Čtvrtý den průjem u dítěte

5549
20.8.10 08:54

Prosím poraďte už nevím co sním

Můj syn má čtvtý den průjem.První den to bylo jen trošičku,druhý den to bylo tak na půl,včera už to byla hustější kaše a dneska je to voda :-(.Dávám mu od včerejška pít pouze hořký čaj a rohlíky,rýži z mrkvičkou už nevím co s tím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21773
20.8.10 09:02

zkus smectu, kulíšek apod. je potřeba to něčím pdopořit. dále se dává i rýžový odvar. a hlavně hodně tekutin, hrozí dehydratace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3011

Pro nezajdeš ke své doktorce :?: Vezme mu stěry, a budeš moudřejší :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56772

Jestli nic nezabírá, skočila bych k doktorce na výtěr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5907
20.8.10 09:05

Pokud to má už 4 den,tak bych asi zašla k doktorce,budeš klidnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14771
20.8.10 09:08

nevím jak je prcek velký,ale určo zkus hylak+ enterol nebo tu smectu.od hippu ORS 200 v lékárně,jinak třeba banán,borůvky,mrkev s rýží,jak mu bude líp tak piškoty,rohlík.ale radši bych konzultovala s mudrou.my měli nedávno totéž u obou dětí,zabral enterol s hylakem,ale byl to mazec,sotva jsem přebalila jednoho,mohla jsem druhého,spotřeba plín šílená,dík za jednorázovky :-D ať to brzy přejde :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
20.8.10 09:25

Jak má malej průjem, tak zahajuju přísnou dietu - suché rohlíky, vynechat mléčné výrobky, Nutrilon nahrazuji naředěnou nemléčnou rýžovou kaší od Hami, k obědý rýži s vařenou mrkví, vývar z mrkve jako polívku osolený! (doktor říkal, že soli jsou při odvodňování důležité), ale jabko, banán, piškoty, brambory dávám až když je mu o něco líp.

Když to do druhého dne nepřejde, tak podávám enterol, ten zabral vždycky. 4 dny bez léčení (ať už enterolem, smectou, kulíškem), tzn. pouze na dietě, bych dítě nenechala. Pokud to máte už tak dlouho, tak bych se kromě nemoci bála také dehydratace. Takže určitě koupit ORS2000 - je to taková mrkvová šťáva a jsou v ní všechny potřebné minerály a soli apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
veverttka
22.8.10 20:51

Určitě bych šla mudr. na stěr a kromě souhlasu s ostatníma bych doplnila ještě laktobacilíky baby, ty nám hodně pomohly, když je to jen z narušení - vyhubení střevní mikroflóry. Maj je volně prodejný v lékárně cca za 150 Kč.

• Citovat
  • Upravit
7626
8.2.14 14:56

Zeny ozivuju diskusi..dneska ma maly 13m hrozny prujem, pritom nic nesnedl co by to mohlo zpusobit. Rostou mu 2 zuby naraz, je to i tim? :nevim: a co s tim? do spitalu jsem volala, poradili jen hodne tekutin, ale maly nechce pit…mate nejakou radu, co mu napr. uvarit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
8.2.14 16:19

Pro prcky je Hydrasec, je to prášek, co se rozpustí ve vodě. Je to podobné jako imodium pro dospělé, ale je to docela drahé. Nám to pomohlo, před dvěma týdny jsme řešili podobný problém, jen jsme i zvraceli. Pokud to bude přetrvávat, musíš s ním na pohotovost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
8.2.14 16:21

Jo ještě jsem zapomněla, určitě aspoň jeden den vynechat mléko a mléčné výrobky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12067
8.2.14 17:23

@svycarka na to zavodneni a energii se pouziva kulisek k dostani v lekarnach
 http://www.kulisek-ors.cz/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7626
8.2.14 17:28

@superandrysek no tak ten ve svycarskych lekarnach neni ;) @Adelka951 dekuju,do spitalu jsem volala.mam prijit pokud je prijem 2× do hodiny-coz neni.jen to ze nechce pit me strasi :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12067
8.2.14 17:53

@svycarka sorisek, nekoukala jsem ti do profilu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7626
8.2.14 18:03

@superandrysek nevadi ;) maly ocividne netrpi, ja to budu hlidat a jinak zajedu do spitalu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí