Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj mamky, zas otravuju ![]()
poradte mi prosím, chci koupit malý chodítko, ale ne to chodítko, ale takové to strkadlo tak se ho děcko drží a jezdí, já nevím jak to mám popsat, chci nějaké stabilní, aby se malá nemohla převrátit díky moc
zatím mám vybrané tyto 2, ale uvítám další návrhy
mě to tiž přijde že všechny ty chodítka mají kolečka hodně vzadu, a že do nich musí prcek kopat když chodí
Zuzko, já synovcovi koupila auto, takže to měl jako odrážedlo a zároveň v zadu to mělo takový držák a fungovalo to jako TO chodítko. Jen nevím, jak ho najdu na netu… Ale kupovala jsem to u nás v centru města, teda naši mi to kupovali ![]()
veruš já vím co myslíš, na to jsem koukala ale nějak se mi to nezdá
My máme chicco jogging nebo tak nějak, koupili jsme ho když se malý začal pohybovat po obýváku odstrkováním židle.
Synovec byl nadšený a jeho rodiče docela taky. Právě že je to jako 2v1 a taky jsem někde viděla 3v1, že se to za tou sedačkou dá zvednout tak, že tam máš vlastně vodící tyč a ještě ho vedeš.
My máme to druhé, FP a nekope do ničeho, je super. Ze začátku mu trochu rychleji ujíždělo, ale už v pohodě ![]()
u nas b ez vynalozeni dalsich nakladu takto fungovala nejdriv hrazdicka (stejnba, co pod ni lezel), pak zidle a nakonec i ohradka (vyslovene ho bavilo strkat)
jestli nemas doma koberec, setrila bych penize - po hladke podlaze jezdi cokoliv
stejne bych se bala, ze kolecka budou ujizdet moc (jsou nejaky brzdeny? a to druhe ma male drzadlo, neumoznuje ruzne uchopy (mladej, kdyz se mu zidle zasekne v rohu, tak ji obejde a tlaci z jine strany)
jinak teda zkusenost, kdyz jsme byli na navsteve, moje mlade, ktere choditko nema, se o to domacich zajimalo, ale pouze si hralo s cudliky, domaci mlade hazelo na choditko bobek
Veruš1 píše:
Zuzko, já synovcovi koupila auto, takže to měl jako odrážedlo a zároveň v zadu to mělo takový držák a fungovalo to jako TO chodítko. Jen nevím, jak ho najdu na netu… Ale kupovala jsem to u nás v centru města, teda naši mi to kupovali
Ahoj Zuzko
To auto s opěrátkem máme taky, jen si nenajdu odkaz, ale kupovala mi ho švagrové v akci v albertu asi za dvě stovky.
Docela často ho venku i vevnitř tlačil před sebou, tedy v době, kdy si ještě nebyl v chůzi úplně jistý. Teď už běhá a žádnou oporu nepotřebuje. To autíčko pak může sloužit jako odstrkávadlo.
To chodítko má moje kamarádka, byli jsme u ní, když začínal chodit a právě jsem ho k tomu zkoušela postavit (jelikož jsem ho taky chtěla koupit) a jeho to vůbec nezajímalo, jen ty aktivity vpředu. Sedl si k tomu, hrál si a tlačit to odmítal.
Já osobně bych nekupovala, je to na hrozně krátkou chvíli. Ono od doby, kdy se prvně postaví a obchází nábytek - k prvním samostatným krůčkům není dlouhá doba, u nás to bylo tak 14 dní ? Asi. Když se rozběhl, tak něco takového by ho už nezajímalo.
Ahoj Zuzko,
my máme tohle
A dcerka si s ním hodně vyhrála. Je fajn, že i „papá kostky“, tak ji to podporovalo v chození. Teď za pár měsíců uvidíme, co chlapík ![]()
Synovi jsem kupovala chodítko Little Tikes, když před sebou začal tlačit stoličku. Užil ho opravdu hodně, trvalo mu 3 měsíce než začal chodit samostatně. Výborně se nám osvědčilo na dovolené, hlavně cestou. Na odpočívadle jsem vytáhli chodítko a malý se hezky protáhnul. Hrál si s ním i potom co už chodil sám, schovávali jsme ho někdy kolem 3 let.
Teď se ho chystám vytáhnout pro dceru. Jezdí po bytě s židličkou, krabicí hraček, hrazdičkou, tak to ulehčím jí (i mým uším, zvlášť ta hrazdička děsně skřípe).
PS: a jak se někdo ptal na ty kolečka, tak je tam možné nastavení rychlosti otáčení. Opravdu neujíždí. Neteř měla nějaké z Tesca a nehrála si s ním vůbec právě proto, že jí ujíždělo, ačkoliv se ho pokusili upravit a kolečka polepili páskou, aby neklouzaly.
Příspěvek upraven 20.08.10 v 09:06
Ahoj Zuzi
záleží hodně na podlaze co máte doma pokud to není koberec, bude ze začátku dost padat, protože to ujíždí do všech stran po hladkém povrchu, já ho neměla ale půjčila jsem ho malýmu u kamarádky, když už celkem obstojně chodil a na linu brejkoval jak na ledě, když se o to opřel, takže nevím, ale jinak ty aktivity v předu ho také hodně bavily ![]()