Myšlenky o tom, co se děje

Anonymní
14.3.20 18:27

Myšlenky o tom, co se děje

Pár měsíců zpátky mě dost často napadaly myšlenky, jaké by to bylo, kdybychom byli zavření doma, nemohli bychom si jít nakoupit, nesměli bychom vycházet z domu, jak bychom to přečkali, co bychom jedli, jak bychom to zvladli doma, jak bychom se cítili, jak bychom se chovali. Už nevim, proč mě ty myšlenky napadaly. Nevim, co byl spouštěč. Pak jsem to vypustila z hlavy. No a dneska se mi to všechno pripomenulo. Je to tím, že jsem cely den doma. Včera jsem byla normálně v práci, odpoledne nakoupit menší nákup (zásoby jsem si neudělala). Chtěla jsem do obchodu s masem, venku byla cedule vyprodáno. Pak jsem se byla na něco podívat, že to v pondělí koupím. Nenapadlo mě, že už to nekoupím. Potřebovala jsem něco v lekarne, ale byla tam hrozná fronta, tak jsem nešla. Myslela jsem, ze tam zajedu dneska, ale dítě se mi zdálo nějaké teplé, tak jsem měřila teplotu (jen 37, ale stejně jsem nikam nejela). Měl jste někdy, někdo taky takové myšlenky, co by kdyby? Nikdy bych nevěřila, že se něčeho takového dožiju. V mých katastrofických scénářích se i objevovalo to, že se to bude dělit na život před tím a potom a hodně se život lidí zmeni. Což si teda teď ani nemyslím. Jinak to mám tak, že naivně vždy věřim v to, že to dobře dopadne (většinou to právě nedopadne). A pokud mám pochyby - nemivam je často, tak to dopadne dobře. Asi začnu pochybovat, že to dopadne dobře a je to jen dočasna situace. Strach mam. Vim, že je tu hodně diskuzi, ale mně jde hlavně o ty myšlenky, jestli jste někdy na něco takového taky pomysleli? A ještě jak vám to funguje - když si myslíte, že to dobře dopadne, tak jestli ti opravdu dobře dopadne. Proč to mam v důležitých věcech opačne. Naposledy ted pár týdnů zpátky. Nehoda, měla jsem strašný strach, že to dopadne špatně, najednou to vypadalo lépe a já začala mít myšlenky, že to zvládne, zlepšila se mi nálada a ten den dotyčný umřel. Proč? Chápala bych to spíš opačne. Pak jsme řešili další věc, pár lidi mi řeklo, že to nedopadne a já do poslední chvíle věřila tomu, že to dopadne dobře - ještě minutu před konečným rozhodnutím - dopadlo to špatně. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4507
14.3.20 18:32

Mě přijde, že plácáš pate přes deváté. Takový je život, není vždycky růžový, jsou holt věci, které neovlivníme a musíme se s tím nějak vypořádat. Jsem životní optimista, současnou situaci respektuji. Ano krká mě, že jsme s manželem byli paka a pořad odkladali návštěvu obchodu se sedackami, no a teď máme smůlu a v novém budeme bydlet na zemi :nevim: ale je to jak to je. Pozitivní je, ze lidi se naučí zase trávit čas spolu, můžou hrát hry, spolecne veceret, vždyť tohle je hezky… a nakoupit pořad můžeš, nejsme v atomovém krytu, doma te nikdo nedrží :nevim: a to ze sis kvůli frontě léky nekoupila, to je asi celkem tvůj problém. Když to budes fakt potřebovat, tak si na to pockas ne? Nemysli na to by bylo, kdyby a co bylo… nic s tím neudelas, nezmenis to, přijmi co se stalo jako fakt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.3.20 18:39

@Verurizeckova Jo, vim, že jsem tam splacala vlastně věci, které s tím nesouvisí. Ale už se mi to pak nechtělo mazat. A bylo tím myšleno hlavně to, že neplasim, nedelam zásoby a rikam si, že co. l nekoupim dnes nebo zítra, koupím pozítří. Ale to jsem si říkala už dřív, když někdo plašil a nakupoval konzervy a pytlikove polévky. Já nekoupila nic. Možná že bych měla dostat strach, nakoupit hodně blbosti - podle mých zkušeností by to pak bylo zbytečne. Kdyz nic nemám, tak to nejspíš budu potřebovat.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.3.20 18:40

@Verurizeckova Je to takový vnitřní pocit, který neumím změnit. Třeba to tak taky někdo má.

