Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky, maminky dneska když jsem volala doktorce ohledně stěru který my dělala tet v pondělí tak my sesr¨tra oznámyla že tam našly mykozu. Jsem ve 36 týdnu a ještě ktomu mam nízky tlak a motá se my hlava. Co stim doktorka už tam tet není akorad řekla když to motaní bude přetrvávat mam ject do nemocníce.
Ahojky Ivanko, to motání hlavy souvisí s tlakem, proto tě posílala v případě nutnosti do nemocnice. Mykoza s tím nesouvisí.Já ji měla taky, akorát už si nepamatuju ve kterém týdnu. Ale je zajímavé, že ti na to nic nedala. Já dostala mastičku-clotrimoxazol a taky tabletky (stejné) na zavádění. Ale mám pocit, že je obojí na předpis.
Zkus se zeptat v lékárně alespoň na tu mastičku. Nevím,jestli to nevadí nechat jen tak.
Urcite by ti mela doktorka predepsat bud masticku nebo tabletky ci cipky…To motani hlavy je zcela urcite jen dusledkem toho nizkeho tlaku…V lekarne jsou ale masticky a tabletky i bez predpisu ale porad se s lekarnici zda je muzes uzivat v tehotenstvi … ![]()
Ahoj, motání hlavy je určitě k tomu tlaku a bohužel s tím nic moc nenaděláš
. Ale mykózu bych určitě přeléčila do porodu. Divný, že ti na to nic nedala. Ale canesten nebo clotrimazol (účinná látka stejná) je i volně prodejný akorát bez receptu docela drahý. C těhotenství je mykóza častá, jak je narušený normální prostředí. Určitě zajdi do lékárny a něco si nakup. Třeba aspoň femigel. Taky pomáhá a taky se může v těhu.
ahoj holky, nevíte někdo, zda-li mykoza ovlivňuje bazální teplotu? Jestli jí může nějak zkreslovat? Díky