Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Ahojte maminky, zajímalo by mě, odkdy používáte pro svoje zlatíčka nerez příbor (dětské či dospělácké)? A ještě mám jednu otázečku: Do kdy převařujete pro mrňousky vodu? Malý má rok a převařuji pořád, ale napadlo mě, jestli už to není zbytečné. Díky ![]()
Ahojky, my nepřevařujeme od 7 měsíců a klidně jí dávám příkrmy z nerez lžičky, když není po ruce umělá. Vodu filtrujeme v konvici Brita, ale také ne výhradně, u nás je městská dobrá.
Nerez lžičku jsem používala na příkrmy od začátku. Když Maty začal jíst sám, kolem 11ti měsíců, dávala jsem mu plastovou lžičku, ale brzy jsem to zrušila. Takže u nás od roka a měsíce určitě výhradně nerezová lžička nebo vidlička.
Vodu jsem dlouho kupovala kojeneckou, nepřevařovala jsem. Ale Maty byl kojenej. Od roka (možná i dřív) nepřevařuju ani normální vodu.
Malá byla kojená do roka a půl a vodu a nic jí podobného pít nechtěla, takže já jsem vodu NIKDY nepřevařovala.
Nerez příbor používá od té doby, co začala chtít mít všechno JAKO MY. Umělý příbor je pro mimina a malý nerezový je taky pro mimi. Takže u nás nerez frčí už straaaašně dlouho - včetně vidličky a nože, samozřejmě ![]()
Jinak mám kamošky, které nikdy umělotinu nepoužívaly. Kov by se neměl používat asi jen kvůli případnéhu rozbití skleničky, jinak nevím, proč ne ![]()
Nerez lžičku používám od začátku. Plastové máme taky, ale nechápu, proč jsou pro děti lepší? Asi že maj lepší tvary
Nerez vidličkou by si tutově vypíchl oko, takže začnem používat až přestane při jídle dělat akrobatické výstupy. Zatím má bezpečnou plastovou.
Vodu jsem převařila párkrát a pak jsem se na to vy…- tedy pije kohoutovku od 8. měsíce.
ahoj anomisko,
nerez pribor pouzivame taky uz dlouho (mala ma 20.mes.), asi od roku. doma nebo v restauraci ji nerez priborem a ven/na cesty nosim plast (kdybych lzicku ztratila, tak at mi to neni lito
) doma pouzivame detsky nerez pribor (nozem jeste sama neji, jen lzickou a vidlickou).
celkem dlouho jsem kojila, takze napred jsem vodu vubec nepotrebovala a pak jsem prevarovala asi do roka, od te doby mala pije vodu normalne z vodovodu, mame dobrou.
Převařovat podle mě už není třeba.
A nerez taky klidně hned. Jen když jí sama přesnídávku ze skleničky, stále dávám plastovou lžičku, protože někdy vyškrabuje tak divoce, že mám o skleničku strach.
U nas je to od zacatku pul na pul, jednou plastovou jednou nerez, ale kdyz chce sama jist, tak radsi plastovou, aby si nevypichla oko nebo nezaryla vidlicku do dasni. Prece jen je jeste neopatrna
a vodu jsem neprevarovala nikdy, ale byla do 13. mesicu kojena a jen kdyz jsem ji delala/delam caj, tak to prevarim. A ted na UM to taky prevarim, ale ne kvuli bakteriim, ale aby byla tepla ![]()