Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky,
nevím si rady. Mám 3týdenní mimčo a ze spaní mi vydává šílený zvuky. Chrčí, kňučí, píská, prostě si představte jakejkoliv zvuk, kterej je schopný vyloudit takový malý miminko, kromě pláče. Ne pořád, vždycky tak po 1,5 hodině tak půl hoďky hlasitě chrčí. Zkouším kde co, otevřít/zavřít okno, vykápnout/nevykápnout nosík, nakojit/nekojit, pohladit, dudlík, odkrknout, rozbalit ze zavinovačky … přes den mi to ani nevadí, ale v noci k Máje pořád běhám, jestli se nedusí nebo nezvrací, navíc mi budí Matyho (2,5 roku)
A je vám jasné, že s protivným a nevyspalým dítětem je den hned „krásnější“.
Nevypadá, že by malá měla rýmu, i když to tak často zní. Máte zkušenosti nebo radu, co ještě zkusit?
K doktorovi jdeme až příští týden, teď má dovolenou
proto se radím nejdřív s vámi.
Ahoj, malej taky chrčel skoro až chrochtal ze spaní a bylo to ucpaným nosem.Koupila jsem odsávačku na vysavač a byl pokoj.Teď odsávám tak jednou za dva dny.
A nebo to muze byt vrozeny kongenitalni laryngealni stridor - casem se to upravi. o tom co je si precti treba zde…
http://www.wikiskripta.eu/…3%AD_stridor
nebo tady: http://www.rodina.cz/…13468051.htm
Nám to dělala taky,ale my měly stridor.Dnes je nám 15m a už je to lepší.Ale myslím,že na to by tě v porodnici upozornili.
Nechci situaci niak podceňovat, určitě to řekni svému pediatrovi, ale určité chrčení a chraptění je normální. Jednak si nosní sliznice zvyká na prach a pyly, a jednak (snad - nejsem doktor, jen jsem o tom četla) ještě pořádně se neusadil krk, takže ta trubice ještě není pořádně otevřená … ale to fakt asi kecám z hladu … ![]()
Oba kluci jako miminka chraptěli šíleně, úplně jsem se v noci bála. Ale časem to přešlo. Dra je sledovala, ale taky říkala, že by to mělo být „normální“ miminkovské .....
Ahoj,náš malej po narození ze spaní řehtal jako kůň
a švagrový malej zas bručel jako medvěd
pak to nějak samo přešlo…
Ahoj,
Domča nám chrčel a chrápal a sem tam chrápe i teď ucpaný nosík nemá.Když chrčí přes den tak odsajeme,ale v noci ho odsáváním nezlobím.
Holky, díky, myslela jsem si, že je to normální
každopádně s pediatrem to pro jistotu proberu.
Díky i za upozornění na odkazy, zas jsem o něco moudřejší ![]()
malá to dělala asi 2 měsíce, vždycky od těch 2 od rána,nemohla jsem ani spát,chrčela, pískala a vydávala všelijaké divné zvuky,pak to přešlo samo od sebe
fufiiina, u nás je to právě nejhorší kolem páté ráno. Já bojuju o každou minutu, kdy mi Maty spí a Mája si začne chrčet ![]()
Ywett píše:
fufiiina, u nás je to právě nejhorší kolem páté ráno. Já bojuju o každou minutu, kdy mi Maty spí a Mája si začne chrčet[/citacejá to řešila s DR a ta mi řekla,že malé děti trpí na rýmičky,přes den
Ywett píše:
fufiiina, u nás je to právě nejhorší kolem páté ráno. Já bojuju o každou minutu, kdy mi Maty spí a Mája si začne chrčetjá to tedy řešila s kamarádkama a ty na mě koukali jak na cvoka,nikdo to u miminka neměl, Dr říkala že může mít divoké sny však prý i my dospělí vydáváme zvuky ( chrápání,mlaskání,já prý skřípu zubama…) to mě uklidnilo a víc jsem to neřešila, jen jsem se 2 měsíce nevyspala i když mi malá už z porodnice spala krásně kvůli zvukům se to nedalo
u ná to byl taky ucpanej nos… to byl konec. bylajsem tak vyplašená, že jsem jí ho sála skoro furt… ted stačí vyšťourat tyčinkou… vim , že v porodnici nám odsávali i z krku. občas jsem to taky dělala. ale málo. tak už to bylo ok..
Tak u nás bylo něco podobnýho…Šílený zvuky, chrčení,kvílení.Tak jsem si vzala Kubíka na noc k sobě a zjistila jsem, že je to prdíky-tlačil.Dělá to pořád,přibližně ve stejných dobách.Bohužel jak roste sílí na hlase takže při mém lehkém spaní z toho začínám být na pepinu:((((((
ahoj. Malej mi tohle dělal až do 2m. Já z toho byla nešťastná. Nejhorší to bylo večer a k ránu. Pořád jsem si myslela že je chudák zahleněnej. Ale doktorka mi řekla že má v sobě pořád zbytek plodovky a že na to nic neni a přejde to. A byla to pravda,pak to ze dne na den přešlo