Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@Anais Brno píše:
@Kelsey tak skleničky na víno mám v krabici, stejně je před použitím umyju a vylestim.
Tohle je všechno naše nádobí a hrnce…
Jsme taková minimalistická rodina a pořádek se udržuje jednoduše. Nesnášela jsem všechno to vystavené nádobí doma, takže mám jen to co skutečně používáme
U nás by to takhle nešlo. My jsme velká rodina sama o sobě. Když přijde návštěva. Tak je to zas víc. Musím mít 2-3 sady stejných talířů a sklenic, hrnků. V létě jsme u nás na zahradě dělali oslavu pro tchána na 70. Ono to i vypadá hezky, když máš stejné to nádobí. Jedna skříňka je na talíře. Jiná na sklenice, jiná na hrnky atd. Hrnce mají svůj šuplík. Pokličky jiný. Ale máme celkem prostornou kuchyň. Má přes 8 m.
@Kasandra159 píše:
Třeba se jedná o oblast s častou seismickou aktivitou
Seismickou aktivitu tam vyvíjím především já
,když něco v kuchyni dělám a pořád ta dvířka od kredence otvírám, tak to prostě tak zvláštně rachtá… no jsem asi trochu mimoň… ![]()
@Bafonek píše:
Seismickou aktivitu tam vyvíjím především já,když něco v kuchyni dělám a pořád ta dvířka od kredence otvírám, tak to prostě tak zvláštně rachtá… no jsem asi trochu mimoň…
Tak to je mimo mé rozlišovací schopnosti
Já trpím, jen když pubertální dítě vyklízí myčku, to přemýšlím, jestli vyklízí nebo se tím třískáním snaží toho nádobí zbavit ![]()
@Kelsey tak my bydlíme v malém bytě a díky tomu, že je manžel kuchař, tak víně to srovnání s profi kuchyní, kde toho místa opravdu moc není, takže jsme zvyklí vařit v malých prostorech. Jde o dobré uspořádání a vhodnou kombinací nádobí. Víc jak 6 lidí se nám domů nevejde a to v klidu uvařím v těch hrncích, co jsou na fotce, takže oslavy si užijí raději s obsluhou v restauraci…
My celkové nějaké velké rodinné sešlosti nepořáme, brácha bydlí v Praze, jedna tchýně na Vysočině, mi rodiče v Beskydech. Moje máma pochází z 10 děti, občas uspořádáme rodinný stáž a to je nás kolem 100 lidí a to k nikomu domů fakt nenastehujes…
Dělat doma oslavu na zahradě, tak si objednám catering, abych s tím neměla práci a místo běhání kolem hostů si tu oslavu užila ![]()
Ale bude to tím, že manžel kuchař, brácha číšník a když se chceme sejít, tak nejlíp s obsluhou…
@Anais Brno píše:
@Kelsey tak my bydlíme v malém bytě a díky tomu, že je manžel kuchař, tak víně to srovnání s profi kuchyní, kde toho místa opravdu moc není, takže jsme zvyklí vařit v malých prostorech. Jde o dobré uspořádání a vhodnou kombinací nádobí. Víc jak 6 lidí se nám domů nevejde a to v klidu uvařím v těch hrncích, co jsou na fotce, takže oslavy si užijí raději s obsluhou v restauraci…
My celkové nějaké velké rodinné sešlosti nepořáme, brácha bydlí v Praze, jedna tchýně na Vysočině, mi rodiče v Beskydech. Moje máma pochází z 10 děti, občas uspořádáme rodinný stáž a to je nás kolem 100 lidí a to k nikomu domů fakt nenastehujes…
Dělat doma oslavu na zahradě, tak si objednám catering, abych s tím neměla práci a místo běhání kolem hostů si tu oslavu užila
Ale bude to tím, že manžel kuchař, brácha číšník a když se chceme sejít, tak nejlíp s obsluhou…
Z deseti děti?
Fakt? To cest a slava jeji mamince.
@Konnny jojo, mamka je nejmladší, letos 75. Už žijí jen ti nejmladší mamka a tři tety, nejstarší z nich letos oslavila 90.
