Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahojte, chtěla bych poradit, někde jsem teď četla, že mytí vlasů hennou je zdravé a pro vlasy dobré. Mám problém s velmi mastícímí se vlasy, ale mám své kaštanové vlasy a nechci je barvit, takže se chci zeptat někoho kdo má zkušenosti, jestli je to mytí hennou opravdu tak dobré a nijak to nezmění barvu vlasů. Můžete mi doporučit značku? Děkuji mockrát
Je i bezbarvá regenerační Henna, tak zkus tu. Mně osobně spíš vlasy vysušila a měla jsem myslím kvalitní, Hennecolor.
Chceš mýt vlasy hennou ? (což mi přijde trošku jako dost nesmysl) nebo šampóny s výtažkem henny? ty pokud vím, nebarví. Jinak já vlasy hennou barvím, na maštění to moc nepomáhá-vlasy mastí pokožka, resp. mazové žlázy v pokožce hlavy. Mě se na to osvědčily šamóny na citlivou pokožku.
Ono totiž, čím víc odmašťuješ, tím víc dráždíš pokožku a ta se brání. Ovšem, neplatí to paušálně na všechny… ![]()
Thereso chci mýt vlasy šamponem s henou, teda poptávám se na něj. Jinak používám šampon na citlivou pokožku od head and showers, ale nic moc teda.
Ahojky! ![]()
Vlasy si barvim Hennou už hezky dlouho, prospiva jim to. V DMku se prodava i bezbarvá Henna. Ale je to spíš zábal než něco jen tak na umyti. Já si to nechavám přes noc jednou do měsíce. A pro mastné vlasy se mi to zda idealní:kytka:
Lena F. píše:
Ahojky!
Vlasy si barvim Hennou už hezky dlouho, prospiva jim to. V DMku se prodava i bezbarvá Henna. Ale je to spíš zábal než něco jen tak na umyti. Já si to nechavám přes noc jednou do měsíce. A pro mastné vlasy se mi to zda idealní:kytka:
takže spíš taková maska na vlasy jo?
Aha ![]()
No já hlavně a většinou používám bezsilikonovou kosmetiku, což ten tvůj šampon asi nebude. Ale šamón s výtažkem henny nejspíš silikony obsahovat nebude. Já když použiju třeba panthene, můžu se mejt za dvě hodiny znova… ![]()
Než jsem to dopsala už pišeš že se ptaš na šampon, ten mi na mastné vlasy nezabral, to spíš ten zábal
http://www.henna.eu/…/regenerace/
LadyRebeka píše:Šampon nebarví a existují i kůry které nebarví.
Ahojte, chtěla bych poradit, někde jsem teď četla, že mytí vlasů hennou je zdravé a pro vlasy dobré. Mám problém s velmi mastícímí se vlasy, ale mám své kaštanové vlasy a nechci je barvit, takže se chci zeptat někoho kdo má zkušenosti, jestli je to mytí hennou opravdu tak dobré a nijak to nezmění barvu vlasů. Můžete mi doporučit značku? Děkuji mockrát
Theresa píše:
Aha
No já hlavně a většinou používám bezsilikonovou kosmetiku, což ten tvůj šampon asi nebude. Ale šamón s výtažkem henny nejspíš silikony obsahovat nebude. Já když použiju třeba panthene, můžu se mejt za dvě hodiny znova…
Pokud bys chtěla přírodní šampón s výtažkem z heny, tak DM má Alverde- Hena a oliva. Nedávám už potom kondicionér a od maštění mi to (postupně) docela pomohlo.
Taky kombinuju se zábalem z Heny přes noc a ten fakt vysuší, tak zkus a uvidíš ![]()
v DM se prodává i šampon hennahttp://www.henna.eu/…a-sampon.gif
ty šampony z heny ale mají obsah heny nula, nula nic
Na mastné vlasy se mi osvědčila lávová zem - stačí zadat do vyhledávače. Dříve jsem myla vlasy každý den - a to raději ráno, aby to vydrželo do večera a po asi roce používání myji 1× za 3, 4 dny a i tak nejsou mastné, ale zplihlé - takže mě to k umytí donutí
Ahoj,
nevím, jestli nedělám nedovolenou reklamu, ale mám naprosto výborné zkušenosti s bylinkářstvím Kindl, Řeznická ulice v Praze (kousek od Václaváku). Příjemné, ochotné a znalé prodavačky poradí přírodní šampon podle typu vlasů a ještě tam mají produkty od Hennecolor.
Dobré je ale neukvapit se a vybírat taky intuicí, protože tam toho mají spoustu krásného, voňavého a kvalitního.