Podle čeho vybírat kontaktní čočky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4880
9.11.11 19:08

Mikitaa..a znáš i zakřivení? Tý jo..litr, to je moc. Zkus ale jinou optiku, pokud máš někde blízko nějakou větší. Já dala za vstupní vyšetření 200,– a plus čočky na měsíc zdarma, pokud mi nesedly, tak jsem přišla a dali mi jinou značku.

Mě vyhovuje acuvue oasys with hydraclear. Ty mě v oku nevadí a podle mě jsou nejprodávanější. Zkusila jsem si předtim koupit Biofinity (ty mají být na trhu nejlepší), ale mě z nich bolí hlava, protože je tam jiné zakřivení. Takže 1200,– v tahu…můžu je vyhodit.

Jinak vybírej podle obsahu vody, čím větší tím lepší. Také vybírej podle Dk/l, to je propustnost pro kyslík…zase čím je větší tím je lepší.

Divím se, že ještě ty Surevue vyrábějí. Kontaktolog mi řekl, že jsou hodně zastaralé a oko dusí. Navíc mi řekl, že Surevue se už přestanou vyrábět.

Dám ti příklad.
Acuvue Oasys má:
Propustnost pro kyslík: 147Dk/l
Obsah vody: 38%

Surevue:
Propustnost pro kyslík: 21Dk/l
Obsah vody: 58%

Pro oči je nejdůležitější přísun kyslíku k oku. Pokud děláš někde v klimatizované místnosti, tak je lepší zvolit i s velkým obsahem vody.

Někomu sedne např. Air Optix ale já je například nesnesu. Záleží i na citlivosti očí.

Je fakt lepší, když změníš optiku, např. kde chtějí ty 200,– za vyšetření. Protože pak můžeš kupovat čočky a když ti nesednou, tak jsou to vyhozené peníze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
9.11.11 19:09

takze teprva ted mozna dobre chapu za co se plati…to neni za to ze vam nekdo koukne do oka a rekne kup si tyhle…v tom jsou nejaky vzorky na zkouseni apod jo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
9.11.11 19:09

Mám nonstop čočky, nikdy nesundávám - Purevision, i jsem v nich rodila (narkoza u CS) :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
347
9.11.11 19:10

Já nosím čočky asi od 12 let (první jsem měla roční, které jsem nosila jen na TV, při sportu, disco atd.) no a postupem času jsem brýle odložila úplně a nosím 14ti denní(=každé ráno dám a večer vytáhnu, očistím roztokem a dám do roztoku). Ty samé můžu nosit i 24 hodin denně, ale to by jejich trvanlivost byla jen týden. Jo ale počítej, že to není levná záležitost. Mě nošení čoček stojí odhadem 1400 Kč/3 měsíce (ACUVUE OASYS + RENU roztok) a to si čočky objednávám po netu a chodím vyzvedávat osobně abych neplatila poštovné.

pannda píše:
Odkdy jsou vůbec vhodné čočky? Dcera má 13let, sportuje, na to si brýle sundává, ale má +1 a +2,75. Jak se to dělá když je každé oko jiné?A jsou čočky jen na několik hodin nebo se nosí vážně v kuse třeba těch 14dní?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
347
9.11.11 19:14

Přesně tak. Třeba můj chlap má hodně citlivé oči a než mu vyzkoušeli jaké mu vyhovují + jaký roztok + vlhčení očí, tak to dost trvalo a určitě se mu to vyplatilo. (platil myslím 400 Kč) Vždycky dostal vzorek, den to nosil a přišel se ukázat jak oči reagují atd. + co mu pasovalo, tak to mu už nechali a další balení si musel objednat a zaplatit už sám.

mikitaa píše:
takze teprva ted mozna dobre chapu za co se plati…to neni za to ze vam nekdo koukne do oka a rekne kup si tyhle…v tom jsou nejaky vzorky na zkouseni apod jo?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2344
9.11.11 19:15
mikitaa píše:
takze teprva ted mozna dobre chapu za co se plati…to neni za to ze vam nekdo koukne do oka a rekne kup si tyhle…v tom jsou nejaky vzorky na zkouseni apod jo?

