Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahoj, asi je větší, můj kluk se narodil s váhou 4,5kg a 7,7 měl v půl roce.. no ale pokud byl donedávna kojený tak mi to přijde takový přirozený, tak malé děti ten pohyb moc nemají a ze sladkostí to asi bude mít těžko že.. všimla jsem si, že i silnější děti jak začnou běhat se dostávají do normálu..
a kolik měl po narození? Nevím, jak je to při dokrmování, ale kojené dítě údajně „tlusté“ být nemůže. Cvičit s ani ne čtyřměsíčním dítkem, aby nepřibíralo, to se mi moc nezdá ![]()
Ahoj, tak nevim, ale doktorky názor se mi zdá trochu divný, my jsme měli ve třech měsících 7,460kg a 68cm, tak nevim, to bych mu jako kvůli tomu neměla dávat jíst
Jsme zdraví, do půl roka jsem kojila a je úplně v pohodě, jsme trochu větší, ale problém v tom nevidím a tlutý určitě neni. Tak buď v klidu a nestersuj se ![]()
A co jako chodí cvičit, aerobik?
Nebo to je cvičení na něco jiného? Na nepřibírání se mi to též moc nezdá… Kolik měří? To je taky důležité. Náš Samík je statný dlouhán - ve 3 měsících byl teda ještě vyžle, ale byl delší a je. Přijde mi, že na to doktoři často rádi zapomínají - že vyšší člověk prostě víc váží ![]()
Naše doktorka mi taky nejdřív říkala, že roční děti měří průměrně tak těch 75 cm a váží 10 kg. A když měl tyhle míry a váhu v 8 měsících, tak se mě snažila trochu prudit, že jako moc přibírá, tak jsem ji spražila, že je ale i vysoký jako roční dítě, tak nevím, proč by tolik neměl vážit ![]()
Jinak jestli se takto vykojil, tak bych to neřešila, to jsou zdravé špeky
S UM zkušenost nemám, ale když ho tím nebudeš překrmovat, tak bych byla v klidu…
Já bych to vůbec neřešila tedy, teď jsem koukala do průkajdy a malej měl ve 3 měsících 9000g a 69 cm (porodní váha 4840g a 56 cm) a Dr. mi v životě nic na to neřekla, kojila jsem do roka, do 1/2 roka plně. Netrap se tím, každé mimi je jiné, a cvičení s 3 měs. mimi
Blbina ne?? ![]()
Náš malej s porodní váhou 3810g měl na 3. měsíci 7500g. Byl kojenej jen kraťounce, takže rychle přibíral z UM. Dneska je mu 18. měsíců, je to chlapák, žádná vyžle, ale tlusťoučkej není. Je veliký celkově, výškou a váhou odpovídá tříletému dítět.
Cvičení je dost prapodivné, tvojí dr. nechápu ![]()
Jinak sestřenice má holčičku, kterou plně kojí a je cvalík…
Poznámka: na 18ti měsících měl 15kg, ale 88cm a to se nechtěl narovnat ![]()
Anonymní píše:
ahojte mam 3 a pol mesacneho synceka vazi 7200g a doktorka nam povedala ze je az moc velky ze je maxi ditko tak s nim musime chodit cvicit.. pribera tak sam pretoze som ho donedavna iba kojila a teraz uz mame nutrilon ha… ale mam pocit ze mu moc nechuti… chcem sa spytat mate niekto podobne skusenosti??
Kolik má cm?
Např náš Domča má 6550g na 64 cm.
Což je podle mě v normě.
Myslím že pokud nemá 60cm tak je váha v pořádku.
A taky pokud mu vidíš očička nemrká na tebe přes sádelko ![]()
Moje kamarádky co jsou na UM tak se taky divili že Domča papá Nutrilon HA,protože je hořký.Jedna musela začít dávat Bebu a druhá Sunar.
Tak naše malá měla ve 4,5 měsících 64 cm a 7500 g a doktorka v tom problém neviděla. Kojila jsem tři měsíce a pak jsme byli na Nutrilonu Comfort, též hořký, ale papala ho. Jako nechápu jak ti může doktorka pro čtyřměsíční dítě říct že s ním máš chodit cvičit aby shodil. Já bych změnila doktorku.On z toho vyroste neboj. Kamarádky malá má ve třech měsících 7,5 kg a 68 cm a nikdo jí neřiká at chodí cvičit.
Podívej se mi na metřík, nikdy nám nikdo neřekl a malý ani „tlustý“ nevypadá.
Je kojený.
ahoj, nemám zrovna u sebe průkazku, ale moje Klárka taky není zrovna malinká, má 10kg a 73 cm, doktorka nás též strašila že budeme v roce odtučnovat
, ale jak se začla vízt pohybovat, plazit se lézt a všechno prozkoumávat, přestala tolik nabírat, a vlatně jak jsme začly se zeleninkou, to samé, už moc nepřibývala
Příspěvek upraven 18.08.10 v 13:52
Nechápu jak může doktor říct, že bude muset máma dítě odtučňovat. Pane bože, je to mladý organismus a už to hrotit dietama? Navíc si myslím, že většina mamin dbá na to, aby dítko nedlabalo sladké, rohlíky a podobné hnusy. A když má trošičku špíčku po ovoci a sunaru? A co? z toho vyroste. My taky nejsme drobci, manžel má 190 cm a já 180 cm, tak pochybuji, že budeme mít malého králíčka. Navíc bucaté dětičky jsou kouzelný a takový dětský, mi se třeba moc neíbí hubeňoučcí králíčci. Faldíky k dětem prostě patří.
Přesně tak baculatá miminka jsou hezká, obezita, to je strašná hláška pro tak malá miminka.
I hubený kojenec může být v pozdějším období tlouštík, to už záleží na tom, jaký stravovací návyky se naučí, co mu budeme dávat jíst…atd.
Já byla na UM, baculatá a teď jsem štíhlá. Vytahovat jsem se začala s nástupem do školy.
řeknu vám, že říct o dítěti, že je tlusté…to mi přijde hrozné. Ale na mojí fotce, kde je mi cca 6 měsíců, jsem fakt příííšerně tlustá
takový malý michelin
A teď? Mám 54kg a 178cm a co bych dala za 10kg navrch. Lukáš byl taky těžší (teď má přes 12kg), ale je dlouhý už od narození jak týden před výplatou, takže faldíky se u něj téměř nekonali. A to, co se na něj přeci jen nalepilo, tak už vyběhal. Teď už skoro nepřibírá, takže za rok až dva bude určitě vypadat, jako jeho vrstevníci, kteří jsou teď jak tintítka ![]()
Ahojda, příjde my že to co řekla tvoje doktorka je dobrej nesmysl. Zuzanka má na 2,5 měsících 6,9 kg a podle mého měření asi tak 65cm. Takže myslím že tu 7kg hranici na těch 3 měsících přelezem. A teda nepřijde my na té váze nic divného vzhledem k porodní váze 4,2kg. Miminko přece nemůže být obézní a už vůbec ne kojené mimi. To přibírání se snad hlídá u dětí na UM, ale i tak těžko s tím někdo něco udělá, přece nenecháš dítě o hladu ![]()