Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahoooj, holčičce jsou pres tři měsíce a tak nák začíná pást koníčky.. pripadá mi, že je dost zima a chtěla bych poradit co obléci, aby si mohla hrat i na bříšku, nebyla jí zima a nák to nepřekáželo v jejim potenciálu si hrát… je to asi blbě naspaný,, a co dáváte vše v zime na sebe???? díky..
PS: ted má holčička na sobě dupačky, trochu větší, pod nima tílko a ještě ponožtičky..
Já měla Matyho v chladnějším období doma buď v bodyčku a dupačkách/overalu, později v bodyčku, tričku s krátkým/dlouhým rukávem a punčocháčích/tepláčkách.
Doma máme hlavně studenou dlažbu, na dece nebo koberci trávil minimum času
A zvládl to bez rýmy nebo nemocí.
Me se osvedicilo vrstveni. Bavlneny kojenecky kabatek byl fajn, popripae jsem dala bodycko s dlouhym a na to triko s kratkym, aspon jsem vyuzila tricka, ktera malym detem vzdycky lezou ze zad.
Na nohy dupacky, pres ne treba slabe teplacky, nebo mel na nohach navleky, ponozky a dupacky.
Taky cokoli z fleecu je hezky teple a pritom to neni obejmne.
Záleží kolik máte doma stupňů.
Já bych dala jak píšeš-body s dlouhým rukávem,dupačky.Pokud studené nožky,tak ponožtičky.
Ono myslím hodně záleží na tom, kde ji na tom bříšku necháváš ležet. My měli nejdřív deku přes prošívanou peřinu hned vedle ústředního topení, takže malá tam byla jenom v overálku, v tom se jí hýbalo dobře. Pak, když se začala převracet a deka už byla rovnou na koberci, dávala jsem jí pod overálek ještě body-tílko nebo body s krátkým rukávem.
Obecně se to asi říct nedá, záleží na tom, jaký máš doma podmínky. Musíš zkusit nějak oblíct a kontrolovat, jestli se nepotí nebo neostydá.
Souhlas s výše napsaným.
A hlavně teda mám dvě děti a jak píšu všude, obě nebe a dudy. Takže i co se týče oblíkání. To starší jen a pouze dupačky nebo overálek, neexistovaly tepláky a ponožky, to prostě ze sebe nějak dostal a věčně měl holý nohy a záda a bříško. U toho menšího konečně ochutnávám „panenkovství“, kdy mu můžu dát i na doma lepší trička, kalhoty, mikinky, svetříky, atd., a je mu v tom lépe než v dupačkách … ![]()
Malej začal pást koníky akorát v zimě,a já jsem mu dávala body s dlouhým rukávem a tepláčky,a ponožky.Na zem jsem mu ještě na koberec dávala deku.
tak by to asi nemělo vadit v jejím pohybu na bříšku, když bude takhle nabalená.. ![]()