Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den, syn 2,5r se před pár dny osypal. Pupínky byly některé s bílou hlavičkou. Každý den přibývají. Posílala jsem Dr fotky a ta že je to jen exzém. Mě se to nějak nezdá. Každý den je to horší. Teploty nemá. Některé pupínky zaschnuly ale nezmizeli. Já už nevím.. přítel trpí na exzém ale takhle fakt nevypadá. Syn má pupínky všude po těle (na obličeji minimum). Diky
Taky bych řekla ze to na neštovice rozhodne nevypada. Muže to byt i alergie na něco ![]()
Neštovice jsou několikrát větší a výraznějšího vzhledu i barvy.
Tohle 100% nejsou neštovice. Spíš mi to přijde jako alergická reakce.
Syn má zrovna neštovice, ty zpravidla začínají od hlavy a jsou velké, je to jako štípanec, který se pak nalije tekutinou.
Mě to připomíná spíš kopřivku než neštovice…
Dcera kamarádky měla něco podobného po nějakém citrusu (už nevím jakém) a byla to alergická reakce.
Taky mi to připomíná alergickou reakci, zkusila bych Fenistil kapky pro děti. Něco podobného jsme řešili v létě.
Tiez mi to neprijde ako nestovice. Minuly rok mali obe deti aj manzel. Vyzeralo to inak.
Ani já nemyslím, že jsou to neštovice. Spíš potničky nebo alergie.
Alergie, pokud nemá teploty nebude to žádná nemoc. Nový prášek, aviváž? Nové zvířátko? Nebo jídlo. Kup si fenistil, do koupele můžeš přidat syrovátka na zklidnění. Pokud to ale začne svědit a bude toho už moc, tak si vyžádej u doktorky třeba prednison.
Podle mě alergie. Na jídlo, zvire, práci prášek, nevyprane nové oblečení… dala bych fenistil kapky a snažila se projít na spouštěč. Může to být i něco, co doposud nevadilo, alergie se objevují, mizi, vyvíjí..
Nejsou, neštovice budeme mít (jsou teď ve školce) a vypadají jinak. Jsou hodně výrazné.
Tohle určitě neštovice nejsou, spíš fakt ekzém nebo kopřivka.
Nakonec dostal kortikoidovou injekci a pak tablety. Rozlezlo se to až ke krku a hrozilo možnost dušení byl strašně osypany a nic vůbec nezabíralo co nám dávali v Motole nebo na Karláku. Příčina neznámá. Odběry v poradku. Dr mi pak volala a říkala, že to mohl být nějaký syndrom po prodělaném covidu třeba 1-2mes zpět. Každopádně tenhle výsev trval 3tydny. A týden do úplného zahojení.