Myom - lék Esmya

61
24.7.17 17:34

Myom - lék Esmya

Ahoj holky,
prosím, máte některá zkušenosti s lékem Esmya určeným k léčbě myomů? Vím, že na každého může daný lék působit jinak, ale zajímá mě hlavně, jaký u vás měl lék účinek a jestli jste pociťovaly některé z uvedených nežádoucích účinků?
Moc děkuju za každou odpověď - klidně i anonymní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1972
25.7.17 07:56

Já ho kdysi brala, ale měla jsem velké myomy, takže jsem musela na operaci. Esmyi jsem dostala až po operaci, kdy mně v děloze zůstaly asi dva malé myomy. I po léčbě zůstaly tyto myomy stejné, nijak se nezvětšily ani nezmenšily. Vedlejší účinky jsem asi neměla žádné, možná jen jakési mírné návaly horka, ale nic moc. Myomy se mně samovolně lehce zmenšily po porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
25.7.17 19:39

@ivunak Děkuju moc za reakci. :kytka: Já mám právě jeden menší myom a můj lékař se teď rozhodl pro tuhle léčbu, aby se buď myom zmenšil, nebo aspoň zastavil růst, tak mě zajímalo, jaké jsou zkušenosti ostatních. Na netu je právě spousta názorů pro i proti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1972
26.7.17 07:51

A ty máš děti nebo ještě ne? Pokud myom roste a plánuješ těhotenství, tak bych Esmyi zkusila. Pokud bych děti už neplánovala a myom nerostl, tak bych Esmyi nebrala. Přece jen je to lék, který je asi větším zásahem pro tělo. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
26.7.17 11:20

@ivunak Ještě děti nemám a chtěla bych je. První rada doktora byla právě těhotenství, jenže teď není s kým, takže zbyla tahle možnost. Četla jsem si o tom léku dost na internetu, hodně žen tam taky uvádí, že ho dostaly kvůli silnému krvácení, ale to já vůbec nemám. Kdyby doktor nenašel ten myom na ultrazvuku, tak o něm ani nevím. A trošku mě vystrašily ty nežádoucí účinky. Ale zas vím, že by na mě nezkoušel něco, o čem by nebyl přesvědčenej, že je to dobrá volba. Tak snad ten myom o něco zmenší a pak se třeba najde někdo, s kým bych mohla otěhotnět. Můžu se jen zeptat-měla jsi problémy s otěhotněním kvůli myomům?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1972
26.7.17 14:37
@Lyollea píše:
@ivunak Ještě děti nemám a chtěla bych je. První rada doktora byla právě těhotenství, jenže teď není s kým, takže zbyla tahle možnost. Četla jsem si o tom léku dost na internetu, hodně žen tam taky uvádí, že ho dostaly kvůli silnému krvácení, ale to já vůbec nemám. Kdyby doktor nenašel ten myom na ultrazvuku, tak o něm ani nevím. A trošku mě vystrašily ty nežádoucí účinky. Ale zas vím, že by na mě nezkoušel něco, o čem by nebyl přesvědčenej, že je to dobrá volba. Tak snad ten myom o něco zmenší a pak se třeba najde někdo, s kým bych mohla otěhotnět. Můžu se jen zeptat-měla jsi problémy s otěhotněním kvůli myomům?

Ano, měla jsem problém otěhotnět pravděpodobně kvůli myomům (děloha jimi byla značně zdeformovaná), ale já jsem měla tři obrovské a pár malinkých. Ty veliké mně museli vyoperovat ( ale byly třeba 6×5×8cm). To ale určitě není tvůj případ. Tak pokus ti to doktor radí, tak to zkus. Ono jinak je taky fajn 3 měsíce nemít MS. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
26.7.17 15:04

@ivunak Moc děkuju. Jsem ráda, že to u Tebe i přes myomy dopadlo dobře. ;) A máš pravdu, není to můj případ - mám už přes rok jen jeden, který nemá ani 3 cm, takže to není nic hrozného. Jak jsem psala, nejradši bych to řešila těhotenstvím, ale to není jen v mé moci… Tak uvidíme, jak to bude vypadat s tím myomem po léčbě.
Jj, je fajn dát si od MS 3 měsíce pauzu. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1972
26.7.17 15:24
@Lyollea píše:
@ivunak Moc děkuju. Jsem ráda, že to u Tebe i přes myomy dopadlo dobře. ;) A máš pravdu, není to můj případ - mám už přes rok jen jeden, který nemá ani 3 cm, takže to není nic hrozného. Jak jsem psala, nejradši bych to řešila těhotenstvím, ale to není jen v mé moci… Tak uvidíme, jak to bude vypadat s tím myomem po léčbě.
Jj, je fajn dát si od MS 3 měsíce pauzu. :lol:

Tak ti držím pěsti, ať to pomůže a je všechno v pořádku. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
26.7.17 17:11

@ivunak Moc děkuju, jsi hodná. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
3.12.17 13:56

Esmya

Ahoj, asi mám blbou otázku, ale užívá se ESMYA 3 měsíce bez přerušení-tzn.3× 28 tablet?? Nebo je tam pauza jako u antikoncepce? A ještě jeden dotaz-musíme se při léčbě s přítelem chránit nebo otěhotnět nemůžu? Díky moc za Vaše odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
3.12.17 16:50

@Nanynka.H Ahoj, lék se užívá bez přerušení. Doktor mi říkal, že můžu během těch tří měsíců špinit, ale neměla jsem žádné vedlejší účinky. Jinak by během správného užívání nemělo dojít k otěhotnění, ale je jistější se vždycky chránit. Hlavně kvůli tomu, že nikdo neví, jaké by mělo užívání léku vedlejší účinky na případně těhotenství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí