Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj,
měla bych malou prosbu na ty, které mají rády myslivost, případně na holky, které studovaly gastronomii.
Dcera od mé kamarádky studuje gastronomii a letos bude maturovat. Před vánoci si holky vytahovaly otázky s tématy, ze kterých budou skládat praktickou maturitní zkoušku a jak to už tak bývá, ona si vytáhla zrovna to jediné téma, které nechtěla a to mysliveckou kuchyni
. Musí vymyslet a nachystat slavnostní tabuli s mysliveckou tématikou a taky vymyslet a uvařit menu.
Hledala na netu nějakou inspiraci, ale s tímto tématem tam skoro nic není
.
Je mi jí líto, je to moc hodná holka a je z toho nešťastná, protože nemá představu, jak by to asi mělo vypadat. Holky ze třídy prý už mají u svých témat vše vymyšlené a ona zatím nic pořádného nemá…
Tak mě napadlo, že zkusím napsat tady, tady se ví všechno
. Třeba by měl někdo nějaký nápad nebo fotky, jak by taková tabule měla vypadat… Co všechno by na ní mělo být apod…
Moc děkuju za odpovědi. Peggi
Nevím, nemám zkušenost žádnou, jen mě napadlo na googlu zkusit vyhledat spojení „zvěřinové hody“
Držím palce. ![]()
První chod paštika z lesní zvěře s brusinkama. Polévka se prý dělá na poslední léči standardně s játrovýma knedlíčkama a jako hlavní chod se dělá buď divočák se šípkovou, nebo nějaké např. dančí medailonky. Ale nikdy se k tomu nedávají hranolky, ameriky apod. Jen normální brambory. Kdyby chtěla, může udělat dezert v podobě třeba palačinky s lesním ovocem.
@sunshinegirl píše:
První chod paštika z lesní zvěře s brusinkama. Polévka se prý dělá na poslední léči standardně s játrovýma knedlíčkama a jako hlavní chod se dělá buď divočák se šípkovou, nebo nějaké např. dančí medailonky. Ale nikdy se k tomu nedávají hranolky, ameriky apod. Jen normální brambory. Kdyby chtěla, může udělat dezert v podobě třeba palačinky s lesním ovocem.
Jako hlavní chod ještě může být třeba bažant na víně.
Jinak na téma zvěřiny existuje spousta kuchařek. ![]()
A když jsem hodila do googlu „zvěřinové menu“, našlo mi to hodně jídelních lístků, kde se inspirovat.
Příspěvek upraven 14.01.16 v 18:38
Napisu nase svatebni menu-manzel je myslivec. Srnci pastika s brandy, brusinkami, v pancette. Hlavni chod byl klasicka svickova z jeleniho a danciho masa.Ja bych ale udelala to, co ted delali v ceskem Masterchefovi-danci od pana Kaliny, at se na toholka podiva.
A dezert se k tomu hodi treba panna cotta s omackou z lesniho ovoce, nebo coko soufle stoutez omackou.
http://www.ceskatelevize.cz/…ackou-bonus/ - recept na to danci i sobrazkem prezentace
Příspěvek upraven 14.01.16 v 18:50
Ještě mě napadá, že existuje několik knih s mysliveckými recepty
co třeba zainvestovat a mrknou tam?
http://knihy.abz.cz/prodej/myslivecka-kucharka-2
Polévka z baženta je výborná, k obědu diváčák s knedlíkem a se zelím, nebo šípkovou omáčkou, hodně se dělá i guláš, a ovarová polévka
Holky, moc dekuju, z tech receptů si určitě vybere
. @lupto Nepamatuješ se náhodou, jaká vína jste k těm jídlům pili? Asi se spíš hodí červená než bílá, že?
A napadá vás, jak vyřešit tu mysliveckou tabuli? Co by se tam tak hodilo?
@Peggi Dovolim si takove rypnuti-nemela by slecna vedet? Popripade alespon byt schopna vyhledavat si informace ze sveho oboru? Jinak, ke zverine sez ceskychodi Cabernet, Svatovavrinecke…Ale toto by mela bytinformace, kterou ma vysypat z rukavu. A ke zverine cervene.