Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Parenicka píše:
Nepouziva nic, co jsme mu tam nekoupili my, nebo co uz nezaplatil stat z nasich dani.
jsi tupa doopravdy nebo to tak delas? u nas se kupoval stul na pingpong, pokud na nej skola nema prostredky nebo si fakt myslis, ze stul na pingpong je zakladni soucasti skoly nebo je to nadstandard?
@markytka3 píše:
jsi tupa doopravdy nebo to tak delas? u nas se kupoval stul na pingpong, pokud na nej skola nema prostredky nebo si fakt myslis, ze stul na pingpong je zakladni soucasti skoly nebo je to nadstandard?
U nas zadny stul na pingpong neni
Proc se porad snazis me urazet? At ti nepraskne cevka ![]()
@Parenicka roce 1990 byl přijat zákon o sdružování občanů č. 83/1990 Sb. V souladu s ním se řada SRPŠ při školách zaregistrovala jako občanské sdružení, jiné zanikly. K velkým změnám docházelo při každoročních reorganizacích škol (slučování, zániky). Občanská sdružení tohoto typu vznikají za účelem zlepšení podmínek dětí ve škole. Pomáhají zejména materiálně. Jako jiná řádně registrovaná občanská sdružení mají své stanovy, účetnictví a další dokumentaci. Po roce 2014 došlo ze zákona k jejich transformaci na spolky.
@Parenicka píše:
aa meles nesmysly, schvalne jsem si ted otevrela na strankach skoly ten rozpocet a je tam jasne psane, ze s tim hospodari skola a vypsane jednotlive ucitelky u toho predmetu nebo aktivity, kde se penize použily
kecy v kleci, skola s tim nehospodari, ucitelka pozada sdruzeni o penize, a ty bud daji nebo ne,… tak jsi si alespon precetla, ze tve dite se veze, protoze ma lide rodice si zjistit informace
@kocourGarfield píše:
@Parenicka roce 1990 byl přijat zákon o sdružování občanů č. 83/1990 Sb. V souladu s ním se řada SRPŠ při školách zaregistrovala jako občanské sdružení, jiné zanikly. K velkým změnám docházelo při každoročních reorganizacích škol (slučování, zániky). Občanská sdružení tohoto typu vznikají za účelem zlepšení podmínek dětí ve škole. Pomáhají zejména materiálně. Jako jiná řádně registrovaná občanská sdružení mají své stanovy, účetnictví a další dokumentaci. Po roce 2014 došlo ze zákona k jejich transformaci na spolky.
jj diky, ale ji to asi nevysvetlis
@Parenicka píše:
U nas zadny stul na pingpong neniProc se porad snazis me urazet? At ti nepraskne cevka
proc by me mela prasknout cevka, tupi lide me fakt urazit ani nastvat nemohou, @kocourGarfield si dal tu praci a vynal ti kus zakona… tak snad ti ted docvakne, ze meles nesmysli… a fakt jsem rada, ze nase skola nema moc takovych rodicu, jako jste vy, sama jsi ted na strankach skoly videla, za co se penize uvalily a ze se dite veze s ostatnimi… u nas padl i navrh, aby se deti techto rodicu neucastnily detskeho dne,… ale pak se to zavrhlo, protoze dite nemuze za to, jake ma rodice
@kocourGarfield píše:
@markytka3 u dcery na škole to zrušili hromadně. Údajně to nikdo neplatil. SRPŠ vždy bylo dobrovolné.
Pokud chce finance mělo by i umět vystupovat směrem k rodičům. T. j. pokud vybírám částku objasnit za jakým účelem ji chci. A ne " zaplaťte".Příspěvek upraven 04.10.23 v 17:34
u nas se to prezentuje, vzdy je uvedeno, za co se penize uvalily - skola dostala dotaci na venkovni pingpongovy stul a rodice zaplatily pristresek… hned se to prezentovalo na webovkach, nebo ze kazda trida dostala 2tis. na detsky den atd., atd… mozna proto se divim, ze plno uzivatelek nevi, co to vubec SRPS je, jakou ma funkci, jak funguje, hlavne, ze maji potrebu se tu prezentovat
… tak snad, kdyz o necem nemam ani paru, tak drzim zobak ![]()
@markytka3 U syna na střední je to tak, že pokud do fondu nezaplatíš, tak pokud se někam jede nebo oni z toho na něco přispívají, tak ty to prostě zaplatíš samostatně…
Já SRPŠ z principu také neplatím. U nás je určeno pro 4. ročníky na lyžování, pro výlet za odměnu pro nadané žáky a pro učitelský oběd na konci školního roku.
Dítěti zaplatím vše, ale určitě nemám potřebu platit výše zmiňované.
Též nejsme žádné socky ![]()
@migmina píše:
Zdravím všechny
Mám dotaz, máme zaplatit SRPŠ 200,– za rok. Syn chodí do 6.třídy.
Nejde mi o peníze, ale o princip.
Vše hradíme - výlety, výtvarné pomůcky, sešity, divadla, představení, fotky, adapťák atd.
V čem tedy spočívá příspěvek?
Možná jsem fakt blbá a nechápu, ale můžete mi to někdo objasnit, na co to ve skutečnosti je, když každou položku platíme v plné výši? Děkuji
blba nejsi, jen ocividne, jako vetsina uzivatelek, co sem prispela, nemas anung, co srps je. pokud chces vedet, kam ty penize jdou, oslov tridniho duvernika nebo toho, kdo vasi tridu v tomto sdruzeni zastupuje. v kazde skole spolek rozhoduje jinak, nekde ani neni…
@Monchichik píše:
@markytka3 U syna na střední je to tak, že pokud do fondu nezaplatíš, tak pokud se někam jede nebo oni z toho na něco přispívají, tak ty to prostě zaplatíš samostatně…
taky dobre reseni, u nas, jak jsem psala se za to kupoval pristresek na venkovni pingpongovy stul nebo nadstandart/dni pomucky do tridy pro prvni stupen… tam pak tezko by toto fungovalo, nastesti u nas je jen par takovyhlech rodicu…
@Monchichik píše:
u nas tez, Takze darky, na ktere prispiva detem fond, platim ze sveho, bo je mi trapne je vynechat
@lu369 píše:
Já SRPŠ z principu také neplatím. U nás je určeno pro 4. ročníky na lyžování, pro výlet za odměnu pro nadané žáky a pro učitelský oběd na konci školního roku.Dítěti zaplatím vše, ale určitě nemám potřebu platit výše zmiňované.
Též nejsme žádné socky
to je bud kec, nebo spatne hospodareni
@markytka3 zažila jsem celkem 7 škol svých dětí a v každé to bylo " prezentované " jinak.
@matkabagristy píše:
to je bud kec, nebo spatne hospodareni
To je informace přímo od tř učitelky, zda je to pravda nebo není, nevím.