Na čem lpíte v domácnosti? :)

13150
26.12.22 17:52

Na čem lpíte v domácnosti? :)

Na tuhle otázku mě přivedla vedlejší diskuze. Mmj. tam proběhla i informace o tom, jak jsou uloženy hrnky. My také máme rádi ouška jedním směrem a to samé i u příborů… nepřijde mi to až tak divné a naše domácnost není sterilní… Co ale teda dělám a nemůžu si pomoci, mám ráda možnost volby, takže na vaně mám rozdělané třeba 3 sprchové gely a stejně tak šampony. Používám 3 různé aviváže :roll: a asi 5-6 různých pracích prostředků. Jakou úchylku máte vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Mango_Lassi
26.12.22 17:55
@Magical-eyes píše:
Na tuhle otázku mě přivedla vedlejší diskuze. Mmj. tam proběhla i informace o tom, jak jsou uloženy hrnky. My také máme rádi ouška jedním směrem a to samé i u příborů... nepřijde mi to až tak divné a naše domácnost není sterilní… Co ale teda dělám a nemůžu si pomoci, mám ráda možnost volby, takže na vaně mám rozdělané třeba 3 sprchové gely a stejně tak šampony. Používám 3 různé aviváže :roll: a asi 5-6 různých pracích prostředků. Jakou úchylku máte vy?

Ouška jedním směrem a příbory jedním směrem jsem viděla poprvé v životě u tchyně a jde to mimo moje chápání. Nikdy nikdy v životě mě nenapadlo, k čemu je to dobré.

• Citovat
  • Upravit
24629
26.12.22 17:57
@Mango_Lassi píše:
Ouška jedním směrem a příbory jedním směrem jsem viděla poprvé v životě u tchyně a jde to mimo moje chápání. Nikdy nikdy v životě mě nenapadlo, k čemu je to dobré.

No prakticky samozřejmě k ničemu, ale taky to tak máme. Je to prostě esteticky příjemnější. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
26.12.22 17:57
@lucad77 píše:
No prakticky samozřejmě k ničemu, ale taky to tak máme. Je to prostě esteticky příjemnější. :D

Chápu. Estetika mi obecně říká pramálo.

• Citovat
  • Upravit
34473
26.12.22 17:59
@Mango_Lassi píše:
Ouška jedním směrem a příbory jedním směrem jsem viděla poprvé v životě u tchyně a jde to mimo moje chápání. Nikdy nikdy v životě mě nenapadlo, k čemu je to dobré.

Tak zrovna příbory jedním směrem mi přijdou jako samozřejmost. Přece to nebudeš vyndavat za tu stranu, kterou pak strkáš do pusy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
26.12.22 18:00
@terien píše:
Tak zrovna příbory jedním směrem mi přijdou jako samozřejmost. Přece to nebudeš vyndavat za tu stranu, kterou pak strkáš do pusy

Tak tady se baví asi u uložení do myčky nebo co.

• Citovat
  • Upravit
Anais Brno
26.12.22 18:00

Já mám takhle jedním směrem povesene ramínka ve skříni. Nepadá to jedno přes druhé…jinak ty hrnky jedním směrem jsou fajn, taky, když člověk bere hrnek, není to jak padající pyramida…
Manžel mi toleruje moji z půlky vymačkanou pastu 🙉 a já se konečně naučila krájet nožem opravdu jen na prkénku ( dřív jsem krájení kuchyňským nožem na porcelánovem talíři neřešila)…

Příspěvek upraven 27.12.22 v 09:17

• Citovat
  • Upravit
34473
26.12.22 18:02
@Mango_Lassi píše:
Tak tady se baví asi u uložení do myčky nebo co.

Tak tam taky, líp se to pak vyskládá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
26.12.22 18:02

Mam nekolik pracich prasku. Krom cerne/barevne/bile, mam na jemne pradlo a zaclony, na sportovni veci a na vlnu. Musim me mit vsechny doma.
V zachode mame vzdycky dvoje zavesne kulicky bref - na kazde strane.
Jar musim mit jen s pumpickou.
Musim si sama vytirat. Manzel nikdy neumyje listy.

