Jak umýváte kojenecké lahve?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
381
2.3.10 22:59

myti lahve

ahoj,chci se zeptat,zda umyvate lahve jen vodou nebo i nejakym pripravkem.Davam do lahve MM a UM,omyvam jen vodou,vyplachuju prevarenou,1krat za dva dny sterilizuji.Mame 5mesicu,kdy staci jen umyt vodou,tzn,od kdy se nemusi vyvarovat?Diky,diky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5429
2.3.10 23:18

Obecně se doporučuje sterilizovat alespoň do 4měsíců.Lépe do půl roku.Já to dělala do půl roku(měla jsem sterilizátor do mikrovlnky-rychlé perfektní snadné).Teď už jen polívám převařenou vodou z rychlovarné konvice.Ne po každém použití.
Občas umyji jarem-po hodně dlouhé době,hodně dlouho a hodně dobře vyplachuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4972
2.3.10 23:31

Já vymývám jarem, lahev mi přijde po UM mastná.. A tak 2× až 3× týdně lahvičky vyvařím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
2.3.10 23:41

já taky dávám kapku jaru, občas jen horkou vodou, když je třebas jen od čaje. um je fakt mastný.
a sterilizátor do mikrovlnky používám pokaždé, přijde mi to strašně praktické - lahvičky umyju, nasázím do sterilu, hodím na 8 minut do mikrovlnky, vyndám je, vyklepu vodu, naliju do nich převařenou vodu přesné množství, a vrazím to do ledničky.
a pak už to jen beru z ledničky, strčím ohřát do mikrovlnky, to už mám vychytané, na jak dlouho…
je to rychlé a praktické. ale chce to mít víc lahviček :wink:
já mám avent, 2 malé 125, 4 střední 260, 1 velkou 330.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
3.3.10 08:21

Myju jarem a do půl roka jsem vyvařovala umytou láhev, dudlíky i pítka v hrnci s vodou na sporáku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
3.3.10 09:42
obrazek píše: ..... hodím na 8 minut do mikrovlnky, vyndám je, vyklepu vodu, naliju do nich převařenou vodu přesné množství, a vrazím to do ledničky.
a pak už to jen beru z ledničky, strčím ohřát do mikrovlnky, to už mám vychytané, na jak dlouho…
je to rychlé a praktické. ale chce to mít víc lahviček :wink:
já mám avent, 2 malé 125, 4 střední 260, 1 velkou 330.

ahojky, pride mi to hodne sikovne, my prechadzame z MM na UM a bojujem s termoskou…u chladnicky - nevadi, ze ta voda v lednicce stoji a potom este este raz ohrieva??? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
4.3.10 23:05

Stelrilizator do mikrovlnky je super,ale ne vzdy se mi sejdou vsechny lahve,protoze v lednici v nich skladuju odsate mlekotreba na tri krmeni dopreduu,tak je nekdy jen preleji prevar.vodou.Jinak to delam zhruba stejne jako vy mamky,diky za odpovedi.

Jinak jayjay,kojeneckou vodu jednou prevaris,supnes do lednice a pak jednou ohrejes(neprevarujes)-to je uplne v poradku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JajaK
18.8.10 10:41

Ahoj, používám lahvičky Playtex, které se nevyvařují. Jenom vždy vyměním takovou vložku a mám čistou, sterilní lahvičku.

• Citovat
  • Upravit
Housátko
16.6.13 12:19

plastové lahve se můžou vyvařovat?

Dřív se sterilizovalo tak, že se skleněná lahev vyvařila. Jak se to dělá u těch dnešních plastových? Vždy jen v mikrovlnce? Nemůže ta vysoká teplota vadit? Už 100°C mi přijde na plast dost…

• Citovat
  • Upravit
381
2.7.13 12:29

Ja myslim, ze u kazde plastove lahve by melo byt psano, zda se mohou vyvarovat, ja mela od Aventu a ty snesly vysokou teplotu v pohode.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.1.14 11:28

Chtěla bych navázat na téma a zeptat se vás, jak to děláte s nádobím, když vaříte příkrmy? Nikde na internetu se nemůžu dočíst, jestli se má veškeré nádobí, které použiji na přípravu příkrmu nějak speciálně mýt například v dětském mycím prostředu…? Nevím si s tím rady, chtěla bych ale dodržet co nejlepší hygienické podmínky… jak to mám tedy udělat?
Máte nějak oddělené nádobí na vaření příkrmů pro mimčo, od nádobí, v kterém vaříte normálně?
Děkuju za rady :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.3.14 12:36

Me tchyně poradila ze mám láhev vyvařit opláchnout a pak do láhve nasypat rýží a nalít do ní ještě teplou až horkou ;) vodu a pořádně pro štěrchat asi tak 5minut než uvidím že je čistá. Asi si budete myslet že je to nesmysl ale ono to fakt funguje mě aspoň jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1437
29.3.14 12:45
@Kamilka130393 píše:
Me tchyně poradila ze mám láhev vyvařit opláchnout a pak do láhve nasypat rýží a nalít do ní ještě teplou až horkou ;) vodu a pořádně pro štěrchat asi tak 5minut než uvidím že je čistá. Asi si budete myslet že je to nesmysl ale ono to fakt funguje mě aspoň jo.

A vyvařujete lahve ještě po tom vsypání rýže? Vždyť z té může dítko cokoli chytit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
951
29.3.14 12:59

Já myla láhve pod proudem teplé vody kartáčem na láhve, přidávala jsem kapku jaru. Vyvařovala jsem je v octové vodě cca 5 min. zhruba obden asi do 4 měs., pak spíše podle potřeby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
375
29.3.14 13:02

@Housátko Ahoj, nejsme příznivci mikrovln, a ani mikrovlnku nemáme, pořídili jsme parní sterilizátor na elektriku od Aventu, protože jsem věděla, že nebudu kojit - ze zdrav. důvodů jsem nemohla :( a nemůžu si vynychválit.. Jinak lahvičky jsem myla Ecoverem anebo Froschem (z DMka), přístroj sterilizuje 6 min., umělohmotné lahve by var nevydržely.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

První dýně

• (4.2) + 69 recenzí

Kapsička mango/hruška

• (4.8) + 40 recenzí