Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Mikitaa..a znáš i zakřivení? Tý jo..litr, to je moc. Zkus ale jinou optiku, pokud máš někde blízko nějakou větší. Já dala za vstupní vyšetření 200,– a plus čočky na měsíc zdarma, pokud mi nesedly, tak jsem přišla a dali mi jinou značku.
Mě vyhovuje acuvue oasys with hydraclear. Ty mě v oku nevadí a podle mě jsou nejprodávanější. Zkusila jsem si předtim koupit Biofinity (ty mají být na trhu nejlepší), ale mě z nich bolí hlava, protože je tam jiné zakřivení. Takže 1200,– v tahu…můžu je vyhodit.
Jinak vybírej podle obsahu vody, čím větší tím lepší. Také vybírej podle Dk/l, to je propustnost pro kyslík…zase čím je větší tím je lepší.
Divím se, že ještě ty Surevue vyrábějí. Kontaktolog mi řekl, že jsou hodně zastaralé a oko dusí. Navíc mi řekl, že Surevue se už přestanou vyrábět.
Dám ti příklad.
Acuvue Oasys má:
Propustnost pro kyslík: 147Dk/l
Obsah vody: 38%
Surevue:
Propustnost pro kyslík: 21Dk/l
Obsah vody: 58%
Pro oči je nejdůležitější přísun kyslíku k oku. Pokud děláš někde v klimatizované místnosti, tak je lepší zvolit i s velkým obsahem vody.
Někomu sedne např. Air Optix ale já je například nesnesu. Záleží i na citlivosti očí.
Je fakt lepší, když změníš optiku, např. kde chtějí ty 200,– za vyšetření. Protože pak můžeš kupovat čočky a když ti nesednou, tak jsou to vyhozené peníze.
takze teprva ted mozna dobre chapu za co se plati…to neni za to ze vam nekdo koukne do oka a rekne kup si tyhle…v tom jsou nejaky vzorky na zkouseni apod jo?
Mám nonstop čočky, nikdy nesundávám - Purevision, i jsem v nich rodila (narkoza u CS) ![]()
Já nosím čočky asi od 12 let (první jsem měla roční, které jsem nosila jen na TV, při sportu, disco atd.) no a postupem času jsem brýle odložila úplně a nosím 14ti denní(=každé ráno dám a večer vytáhnu, očistím roztokem a dám do roztoku). Ty samé můžu nosit i 24 hodin denně, ale to by jejich trvanlivost byla jen týden. Jo ale počítej, že to není levná záležitost. Mě nošení čoček stojí odhadem 1400 Kč/3 měsíce (ACUVUE OASYS + RENU roztok) a to si čočky objednávám po netu a chodím vyzvedávat osobně abych neplatila poštovné.
pannda píše:
Odkdy jsou vůbec vhodné čočky? Dcera má 13let, sportuje, na to si brýle sundává, ale má +1 a +2,75. Jak se to dělá když je každé oko jiné?A jsou čočky jen na několik hodin nebo se nosí vážně v kuse třeba těch 14dní?
Přesně tak. Třeba můj chlap má hodně citlivé oči a než mu vyzkoušeli jaké mu vyhovují + jaký roztok + vlhčení očí, tak to dost trvalo a určitě se mu to vyplatilo. (platil myslím 400 Kč) Vždycky dostal vzorek, den to nosil a přišel se ukázat jak oči reagují atd. + co mu pasovalo, tak to mu už nechali a další balení si musel objednat a zaplatit už sám.
mikitaa píše:
takze teprva ted mozna dobre chapu za co se plati…to neni za to ze vam nekdo koukne do oka a rekne kup si tyhle…v tom jsou nejaky vzorky na zkouseni apod jo?
mikitaa píše:
Ano. Dobré vyšetření trvá někdy i dvě hodiny. Změří všechny parametry, doporučí čočky a naučí tě s něma manipulovat. Jak je nasazovat a sundávat (u některých to fakt není sranda) a dají ti ty čočky + malý roztok k tomu. ![]()
No jo v optice jsem kupovala roztok za 550,– a na netu ho pořídím za 299,–. Jedno balení čoček v optice 1.200,–, na netu za 430,–
Pěknej rozdíl že?
lidunkaS píše:mikitaa píše:Ano. Dobré vyšetření trvá někdy i dvě hodiny. Změří všechny parametry, doporučí čočky a naučí tě s něma manipulovat. Jak je nasazovat a sundávat (u některých to fakt není sranda) a dají ti ty čočky + malý roztok k tomu.
Ale za ty vzorky čoček a roztoku se neplatí. To je podle mě cena za to vyšetření, že ti změří dioptrie, zakřivení atd.
Sumaya píše:lidunkaS píše:Ale za ty vzorky čoček a roztoku se neplatí. To je podle mě cena za to vyšetření, že ti změří dioptrie, zakřivení atd.mikitaa píše:Ano. Dobré vyšetření trvá někdy i dvě hodiny. Změří všechny parametry, doporučí čočky a naučí tě s něma manipulovat. Jak je nasazovat a sundávat (u některých to fakt není sranda) a dají ti ty čočky + malý roztok k tomu.
jojo, to je v ceně 1. aplikace
a teoreticky…kdyz je takovej rozdil v tech cenach…kdyz najdu nekde vysetreni za nejaky rozumny penize…tak se tim upisu ze u nich koupim cocky? nebo je pak muzu koupit levneji po netu?
Já co si pamatuju z posledních vyšetření, tak pokud jsem si u nich koupila čočky, tak jsem vyšetření neplatila. A vzorky čoček byly taky samozřejmě zdarma. Ale to vyšetření stálo cca 300 Kč (už je to tak 5 let), litr je dost.
No a pak je samozřejmě rozdíl koupit čočky v optice a ne netu, že..
naposledy jsem v optice koupila kapky do očí, stály mě 290 Kč, na netu se pohybují kolem 160 Kč
takže já už nakupuju jen přes net.
Ale na to první ozkoušení je dle mě třeba optika, protože opravdu každé čočky sedí jinak.
mikitaa píše:
a teoreticky…kdyz je takovej rozdil v tech cenach…kdyz najdu nekde vysetreni za nejaky rozumny penize…tak se tim upisu ze u nich koupim cocky? nebo je pak muzu koupit levneji po netu?
Nevím, jak je to v jiných optikách, ale třeba ve Fokusu si zaplatíš jenom to vstupní vyšetření a pak ty čočky můžeš kupovat po netu.
dobra…presvedcily jste me…zitra vyrazim na druhy kolo po optikach
diky moc ![]()
V Grand Optical mají akce, kdy za vyšetření neplatíš nic, dostaneš na zkoušku čočky a roztok. Mají tam pak i akce na koupi čoček, např. dvoje za cenu jedněch a tak. Vyplatí se to vždy pohlídat.
Díky, ale asi je to dost drahá záležitost..Dost na tom, že ji skoro každý rok nechávám dělat skla, věčně je má poškrábané, a to asi platí VZP jen do 15let. Uvidím, rozhodně bude spolupracovat s dr.