Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím, je mi 14 let a už zhruba 2. týden mám žaludeční potíže. Mívám po jídle bolesti / křeče v podbřišku, nebo mě bolí žaludek. Když toto začne, jdu na wc a tam ze sebe skoro vždy dostanu měkkčí stolici (normálně jsem mívala tužší). Párkát se mi stalo, že jsem si na papíře všimla takového čtverečku (skoro vždy byl 1) zbarvenho podle stolice (světle, někdy tmavší hnědá). Nejhorší je, že křeče poté sice skončí, ale jeste mě chvíli bolí žaludek. K tomu mám zhruba o týden déle silnější, tahavý, bílý, casteji průhledný výtok (MS jsem měla první, slabou asi před měsícem).Ten se pomalu začíná srovnávat. Mam podezření na tasemnici
Nevíte někdo co by to mohlo znamenat?
Mám dost strach.. ![]()
@Sabcac navštiv v pondělí doktora, nejlépe gynekologa, tasemnici nejspíš nemáš… jsou vedra, můžeš mít nějaký zánět, co hygiena? když se vytíráš, tak kterým směrem?
@barrbucha S mamkou jsem se bavila o tom výtoku, že by mě na gynekologii netahala, že to měla i sestra, tak že kdyžtak na to koupí čípky. Sprchuju se důkladně a teď v létě často, většinou každý den. Většinou dozadu, sem tam dopředu.. třeba to je také nestrávená potrava, ale tak pravidelně.. ![]()
Teď jsem si ještě vzpomněla co se výtoku týče - ten týden co to začlo jsem byla docela dost nachlazená, to by teoreticky mohlo být tím..?
Ale to vyměšování, to se teda domluvím s mamčou na tu doktorku. Beru i Biopron na oboje, na výtok trochu pomahá, na stolici vůbec ![]()