Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, mám dotaz. Dcera si v noci stěžovala (dokonce i před chvílí), že v noci slyší zvuky v pokoji (cituji) „jakoby tam něco běhalo a něco tam něco kousalo“. Mám obavy, že to je myš. Syn často nechává otevříno, když jde na zahradu, tudíž to je nejvíc pravděpodobné. Na duchy a podobný paranormální jevy nevěřím.
Bydlíme v bungalovu, tudíž neni těžké vlítnout do jakéhokoliv pokoje. Co myslíte vy? Popřípadě, jak na ně? Respektive, co na ně platí? V S myšmi zkušenosti nemám a nejradši bych ani neměla. ![]()
@anetapi tak já zkušenost mám. Dávali jsme pastičky- ty je třeba často kontrolovat. Definitivním řešením je kocour
@matkabagristy kocoura bych ráda, ale manžel má alergii, takže ten by neprošel. ![]()
@anetapi náš kocour je nalezenec, pobývá venku. Domů se chodí nažrat, v zimě ohřát, když je fakt tyčka, necháme ho přespat v šatně. Jsem alergik, takové věci si hlídám.
@matkabagristy Kocour
to jako vazně
mne ten náš myš přines…živou a vypustil v kuchyni. Tak pastičky za linkou se pak chytla potvora ![]()
Dej si pred dvere znacku „zakaz vstupu mysim“ nebo zkus obycejnou pasticku, nejlepe s kouskem slaniny…
Taky mivame, zabehlou zvenku otevrenymi dvermi
nekdy se nam ji povede vyhnat smetakem - pokud nemate moc nabytku, tak se to muze povest. Jinak bohuzel obyc pasticka na mysi s kouskem tvrdeho chleba nebo slaniny nebo tvrdeho syra. Stava se mam to tak 3× do roka, taky mame vstup do domu bez schodu, kocku nemame a pes na mysi kouka jako na TV. Lovu zdar! ![]()
@Letucha měli jsme to podobně ja jednou měla zalezlou v papuci. ![]()
Nám nejvíc pomohly patičky a do nich chleba, co zapalovačem opálíš, ten smrad je k tomu přitáhne…kam se cpal nějaký sýr, slanina, nebo ořechy ![]()
@valinka.alenka asi špatnej oddíl, náš je loví venku, pěkně si s něma pohraje a pak přinese mrtvé před vchody nebo pod trampošku, teda i krtky, těm se u nás na zahradě taky moc nelíbí ![]()
Kočka myš doma mezi nábytkem atd chytne velmi těžko, nejlepí sou pastičky. Máme takové ty domečky a potom je s děckama chodíme vypouštět na pole za dědinu:-)
Ja radim tez pasticky, ale tu navnadu tam zkus pridratkovat, parkrat se nam stalo, ze navnada byla fuc a past nesklapla… jinak z mych zkusenosti kocourum se nemusi chtit chytat, kocky jsou vetsi lovkyne - no chlapi
a rada na zaver- hlavne to res rychle, protoze jestli se zacnou mnozit, tak jsi v…
Jestli bys ráda kočku, tak si ji pořid, stejně bude nejspokojenější venku. Máme venkovního kocoura, pouze když je pod -5°, dáváme ho do garáže a to jen na noc. Spokojený a zdravý, 11-letý kocour.
Jinak tam dejte obyčejnou pastičku, někam daleko pod postel (aby děti nechtěly zkoumat), můžeš dát třeba pastičku ke stěně a před ni nějakou krabici apod. do pastičky chleba nebo kousíček vysočiny. a nezapomeňte kontrolovat, aby vám tam myška neuzrála ![]()