Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
ahoj,chci se zeptat,zda umyvate lahve jen vodou nebo i nejakym pripravkem.Davam do lahve MM a UM,omyvam jen vodou,vyplachuju prevarenou,1krat za dva dny sterilizuji.Mame 5mesicu,kdy staci jen umyt vodou,tzn,od kdy se nemusi vyvarovat?Diky,diky.
Obecně se doporučuje sterilizovat alespoň do 4měsíců.Lépe do půl roku.Já to dělala do půl roku(měla jsem sterilizátor do mikrovlnky-rychlé perfektní snadné).Teď už jen polívám převařenou vodou z rychlovarné konvice.Ne po každém použití.
Občas umyji jarem-po hodně dlouhé době,hodně dlouho a hodně dobře vyplachuji.
Já vymývám jarem, lahev mi přijde po UM mastná.. A tak 2× až 3× týdně lahvičky vyvařím..
já taky dávám kapku jaru, občas jen horkou vodou, když je třebas jen od čaje. um je fakt mastný.
a sterilizátor do mikrovlnky používám pokaždé, přijde mi to strašně praktické - lahvičky umyju, nasázím do sterilu, hodím na 8 minut do mikrovlnky, vyndám je, vyklepu vodu, naliju do nich převařenou vodu přesné množství, a vrazím to do ledničky.
a pak už to jen beru z ledničky, strčím ohřát do mikrovlnky, to už mám vychytané, na jak dlouho…
je to rychlé a praktické. ale chce to mít víc lahviček ![]()
já mám avent, 2 malé 125, 4 střední 260, 1 velkou 330.
Myju jarem a do půl roka jsem vyvařovala umytou láhev, dudlíky i pítka v hrnci s vodou na sporáku.
obrazek píše: ..... hodím na 8 minut do mikrovlnky, vyndám je, vyklepu vodu, naliju do nich převařenou vodu přesné množství, a vrazím to do ledničky.
a pak už to jen beru z ledničky, strčím ohřát do mikrovlnky, to už mám vychytané, na jak dlouho…
je to rychlé a praktické. ale chce to mít víc lahviček
já mám avent, 2 malé 125, 4 střední 260, 1 velkou 330.
ahojky, pride mi to hodne sikovne, my prechadzame z MM na UM a bojujem s termoskou…u chladnicky - nevadi, ze ta voda v lednicce stoji a potom este este raz ohrieva??? ![]()
Stelrilizator do mikrovlnky je super,ale ne vzdy se mi sejdou vsechny lahve,protoze v lednici v nich skladuju odsate mlekotreba na tri krmeni dopreduu,tak je nekdy jen preleji prevar.vodou.Jinak to delam zhruba stejne jako vy mamky,diky za odpovedi.
Jinak jayjay,kojeneckou vodu jednou prevaris,supnes do lednice a pak jednou ohrejes(neprevarujes)-to je uplne v poradku.
Ahoj, používám lahvičky Playtex, které se nevyvařují. Jenom vždy vyměním takovou vložku a mám čistou, sterilní lahvičku.
Dřív se sterilizovalo tak, že se skleněná lahev vyvařila. Jak se to dělá u těch dnešních plastových? Vždy jen v mikrovlnce? Nemůže ta vysoká teplota vadit? Už 100°C mi přijde na plast dost…
Ja myslim, ze u kazde plastove lahve by melo byt psano, zda se mohou vyvarovat, ja mela od Aventu a ty snesly vysokou teplotu v pohode.
Chtěla bych navázat na téma a zeptat se vás, jak to děláte s nádobím, když vaříte příkrmy? Nikde na internetu se nemůžu dočíst, jestli se má veškeré nádobí, které použiji na přípravu příkrmu nějak speciálně mýt například v dětském mycím prostředu…? Nevím si s tím rady, chtěla bych ale dodržet co nejlepší hygienické podmínky… jak to mám tedy udělat?
Máte nějak oddělené nádobí na vaření příkrmů pro mimčo, od nádobí, v kterém vaříte normálně?
Děkuju za rady ![]()
Me tchyně poradila ze mám láhev vyvařit opláchnout a pak do láhve nasypat rýží a nalít do ní ještě teplou až horkou
vodu a pořádně pro štěrchat asi tak 5minut než uvidím že je čistá. Asi si budete myslet že je to nesmysl ale ono to fakt funguje mě aspoň jo.
@Kamilka130393 píše:
Me tchyně poradila ze mám láhev vyvařit opláchnout a pak do láhve nasypat rýží a nalít do ní ještě teplou až horkouvodu a pořádně pro štěrchat asi tak 5minut než uvidím že je čistá. Asi si budete myslet že je to nesmysl ale ono to fakt funguje mě aspoň jo.
A vyvařujete lahve ještě po tom vsypání rýže? Vždyť z té může dítko cokoli chytit…
Já myla láhve pod proudem teplé vody kartáčem na láhve, přidávala jsem kapku jaru. Vyvařovala jsem je v octové vodě cca 5 min. zhruba obden asi do 4 měs., pak spíše podle potřeby.
@Housátko Ahoj, nejsme příznivci mikrovln, a ani mikrovlnku nemáme, pořídili jsme parní sterilizátor na elektriku od Aventu, protože jsem věděla, že nebudu kojit - ze zdrav. důvodů jsem nemohla
a nemůžu si vynychválit.. Jinak lahvičky jsem myla Ecoverem anebo Froschem (z DMka), přístroj sterilizuje 6 min., umělohmotné lahve by var nevydržely.