Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Krásný den, je mi 26 let 1.5 po porodu. Dnes jsem byla na preventivní prohlídce na gynekologii a zrosku jsem z toho nesva. Na utz paní doktorka objevila myom 1.71 cm. Jeste na jaře jsem tam nic neměla. Prosím jaké máte vy zkušenosti? Vstřebat se vám někomu? nebo naopak vyrostl že jste musela podstoupit operaci? Chcete určitě ještě jendo miminko možná 2 ale nemáme v plánu teď až tak za 3 roky. A meli jste treba nejake i jine projevy? Mam totiz psoledni 4-5 mesicu ekzemy vyrazky a neda se prijit z ceho tak mi napadlo jestki to spolu nemuze souviset. Děkuji moc
Mela jsem hodne silnou menstruaci. Nekolik myomu, byla jsem i na odstranění, ale pomalu se delaji dalsi. Jsem uz teda 50+
Nestresuj
záleží jak je umístěný
třeba v mém věku má myom už skoro každá
někdy dělá problémy (blbé umístění, silnější krvácení apod.)
je to velmi individuální a je to celkem dost obvyklá věc, je to svalovina.. takže ok, furt lepší jak cysta, ty rostou, praskají a bolí to jak prase, znám oboje…
s myomy se lze naučit žít a nebrání plodnosti, jen se musí sledovat.. některé rostou, ano.. některé stagnují.. co baba to názor.. a furt lepší, než kdybys měla jiné daleko horší diagnozy.. my jsme v práci 4 baby a máme je všechny léta… takže klid a prober to hlavně vše se svým lékařem… on to bude sledovat a měřit, jsou horší věci, věř mi.
Mám myom od cca 25 let. Trpěla jsem na silné krvácení při ms. Gynekoložky jsem se hned ptala na děti, v mém případě vzhledem k umístění neviděla problém. Nyní mám dvě děti, obě těhu v pořádku. Žádné problémy s otěhotněním (mám ještě sníženou funkci štítné žlázy). Myom nezmizel, trochu se zmenšil.
Moc díky holky. Já to slyšela a hned sem se zhrozila. Co se týče umístění říkala paní doktorka že je to dobré že je to někde na přední straně nebo co že oba vaječníky v pořádku můžou ovulovat a že byvto nemělo vadit ale samozřejmě že kdyby rostl a byl nějaký veliký tak se musí vyndat.
Nijak mi to zatím neomezuje… tak foudam že se zmenší a bude vše bez problémů. Moc díky za info ![]()
Zdravím Vás všechny. Já jsem sice starší a jsem po odstranění dělohy a vaječníků kvůli myomu, který mi nedělal žádné problémy, jenom se po přechodu zvětšoval. A nechala jsem se lékařem přesvědčit, že je to pro mě nejpeší řešení. A když jsem zjistila že není, začala hledat. Zadejte do vyhledavače „myom byliny“ nebo „děloha byliny“. Myomy se dají léčit, nejenom sledovat a odstraňovat. Jsem zklamaná, že mě na to nikdo za těch asi 25 let s myomem nikdo neupozornil. Nenechte to dojít tak daleko, není to po operaci taková procházka růžovým sadem, jak mi to vykreslil gynekolog.
Jak ny myomy třeba tady https://www.emimino.cz/…epce-493485/?…
Pokud to někomu pomůže, jsem 40+,letité potíže s myomem-nejdriv jen bolesti v určitých polohách vleže, pomohla trochu Esmya, zmenšil se, nebyly už tolik bolesti, časem ale silné krvácení, anémie, na radu gynekologa nasazeno Ryeqo-půl roku bez MS, bylo to fajn, až na nějaké vedlejší účinky, pak šok, za půl roku myom z 5 na 8cm, místo toho aby se zmenšil, pak velké problémy s MS, momentálně jsem po myomektomii, hysterektomie pro mne moc radikální i když děti mám, snad nebudu litovat…
@Anonymní píše:
Pokud to někomu pomůže, jsem 40+,letité potíže s myomem-nejdriv jen bolesti v určitých polohách vleže, pomohla trochu Esmya, zmenšil se, nebyly už tolik bolesti, časem ale silné krvácení, anémie, na radu gynekologa nasazeno Ryeqo-půl roku bez MS, bylo to fajn, až na nějaké vedlejší účinky, pak šok, za půl roku myom z 5 na 8cm, místo toho aby se zmenšil, pak velké problémy s MS, momentálně jsem po myomektomii, hysterektomie pro mne moc radikální i když děti mám, snad nebudu litovat…
Kde je příčina vzniku myomů se dočtete v knize „Doba jedová 4 - hormony“ a je tam i to, jak to řešit bez operace, nejlevnější řešení je knihu půjčit v knihovně. A pak je řada dalších ověřených alternativních řešení, která fungují, ale nebudu dělat reklamu, v případě zájmu do SZ. A je dobře, že jste odmítla hysterektomii, proč, to se také případně dočtete v knize, následků je moc a hlavně Vám i nich nikdo nic moc neřekne.
Mne delohu zachranila Mirena, mela jsem ji 3× po sobe, myom cca 7 cm atrofoval na nejake 2 cm.. predtim porad krvaceni, bolesti, pri telisku nic a pohoda
@Anonymní píše:
Mne delohu zachranila Mirena, mela jsem ji 3× po sobe, myom cca 7 cm atrofoval na nejake 2 cm.. predtim porad krvaceni, bolesti, pri telisku nic a pohoda
Ano, Mirena obsahuje hormon podobný progesteronu, je tedy řešením problému. Že jste si dělohu zachránila je dobře. Je to unikátní orgán, mimo reprodukční funkce jako jediný v lidské říši produkuje hormon prostacyklin, který chrání ženy před účinky vyšších dávek estrogenů především tím, že chrání tělo před kardiovaskulárními problémy. Jiný orgán progestin neprodukuje a není možné jej doplnit ani synteticky, ani přírodní cestou. Zvýšit množství progesteronu je možné kromě Mireny i alternativními metodami.
Dobrý večer, je mi 36 let, pred téměř rokem jsem prodělala operaci 2 myomu, otevřenou operaci. Chci se zeptala, mohou se tyto nádory v děloze objevit, kdyz jsem rok po zakroku9
? Děkuji.
Krásný den, je mi 26 let 1.5 po porodu. Dnes jsem byla na preventivní prohlídce na gynekologii a zrosku jsem z toho nesva. Na utz paní doktorka objevila myom 1.71 cm. Jeste na jaře jsem tam nic neměla. Prosím jaké máte vy zkušenosti? Vstřebat se vám někomu? nebo naopak vyrostl že jste musela podstoupit operaci? Chcete určitě ještě jendo miminko možná 2 ale nemáme v plánu teď až tak za 3 roky. A meli jste treba nejake i jine projevy? Mam totiz psoledni 4-5 mesicu ekzemy vyrazky a neda se prijit z ceho tak mi napadlo jestki to spolu nemuze souviset. Děkuji moc