Ano. Dobré vyšetření trvá někdy i dvě hodiny. Změří všechny parametry, doporučí čočky a naučí tě s něma manipulovat. Jak je nasazovat a sundávat (u některých to fakt není sranda) a dají ti ty čočky + malý roztok k tomu. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4880
9.11.11 19:15

No jo v optice jsem kupovala roztok za 550,– a na netu ho pořídím za 299,–. Jedno balení čoček v optice 1.200,–, na netu za 430,–

Pěknej rozdíl že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4880
9.11.11 19:17
lidunkaS píše:
mikitaa píše:
Ano. Dobré vyšetření trvá někdy i dvě hodiny. Změří všechny parametry, doporučí čočky a naučí tě s něma manipulovat. Jak je nasazovat a sundávat (u některých to fakt není sranda) a dají ti ty čočky + malý roztok k tomu. :-)

Ale za ty vzorky čoček a roztoku se neplatí. To je podle mě cena za to vyšetření, že ti změří dioptrie, zakřivení atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2344
9.11.11 19:18
Sumaya píše:
lidunkaS píše:
mikitaa píše:
Ano. Dobré vyšetření trvá někdy i dvě hodiny. Změří všechny parametry, doporučí čočky a naučí tě s něma manipulovat. Jak je nasazovat a sundávat (u některých to fakt není sranda) a dají ti ty čočky + malý roztok k tomu. :-)
Ale za ty vzorky čoček a roztoku se neplatí. To je podle mě cena za to vyšetření, že ti změří dioptrie, zakřivení atd.

jojo, to je v ceně 1. aplikace

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
9.11.11 19:25

a teoreticky…kdyz je takovej rozdil v tech cenach…kdyz najdu nekde vysetreni za nejaky rozumny penize…tak se tim upisu ze u nich koupim cocky? nebo je pak muzu koupit levneji po netu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Peo
6738
9.11.11 19:33

Já co si pamatuju z posledních vyšetření, tak pokud jsem si u nich koupila čočky, tak jsem vyšetření neplatila. A vzorky čoček byly taky samozřejmě zdarma. Ale to vyšetření stálo cca 300 Kč (už je to tak 5 let), litr je dost.
No a pak je samozřejmě rozdíl koupit čočky v optice a ne netu, že.. :roll: naposledy jsem v optice koupila kapky do očí, stály mě 290 Kč, na netu se pohybují kolem 160 Kč :zed: takže já už nakupuju jen přes net.
Ale na to první ozkoušení je dle mě třeba optika, protože opravdu každé čočky sedí jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2344
9.11.11 19:33
mikitaa píše:
a teoreticky…kdyz je takovej rozdil v tech cenach…kdyz najdu nekde vysetreni za nejaky rozumny penize…tak se tim upisu ze u nich koupim cocky? nebo je pak muzu koupit levneji po netu?

Nevím, jak je to v jiných optikách, ale třeba ve Fokusu si zaplatíš jenom to vstupní vyšetření a pak ty čočky můžeš kupovat po netu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
9.11.11 19:35

dobra…presvedcily jste me…zitra vyrazim na druhy kolo po optikach :-) diky moc :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22236
9.11.11 20:35

V Grand Optical mají akce, kdy za vyšetření neplatíš nic, dostaneš na zkoušku čočky a roztok. Mají tam pak i akce na koupi čoček, např. dvoje za cenu jedněch a tak. Vyplatí se to vždy pohlídat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9167
9.11.11 20:45

Díky, ale asi je to dost drahá záležitost..Dost na tom, že ji skoro každý rok nechávám dělat skla, věčně je má poškrábané, a to asi platí VZP jen do 15let. Uvidím, rozhodně bude spolupracovat s dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí