Myslivecká tabule, recepty-inspirace

624
14.1.16 18:23

myslivecká tabule, recepty-inspirace

Ahoj,
měla bych malou prosbu na ty, které mají rády myslivost, případně na holky, které studovaly gastronomii.
Dcera od mé kamarádky studuje gastronomii a letos bude maturovat. Před vánoci si holky vytahovaly otázky s tématy, ze kterých budou skládat praktickou maturitní zkoušku a jak to už tak bývá, ona si vytáhla zrovna to jediné téma, které nechtěla a to mysliveckou kuchyni :(. Musí vymyslet a nachystat slavnostní tabuli s mysliveckou tématikou a taky vymyslet a uvařit menu.
Hledala na netu nějakou inspiraci, ale s tímto tématem tam skoro nic není :(.
Je mi jí líto, je to moc hodná holka a je z toho nešťastná, protože nemá představu, jak by to asi mělo vypadat. Holky ze třídy prý už mají u svých témat vše vymyšlené a ona zatím nic pořádného nemá…
Tak mě napadlo, že zkusím napsat tady, tady se ví všechno :). Třeba by měl někdo nějaký nápad nebo fotky, jak by taková tabule měla vypadat… Co všechno by na ní mělo být apod…
Moc děkuju za odpovědi. Peggi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5724
14.1.16 18:30

Nevím, nemám zkušenost žádnou, jen mě napadlo na googlu zkusit vyhledat spojení „zvěřinové hody“

Držím palce. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sunshinegirl
14.1.16 18:31

První chod paštika z lesní zvěře s brusinkama. Polévka se prý dělá na poslední léči standardně s játrovýma knedlíčkama a jako hlavní chod se dělá buď divočák se šípkovou, nebo nějaké např. dančí medailonky. Ale nikdy se k tomu nedávají hranolky, ameriky apod. Jen normální brambory. Kdyby chtěla, může udělat dezert v podobě třeba palačinky s lesním ovocem.

• Citovat
  • Upravit
sunshinegirl
14.1.16 18:32
@sunshinegirl píše:
První chod paštika z lesní zvěře s brusinkama. Polévka se prý dělá na poslední léči standardně s játrovýma knedlíčkama a jako hlavní chod se dělá buď divočák se šípkovou, nebo nějaké např. dančí medailonky. Ale nikdy se k tomu nedávají hranolky, ameriky apod. Jen normální brambory. Kdyby chtěla, může udělat dezert v podobě třeba palačinky s lesním ovocem.

Jako hlavní chod ještě může být třeba bažant na víně.

• Citovat
  • Upravit
5724
14.1.16 18:32
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
14.1.16 18:37

Jinak na téma zvěřiny existuje spousta kuchařek. :nevim:

A když jsem hodila do googlu „zvěřinové menu“, našlo mi to hodně jídelních lístků, kde se inspirovat.

Příspěvek upraven 14.01.16 v 18:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21124
14.1.16 18:37
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.1.16 18:43

Se šípkovou nebo se zelím :D né vážně :) co třeba kančí ragú? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
619
14.1.16 18:44

Napisu nase svatebni menu-manzel je myslivec. Srnci pastika s brandy, brusinkami, v pancette. Hlavni chod byl klasicka svickova z jeleniho a danciho masa.Ja bych ale udelala to, co ted delali v ceskem Masterchefovi-danci od pana Kaliny, at se na toholka podiva.

A dezert se k tomu hodi treba panna cotta s omackou z lesniho ovoce, nebo coko soufle stoutez omackou.

http://www.ceskatelevize.cz/…ackou-bonus/ - recept na to danci i sobrazkem prezentace

Příspěvek upraven 14.01.16 v 18:50

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.1.16 18:44

Ještě mě napadá, že existuje několik knih s mysliveckými recepty :) co třeba zainvestovat a mrknou tam? :)http://knihy.abz.cz/prodej/myslivecka-kucharka-2

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27702
14.1.16 19:25

Polévka z baženta je výborná, k obědu diváčák s knedlíkem a se zelím, nebo šípkovou omáčkou, hodně se dělá i guláš, a ovarová polévka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
624
14.1.16 20:33

Holky, moc dekuju, z tech receptů si určitě vybere :palec:. @lupto Nepamatuješ se náhodou, jaká vína jste k těm jídlům pili? Asi se spíš hodí červená než bílá, že?

A napadá vás, jak vyřešit tu mysliveckou tabuli? Co by se tam tak hodilo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
619
14.1.16 20:40

@Peggi Dovolim si takove rypnuti-nemela by slecna vedet? Popripade alespon byt schopna vyhledavat si informace ze sveho oboru? Jinak, ke zverine sez ceskychodi Cabernet, Svatovavrinecke…Ale toto by mela bytinformace, kterou ma vysypat z rukavu. A ke zverine cervene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
14.1.16 20:51
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21124
14.1.16 20:52
  • načítám...
  • Citovat