Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Zdravím maminky batolat
Ráda bych se zeptala, jak často a jakým šamponem myjete vlásky svému dítku. Dcerce (18m) myjeme vlásky obden a používáme sprchový gel na tělo a vlásky Johnson and Johnson. Včera jsem objevila, že se dceři ve vláskách vytvořily šupinky, které nejdou vyčesat. Přemýšlím, čím to bude…jestli myjeme vlasy moc často a pokožka hlavy je suchá nebo že bychom měli používat zvlášť šampon a zvlášť gel na tělíčko…Děkuji za vaše rady a zkušenosti.
prckovi je(bude)taky 18 měsíců,vlásky mu meju jednou za 8-10dní,u nás to stačí,ale může to být častým mytím,trochu bych to omezila,myslím,že prdolům stačí mýt hlavička jednou týdně..
když si nenaflákají jogurt na hlavu,jako u nás..
vyloženě šamponem myju jednou za měsíc, když jsou vlásky hodně jeté. ale viktor má na hlavě pár chlupů
každý týden chodíme plavat, tak pak jenom hlavičku opláchnu vodou a doma taky tak. šampon používám samostatný od nivey. Johnson jsem nikdy nezkoušela a slyšela jsem na něj hooodně negativních reakcí. zkusila bych změnit kosmetiku.
klárka si myje hlavu obden a používá tu niveu a nikdy problém se suchou hlavou neměla.
ahoj…umyvame vlasy maximalne jednou tydne spis jednou za 10 dni. samponem na vlasy pro deti ktery zrovna koupim…nemam zadnou oblibenou znacku. ale mam zvlast mydlo a zvlast sampon. ted mame taky johnson.
Příspěvek upraven 10.11.11 v 15:27
Taky meju hlavu Símě (22m) jednou týdně. Každý druhý den mi to přijde zbytečné
Meju šamponem Hipp.
Příspěvek upraven 10.11.11 v 15:27
já teda myji vlásky každý den, používám šampon Linola pro pokožku s ekzémem..
Já myju nepravidelně, když si vzpomenu
Tak jednou týdně, možná ani to ne.
Ty šupinky se dětem dělají, nemusí to být z častého mytí, nám na to dr. předepsal olejíček, který jsme namazali a pak vlásky vyčesali a umyli a bylo to pryč
Díky za vaše postřehy a rady, budu vlásky mýt jen jednou týdně a koupím dcerce zvlášť šampon. Ohledně šupinek-řešily se tu v dřívějších diskuzích, v nich všechny maminky radily použít olejíček, tak vyzkouším.
Myju šamponem jednou týdně, víc mi nervy nedovolí (takový hysteráky, jako má u mytí vlasů..
). Šampon máme první, co jsem popadla, byl to hipp. Na tělo má nějaké antibakt.mýdlo.
možná mě holky někdo ukamenuje,ale já za 14 dní,protože mé dítko nesnáši koupání
![]()
no tak já meju hlavičku ca co 2 dny, protože malej má nahoře dost vlásků a jak se zpotí,tak je má mastné. používám Hipp šampon a spokojenost ![]()
V létě denně, ted, když se tolik nepotí. jednou za tři dny, případně podle potřeby dřív. Nivea nutri sensitive šampon lipový. Pohoda ![]()
teda, vy takhle malym detem tak casto myjete vlasy samponem
? bych se mela asi stydet
. ale ty hysteraky u toho me nici ![]()
Malej má husté hřebíkoidní vlásky a hrozně se potí, vy se taky blbě cítíte se zpocenýma vlasama. A tuk tuk tuk, nikdy nebyl s mytím problém
tak možná i proto ![]()
v tomhle veku jsme myli tak jednou za mesic a supinky se ji stejne udelaly, takze to mytim byt nemusi
stacilo to pres den namazat excipialem, vecer umyt a druhy den to bylo OK