Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Si to dej do kalkulačky co je na internetu, nebo ti to tu máme počítat?? Záleží kde máte trvalý pobyt, jestli je tam někdo hlášený ještě s vámi, ta částka je za celý nájem nebo jen nájem bez energii a poplatků kolem??
@Kriss Tina trvale bydliště tu mám jen já, přítel ho má zatím stále u rodičů, s poplatkami. ![]()
A pracujes? Pak bys měla ještě mateřskou. Na netu jsou různé kalkuĺacky na porodné apod. Tak si to zkus zadat
@karkarka nic, ukončila jsem smlouvu a následně se dozvěděla že jsem těhotná, jsem teď bez práce a doma na rizikové..
No, hlavně se budete muset postarat vy dva. Pokud nemáš odpracováno, tak jen rodicak. Porodné nevím. A příspěvek na bydlení tam záleží, či ten byt je a jaká je smlouva. Podívej se na netu na podmínky.
@Anonymní píše:
@Kriss Tina trvale bydliště tu mám jen já, přítel ho má zatím stále u rodičů, s poplatkami.
Tak to bys mohla dosáhnout, berou se jenom příjmy osob, které na tom místě mají TP. Pokud nemáš ani korunu a přítel ofiko jenom 14t tak byste mohli dosáhnout i na porodné. Ale fakt ti to tu nikdo neřekne, spíš se jdi zeptat přímo na urad na co bys dosáhla, ale v první řadě máte vy, jako rodiče, povinnost dítě zajistit.
@Kriss Tina to já vím, přítel má od května do října i 40tis, smlouva je věc druha.. Nejde mi o prizivovani, ale pokud na něco mám narok tak to vyuziju.
@Anonymní píše:
@Kriss Tina to já vím, přítel má od května do října i 40tis, smlouva je věc druha.. Nejde mi o prizivovani, ale pokud na něco mám narok tak to vyuziju.
@Anonymní píše:
Aha, takže přítel peníze nepřiznává a neodvádí z nich nic a ty se ptáš na co máš nárok? Trošku nefér mně to přijde, nemyslíš?
@Anonymní píše:
Dobrý den.
Je mi 20 let, neplanovane jsem otěhotněla, ale vzhledem k tomu, že jsem věděla od lékařů že nejspíš nikdy nebudu mít děti, tak jsme si miminko samozřejmě nechali a jsme za něj šťastní. Narodí se na podzim, a moje otázka zní, vím že dostanu rodičovský příspěvek, ale mám nárok i na jiné peníze od státu? Třeba příspěvek na bydlení, či tak něco? Přitel pracuje na smlouvu, smlouvu má danou na asi 14tis měsíčně, zbytek dostávají bokem, bydlíme v podnájmu 2+1 za 7000. Děkuji za odpověď a hezke Velikonoce přeji.
Takže další neplodná nezajištěná dvacítka, peníze bokem, shání, na co má nárok. Moc pěkný.
@hanka.br. píše:
Takže další neplodná nezajištěná dvacítka, peníze bokem, shání, na co má nárok. Moc pěkný.
Nárok je nárok to víš ![]()
Dobrý den.
, bydlíme v podnájmu 2+1 za 7000. Děkuji za odpověď a hezke Velikonoce přeji.
Je mi 20 let, neplanovane jsem otěhotněla, ale vzhledem k tomu, že jsem věděla od lékařů že nejspíš nikdy nebudu mít děti, tak jsme si miminko samozřejmě nechali a jsme za něj šťastní. Narodí se na podzim, a moje otázka zní, vím že dostanu rodičovský příspěvek, ale mám nárok i na jiné peníze od státu? Třeba příspěvek na bydlení, či tak něco? Přitel pracuje na smlouvu, smlouvu má danou na asi 14tis měsíčně, zbytek dostávají bokem