Jinak jsem spis chaoticka a snazim se nelpet. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22565
26.12.22 18:04
@Magical-eyes píše:
Na tuhle otázku mě přivedla vedlejší diskuze. Mmj. tam proběhla i informace o tom, jak jsou uloženy hrnky. My také máme rádi ouška jedním směrem a to samé i u příborů… nepřijde mi to až tak divné a naše domácnost není sterilní… Co ale teda dělám a nemůžu si pomoci, mám ráda možnost volby, takže na vaně mám rozdělané třeba 3 sprchové gely a stejně tak šampony. Používám 3 různé aviváže :roll: a asi 5-6 různých pracích prostředků. Jakou úchylku máte vy?

Ve vedlejší diskusi vůbec nejde o ouška ani o příbory, tam to mělo hlubší rozměr, ale dopodrobna to rozebírat už nebudu. :mrgreen:

Hrnky u mě mají taky řád a u příborů to beru jako samozřejmost.

Sprcháčů mám taky několik. Musím mít na stole pořád svíčku, ať už zapálenou nebo ne. O jiné úchylce nevím, ale určitě by jiní mohli vyprávět. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217

Když má něco víc barev, tak to musí být stejným směrem. Uši hrnků taky a nesnáším, když jsou hrnky nebo sklenky postavené normálně. V lince musí být uložené dnem hore. Mívali jsme bílo-modre talíře a misky. Když mi chtěl muž zvednout mandle. Tak to otočil cikcak. A pak číhal, až si všimnu.

Příspěvek upraven 26.12.22 v 18:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13150
@terien píše:
Tak zrovna příbory jedním směrem mi přijdou jako samozřejmost. Přece to nebudeš vyndavat za tu stranu, kterou pak strkáš do pusy

Nene, myslím tím položené na bok a naskládané za sebou :mrgreen:…poloha dvou lžiček :mrgreen:
No a ty hrnky, aby si přece nepřekážely…
Jinak prostě abych mohla brát věci i po tmě… potřebuju mít v tom logiku a řád…
Ale na žárovky zatím máme, takže si samozřejmě můžeme i rozsvítit…
Co třeba neumím - neumím si sbalit kufr na dovolenou… Vždy si beru věci, které neužiju a ty co bych užila zůstanou doma :nevim:…ale to už se asi nedoučím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
@terien píše:
Tak tam taky, líp se to pak vyskládá

Tak v myčce to máme jedním směrem, ale není to roztridene jako to má třeba tchyně, vidličky v jedné řadě, pak nože, pak lžíce. :D tak to my určitě nemáme.

• Citovat
  • Upravit
13150
26.12.22 18:06
@Kockazvysocan píše:
Ve vedlejší diskusi vůbec nejde o ouška ani o příbory, tam to mělo hlubší rozměr, ale dopodrobna to rozebírat už nebudu. :mrgreen:

Hrnky u mě mají taky řád a u příborů to beru jako samozřejmost.

Sprcháčů mám taky několik. Musím mít na stole pořád svíčku, ať už zapálenou nebo ne. O jiné úchylce nevím, ale určitě by jiní mohli vyprávět. :mrgreen:

Jasně jen to byl podnět k zamyšlení ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
26.12.22 18:07
@Magical-eyes píše:
Nene, myslím tím položené na bok a naskládané za sebou :mrgreen:…poloha dvou lžiček :mrgreen:
No a ty hrnky, aby si přece nepřekážely…
Jinak prostě abych mohla brát věci i po tmě… potřebuju mít v tom logiku a řád.
Ale na žárovky zatím máme, takže si samozřejmě můžeme i rozsvítit…
Co třeba neumím - neumím si sbalit kufr na dovolenou… Vždy si beru věci, které neužiju a ty co bych užila zůstanou doma :nevim:…ale to už se asi nedoučím…

A pamatuješ si to uspořádání? Já to mám stejně tak, že to pokaždé dám jinam, nejsem schopna si to pamatovat.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Dostihy a sázky

• (5) + 5 recenzí

Karak