• Citovat
  • Upravit
25138
14.3.20 18:46

Nesmíš se na to dívat tak černě. Já si ze všeho beru to dobré. Například krizová situace nás zoceli. Dále nás přinutila zamyslet se, co je v životě opravdu důležité. Že to není jen mamon a peníze. Ale lidské zdraví. A pak, venku je nádherně. Dnes jsme v lese potkali neskutečné množství lidí, kteří by třeba jinak trávili čas ne tak zdravým způsobem. To je super ne?

Příspěvek upraven 14.03.20 v 18:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4829
14.3.20 18:47

Jo jo, vystoupit ze své komfortní zóny někdy bolí.

Přečti si „Sever proti Jihu“. Ale jako fakt. Mě to hodně pomohlo, abych přemýšlela úplně jinak. Teď na to budeš mít dost času to celé přečíst…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37145
14.3.20 18:50

Nepremejslej coby kdyby, zij ted, stejně nic neovlivnis. Nejak to dopadne, jenom se zarid podle sveho nejlepsiho vedomi a svedomi. Holt sme dočasně vsichni omezeni, ale cloveka to donuti se aspon zastavit a hledat pozitiva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.3.20 18:57
@Pajik 76 píše:
Jo jo, vystoupit ze své komfortní zóny někdy bolí.Přečti si „Sever proti Jihu“. Ale jako fakt. Mě to hodně pomohlo, abych přemýšlela úplně jinak. Teď na to budeš mít dost času to celé přečíst…

Tak já do práce budu chodit, vecer a o víkendu budu dohánět uceni. Nezbyde mi čas cist. A knihovny jsou zavřené. Zrovna jsem chtela vrátit dvě knizky (treti mám rozectenou už měsíc :( ). Ve stručnosti bys nemohla něco napsat.

• Citovat
  • Upravit
4829
14.3.20 19:02
@Anonymní píše:
Tak já do práce budu chodit, vecer a o víkendu budu dohánět uceni. Nezbyde mi čas cist. A knihovny jsou zavřené. Zrovna jsem chtela vrátit dvě knizky (treti mám rozectenou už měsíc :( ). Ve stručnosti bys nemohla něco napsat.

No je to rozsáhlé dílo z období Americké občanské války, ale pro Mě příběh silné ženy a to s čím vším a jak se uměla (musela) poprat mi bralo dech…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4507
14.3.20 19:13

Mě teda prijdes, ze furt hledas výmluvy proč něco nemůžeš. Knížku si nemůžeš přečíst, protože jsou zavřené knihovny? :roll: Hele znáš to: Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá výmluvy. Takže asi tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2160
14.3.20 19:40

U mě je to něco podobnýho. Ačkoliv to normálně neděláme, tak letos jsme si s kamarády naplánovali celej rok nabitej akcema už v lednu. Můžu zodpovědně říct, že letos je to zabitý totláně všechno. Akce naplánovaný na jaro za nás vyřešil stát, co mělo být v pozdním jaru jsme zatím neodpískali, ale stoprocentně nebudou a dost vážně uvažuju o zrušení červencové dovolené i zářijového víkendu, protože to tady bude pandemie na vrcholu a bude karanténa a zákaz vycházení. Je to škoda, protože příští rok už na to nebudeme mít čas. Ale tak nezbývá než věřit a přát si, abychom to všichni ve zdraví přežili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.3.20 19:42

Ahoj, nechci rýpat, nevím jestli je to ono, ale zabralo mi to ani ne 3 minuty to najít

https://pdfknihy.maxzone.eu/…hu-verne.pdf

To si myslím, že napsat příspěvek trvalo déle.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA