Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
ahoj…prosim o radu…podle ceho se orientovat a vybirat cocky??? potrebuju -0,75..tak to jak jsem koukala neni problem…ale dle ceho vybrat znacku…nebo na jak dlouho jsou urcene? libi se mi i barevny (ty jsem kdysi nosila) ale vubec uz nevim podle ceho se orientovat. doktorka mi udelala vysetreni … rekla ze cocky bez problemu…ale byla jsem ve dvou optikach dneska a tam chteli znovu vysetrovat a chteli za to litr + jeste zaplatit cocky…tak to si radej koupim po netu…jen potrebuju trochu info na co koukat. diiiiky vsem ![]()
Ty brďo, já nevím, ale asi bych se poradila v další optice… čočky mají různá zakřivení apod. a mohla bys sáhnout vedle. Já osobně nosím už 12 let Surevue od Johnson and Johnson. Naposledy mi ale optik říkal, že JaJ nedělá zkušební vzorky, aby sis vyzkoušela jak ti sedí… fakt je lepší zkusit ještě další optiku ![]()
Měla ses zeptat rovnou své doktorky. To ti ani nedávala nějaké na zkoušku? Mně třeba nesedí každé! Jedny mi vypadávaly, další se zase nechtěly přilnout…asi to bylo tím zakřivením. Teď nosím ACUVUE OASYS (14tidenní) od rána do noci a jsem spokojená už roky!
ne doktorka mi rekla at si rozmyslim co chci a dojdu si do optiky kde prodavaji cocky nebo bryle…cocky ze mi daji zkusebni…no kdysi sem to tak mela…zdarma vysetreni a prvni cocky…ted se doba asi zmenila… ![]()
tak ja zitra teda zkusim jeste optiku taky…ale nez platit tolik penez to se mi vyplati si jich koupit nekolik typu a zkouset sama ![]()
Odkdy jsou vůbec vhodné čočky? Dcera má 13let, sportuje, na to si brýle sundává, ale má +1 a +2,75. Jak se to dělá když je každé oko jiné?A jsou čočky jen na několik hodin nebo se nosí vážně v kuse třeba těch 14dní?
Ahoj. Řeknu jen jedno: pokud si koupíš čočky po netu, tak si pěkně zaděláváš na průšvih. U čoček je důležité vědět poloměr zakřivení a průměr rohovky a to se sama nedozvíš. To je potřeba udělat odborné vyšetření a tam ti čočku přímo doporučí podle toho, jaké parametry oka máš. Čočky jsou různě veliké, různě tlusté atd. U vstupního vyšetření dostaneš zkušební pár a čočky si odzkoušíš, třeba na měsíc a pak se rozhodneš, jestli ti čočky sedí a nebo je třeba zvolit jiný typ. Věř mi! Oči máš jenom jedny a pokud se něco stane, je to většinou nezvratné! Nechci tě strašit, rozhodnutí je na tobě, ale u tohodle bych rozhodně nešetřila.
ahoj, ja cocky nosim, mam ted barevne od ciba vision - freshlook colorblends, jsou na 3 mesice a kupuju si je u Eiffel optic - nikdy tam po me za vysetreni nic nechteli ![]()
pannda píše:Čočky je možné nosit už od té doby, co je dítě schopno si je samo dát do oka. Ale 13-ti leté dítě musí vyšetřit doktorka a první čočky naaplikovat taky doktorka. V optice můžou optometristé vyšetřovat dětí od 15-ti let.
Odkdy jsou vůbec vhodné čočky? Dcera má 13let, sportuje, na to si brýle sundává, ale má +1 a +2,75. Jak se to dělá když je každé oko jiné?A jsou čočky jen na několik hodin nebo se nosí vážně v kuse třeba těch 14dní?
pannda píše:
to mi bylo vysvetleno ze kupujes dvoje cocky…a z kazde vyndas jen jednu…az vypotrebujes pouzijes ty druhe. a odky nevim…asi to chce nakonec taky najit optiku kde te nesedrou i z kuze a poradi ![]()
Njn, jenže je pěkně blbé, že ti jeden pár čoček na zkoušku neprodají. (Musíš si leda zaplatit to vyšetření+ změření a testovací ti budou dávat zdarma + i roztoky dokud nezjistí které ti sedí a nebo si musíš koupit celé balení, které ti nemusí sedět. V mém případě by to bylo dost peněz, vstupní vyšetření by určitě bylo levnější.) Takže se ti asi vyplatí zaplatit to vstupní vyšetření optometristou + nechat si poradit, než si ničit oči.
mikitaa píše:
tak ja zitra teda zkusim jeste optiku taky…ale nez platit tolik penez to se mi vyplati si jich koupit nekolik typu a zkouset sama
mikitaa píše:pannda píše:to mi bylo vysvetleno ze kupujes dvoje cocky…a z kazde vyndas jen jednu…az vypotrebujes pouzijes ty druhe. a odky nevim…asi to chce nakonec taky najit optiku kde te nesedrou i z kuze a poradi
Zadarmo ani kuře nehrabe. Nečekej, že ti v optice budou radit, když tam nic nekoupíš.
ja si tam klidne ty prvni cocky koupim…o to mi nejde…ale litr za vysetreni mi prijde sileny ![]()
Kiwio píše:
Njn, jenže je pěkně blbé, že ti jeden pár čoček na zkoušku neprodají. (Musíš si leda zaplatit to vyšetření+ změření a testovací ti budou dávat zdarma + i roztoky dokud nezjistí které ti sedí a nebo si musíš koupit celé balení, které ti nemusí sedět. V mém případě by to bylo dost peněz, vstupní vyšetření by určitě bylo levnější.) Takže se ti asi vyplatí zaplatit to vstupní vyšetření optometristou + nechat si poradit, než si ničit oči.mikitaa píše:
tak ja zitra teda zkusim jeste optiku taky…ale nez platit tolik penez to se mi vyplati si jich koupit nekolik typu a zkouset sama
Naprosto souhlasím!
A krom toho dost často bývají různé akce a slevy na první aplikaci. Třeba v optice Fokus. A taky tam pokud si koupíš brýle, tak ti první aplikaci čoček udělají zdarma.
mikitaa píše:
ja si tam klidne ty prvni cocky koupim…o to mi nejde…ale litr za vysetreni mi prijde sileny
Ve Fokusu je to myslím 500,– nebo 600,– Teď nevím přesně