Ono jak jich bylo tolik, jak na žádné oslavy nebyli zvyklí, vyrostli docela ve skromných poměrech…tak asi si to jedu dál i já Manželův táta je zase z šesti děti. My to "zredukovali ač nedobrovolně " na jedináčka. Člověk míní osud mění…
Ale ten rodinný sraz je vždycky moc fajn, nemáme žádné pevné datum po x letech, vždycky to vyplyne samovolně. Rodinu máme po celé ČR a nikdy není problém se zastavit jen tak na kafčo. Jde o to se potkat, ne si nacpat břicho ![]()
A mamcinu maminku obdivuju, měli velké hospodářství, zažila dvě války, ovdověla, když bylo mé mamce 3 roky…
@Konnny jojo, když člověk poslouchá osudy těch ostatních jen z mé rodiny, tak zjistí, že se přes všechno, co se děje, máme jako v bavlnce…
@Anais Brno
Nám to vyhovuje, jak to máme. Měli jsme catering na oslavu na zahradě. Ale nádobí bylo to naše
.
A příště to uděláme jinak. Bohužel jsme totiž až dva týdny po oslavě koupili gril. Vysněný velký gril. Příště se bude kouzlit na něm. Už žádný hotový catering nechceme. Teď ho plánujeme provětrat na Silvestra na oběd a na pohoštění.
Stejne prádlo na šňůře musí být u sebe, páry ponožek vedle sebe, trenýrky na jedné šňůře, trika na druhé. Moje úchylka… ![]()
Děcka si třeba včera od tchánu dovezly povlečení. Každý dostal své Vánoční. Jsou sice krásné. Ale strašně nepraktické. Teď mají Vánoční, ale mají stejné. Nebo volíme přibližně podobné odstíny. Když je jdeme prát, tak to vleze do jedné 8 kg pračky i sušičky souběžně a čau zpět na postel. Můj muž před chvilkou říkal, jestli si dají nové povlečení. Tak jsem ho zarazila, že prva se musí oprat. A teď nastává problém. Každé budeme prát zvlášť, protože jiná barva, jiný dekor. Není to s čím kombinovat. A obávám se, až to nezachrání ani papírky proti zaprání. Aby se dalo prát spolu. A prát po jednom povlečení ve velké pračce
.
@Kelsey já povlečení a prostěradla nakupuju tak, aby se to dalo prat dohromady… Pračku mám 6ti kilovou, pro tři akorát..smysl vánočního povlečení jsem ještě neobjevila. Syn má povlečení od svých dvou let. Příští rok mu koupím opět dvě stejné sady a staré půjde z domu… Já jsem založením prostě minimalista…
@Kasandra159 píše:
@Anais Brno Takhle málo jsem toho neměla ani, když jsem bydlela samaTeď naposledy jsem pro nás tři kupovala další 10 l hrnec
Jen tedy sklenice na víno nemám vůbec.
To je vtipné, jak je to relativní… Já za svobodna měla 1 misku, 3 plastové dózičky na svačinu (a já jsem z nich normálně i jedla čerstvé jídlo), 1 pánev a 1 rendlík (a rychlovarnou konvici), 1 příbor, 2 cestovní hrnky.
Asi tím, že si nepotrpím na domácí návštěvy a vždycky jsme za tímhle účelem venku.
Teď toho teda taky o moc víc nemáme.
Máme navíc velkou pánev a velký hrnec. Talíře máme, ale ne sadu, hluboké máme třeba jen 2, příbory máme v sadě, ale celkem hodně mističek a servírovacích talířků - což je teda dáno tím, jak stolujeme. Sklenice máme nějaké, co si přinesl manžel (já piju všechno z hrnku
). ![]()
A teda žádný pořádek v tom nemám.
Ja deckam povleceni taky koupila
malej nemel jeste vlastni, jen po starsi dceri a dceri jsem koupila nove a stare vyradim. Kdyz koupim nove, vyradim stare. Ale nekuouju ho kazdy rok.
@Anais Brno
Vánoční povlečení je hezké. My taky máme své v ložnici. Už mají nové opravné. Nacpala jsem k tomu včera raději tři papírky do pračky proti zabarvení. Ať se to od sebe nezapere. Nejvíc jsem se bála červené na jednom. Teď čekáme, až naše milá mládež vstane
a postele si přesleče. Odpoledne a večer se jim nechtělo, že tady byla dlouho návštěva.