktor anděl vybral úplně všechno a už druhý rok je dcerka úplně v poradku ![]()
@Majova4
Na emimino moc nechodím, kdybyste chtěla něco vědět tak. napiste na fb Žaneta Grísová