Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Přesně tak baculatá miminka jsou hezká, obezita, to je strašná hláška pro tak malá miminka.
I hubený kojenec může být v pozdějším období tlouštík, to už záleží na tom, jaký stravovací návyky se naučí, co mu budeme dávat jíst…atd.
Já byla na UM, baculatá a teď jsem štíhlá. Vytahovat jsem se začala s nástupem do školy.
řeknu vám, že říct o dítěti, že je tlusté…to mi přijde hrozné. Ale na mojí fotce, kde je mi cca 6 měsíců, jsem fakt příííšerně tlustá
takový malý michelin
A teď? Mám 54kg a 178cm a co bych dala za 10kg navrch. Lukáš byl taky těžší (teď má přes 12kg), ale je dlouhý už od narození jak týden před výplatou, takže faldíky se u něj téměř nekonali. A to, co se na něj přeci jen nalepilo, tak už vyběhal. Teď už skoro nepřibírá, takže za rok až dva bude určitě vypadat, jako jeho vrstevníci, kteří jsou teď jak tintítka ![]()
Ahojda, příjde my že to co řekla tvoje doktorka je dobrej nesmysl. Zuzanka má na 2,5 měsících 6,9 kg a podle mého měření asi tak 65cm. Takže myslím že tu 7kg hranici na těch 3 měsících přelezem. A teda nepřijde my na té váze nic divného vzhledem k porodní váze 4,2kg. Miminko přece nemůže být obézní a už vůbec ne kojené mimi. To přibírání se snad hlídá u dětí na UM, ale i tak těžko s tím někdo něco udělá, přece nenecháš dítě o hladu ![]()
tak při této porodní váze nabírá jako torpédo ![]()
asi to chce všechno dohonit.-))
Ve 3 m měla 7,35 kg..Porodní váha 4,17 kg..
O tom, že kojenené miminko je jakože " tlusté" slyším poprvé. Podle fotky měla naše Bára faldu dvakrát tolik. Nechápu, jak by to nějaké cvičení mohlo změnit ( tedy váhu) - možná tak posílit svaly.
Ono je to tak, že ty těžší jsou línější a převalují nebo pohybují se později, ale se zdravím to nemá nic společného..
Nedělej si z toho hlavu, a už vůbec né, pokud syn má být po kom velký a silný..To je příroda.
ježiš, co ta tvoje obvoďačka blázní, vždyť je tak akorát. Ani hubeňour ani příliš faldíkovatý. No, to jsem zvědavá, co ti řeknou na tom „cvičení“ ![]()
My měli ve 3 měsících 7800g a nikdo nic neříkal malej je holt větší no. Jen když jdeme do poradny tak doktorka říká no pojt ty obříku. Ted už má 10250g ![]()
Bud v klidu to Nikča měl mnohem větší šunky
a má je doted a taky nevypadá tlustej. Manžel má 2m a já 180cm tak je to ok. Kojila jsem ho do 6. měsíců Tvoje mimčo je jak podle příručky moc pěkný
Vůbec to neřeš.
resim stejny problem- muj syn ma 3mes, pres 7kg a 66cm/narozeni 51 cm a 3,37kg/…cesky pediatr mi vynadal, ze ho prekrmuji/je na UM/a pritom ma mensi davky nez jsou doporucene tabulky na krabici… Ziji v UK, kde naopak rikaji at mu dam kolik chce/ale to nedelam, to by snedl snad krabici za 3 dny
/a podle jejich rustovych tabulek jsme sice u horni hranice s vahou, ale s vyskou jsme nad… takze me tu lekarka uklidnuje, ze je vse v pohode…
a tady foto naseho „michelinu“ ![]()
liky píše:
resim stejny problem- muj syn ma 3mes, pres 7kg a 66cm/narozeni 51 cm a 3,37kg/…cesky pediatr mi vynadal, ze ho prekrmuji/je na UM/a pritom ma mensi davky nez jsou doporucene tabulky na krabici… Ziji v UK, kde naopak rikaji at mu dam kolik chce/ale to nedelam, to by snedl snad krabici za 3 dny/a podle jejich rustovych tabulek jsme sice u horni hranice s vahou, ale s vyskou jsme nad… takze me tu lekarka uklidnuje, ze je vse v pohode…
a tady foto naseho „michelinu“
Holky,náš Dominik má 6550g a 64cm.
Podle mě by ti prckové museli mít ještě aspoń o kilo víc aby mohli Dr říkat že mají cvičit že moc papají atd.
Ať se jdou bodnout, Honzín měl 7,28 a 63cm, je plně kojený, tak mu mám jako rvát prso od pusy? Holky hlavně, že jsou zdravý, až se budou cpát brambůrkama a zapíjet to kolou, tak se můžeme bavit o případné tloušťce. ![]()
Liky ten má fakt super výraz ""http://www.celysvet.cz/skin/smile/s10745.gif:http://www.celysvet.cz/…e/s10745.gif
Nechápu jak může doktor říct, že bude muset máma dítě odtučňovat. Pane bože, je to mladý organismus a už to hrotit dietama? Navíc si myslím, že většina mamin dbá na to, aby dítko nedlabalo sladké, rohlíky a podobné hnusy. A když má trošičku špíčku po ovoci a sunaru? A co? z toho vyroste. My taky nejsme drobci, manžel má 190 cm a já 180 cm, tak pochybuji, že budeme mít malého králíčka. Navíc bucaté dětičky jsou kouzelný a takový dětský, mi se třeba moc neíbí hubeňoučcí králíčci. Faldíky k dětem prostě patří.