Mzdová účetní, pomoc!!!
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Ahoj,
nejsem mzdová účetní, ale s pracovními výkazy mám trochu zkušenosti.
MOŽNÁ, že norma hodin pro červen (fond pracovní doby) by mohl být celkem 135 hodin:
1. týden 01.06.-07.06. = zkrácený úvazek 0,2, což je 7,5 hodin
2. - 4. týden = 3 * 37,5 = 112,5
29. a 30. června v průměru 7,5 hod. denně = 15 hodin
7,5+112,5+15 = 135 hodin by měla mít odpracováno za červen
Při zpracovávání výkazů je třeba brát ohled na směnnost, čili se může stát, že v jednom měsíci chybí pár hodin, protože zase v dalším měsíci bude více směn a srovná se to.
Za toto nedám ruku do ohně, ale já bych to počítala výše uvedeným způsobem. V červenci je celkem 22 pracovních dnů + svátek, čili tam by fond prac. doby měl být 172,5 hodin, pokud směna výjde na svátek, tak těch 12 hodin (=směna) bude s příplatkem.
Snad Ti někdo dá zaručenou odpověď.
Míša
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Míšo, děkuji moc, zdá se mi to docela jednoduchý výpočet
Opravdu s tím nemám žádnou zkušenost, zarazilo mě , že má právě ten zkrácený uvazek po část měsíce. Jinak prostě mrknu na plánovací kalendář a je to.
Dám vědět, jak jsem dopadla v práci.
Petule
- Citovat
- Upravit
Všechny srdečně zdravím.
Mám velikánskou prosbu. Jsem účetní začátečník a potřebuji poradit.
Mám zaměstnance, který je na nemocenské od 23.7. a já nevím kam a co v tuto chvíli poslat. Po 21 dnu se nemocenská zasílá na PSSZ, ale co sní do té doby? Mám zaslat oznámení o nemoci na sociálku a zdravotku? ![]()
Poraďte mi prosím.
Děkuji a s pozdravem Petra
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahojte
Mám dotaz na výdělek při úřadu práce…byla jsem na brigádě při úp a můžu si vydělat jen do té poloviny min. mzdy, což je hrubého 4250,–, já si vydělala 4200,–, spočítá mi někdo kolik by to mělo dělat čistýho? na účet mi přišlo 2450,–, což je nějak hodně málo, podepisovala jsem i růžovej papír na daně, kde jsem si zaškrtla, že uplatňuji slevu na dani…měli by mi z toho maximálně ztrhnout jen 15 % daň, ne? nebo jak to je? děkuju moc za vysvětlení
- Citovat
- Upravit
No, nepíšeš to zásadní a to je jakou smlouvu máš na té brigádě podepsanou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak při dohodě o provedení práce je to špatně, to by ti s podepsaným prohlášením mělo přijít celých 4200,–, není to náhodou dohoda o pracovní činnosti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@j.a.n.i1 jo, tak se omlouvám…je to dohoda o provedení práce
a ještě mě teď napadlo, kolik by to bylo, kdybych nepodepsala ten růžovej papír na daně?…jde o to, že mě zaměstnávali 3 firmy a nikdo mi tam nebyl schopnej říct, kterou z těch firem mám uvézt do toho papíru na daně, tak jsem jim to tam poslala třikrát na každou firmu zvlášť, ale je možný, že to třeba vyhodili, nebo ztratili, nebo nevim..tak kolik by to dělalo v případě, že by nebrali v potaz podepsanej ten růžovej papír
- Citovat
- Upravit
@j.a.n.i1 nn, je to určitě DPP, jak tam je ten výdělek do 300 hodin za rok…jedině, že by někde zašantročili ty prohlášení na daně…jako je to fakt divný
- Citovat
- Upravit
Tak předně nesmíš ten papír mít podepsaný na stejné obdoví víckrát, to by byl tvůj problém… ale i kdybys ho podepsané neměla, tak by to mělo být 3570,–
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak to se podepisuje vždycky v nové práci, nebo ne? naposledy jsem pracovala v červnu, od července jsem na úp a říjen a listopad jsem byla na té brigádě…tak jsem to neměla podepisovat?
- Citovat
- Upravit
Tak pokud si v říjnu a listopadu měla jen tu jednu brigádu, tak můžeš a je to OK, ale pak zas nechápu jaké 3 firmy a žes nevěděla jakou tam uvést a kam to poslat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den ,
jsem začínající mzdová účetní a potřebovala bych poradit…
Mám prosbu ohledně výpočtu normy hodin v měsíci na Výkazu mzdových nároků. Máme jednu zaměstnankyni, která do 6.7. pracovala na zkrácený úvazek 0,2. Teď už pracuje v úvazku 1. Jde mi o stanovení normy hodin v měsíci .
Týdenní pracovní dobu má 37,5 h. Pracuje v nepřetržitém provozu, po 12ti hodinových směnách,
noční nebo denní:
1.6.
3.6.
5.6.
6.6.
12.6.
11.6. odpracoval 6hodin, které si dal do přesčasu.
13.6
16.6.
19.6
24.6.
25.6.
28.6
29.6.
Normu hodin v měsíci má uvedenu 120h, ale to je prý špatně a převod hodin do dalšího měsíce vychází 24h. Vůbec nevím, jak na to, děkuji moc.
Petule