Plenkové kalhotky na léto?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
12735
22.2.10 10:34

Plenkové kalhotky

Ahoj holky látkuju takže bych chtěla poradit. Používala jsem obyčejné kalhotky za pár kaček, ale všechny se potrhaly nebo protekly. Koupila jsem si kalhotky Gmini na patentky a jsem celkem spokojená. Jedny se mi sice trošku protrhly ale co už když to používáme pořad. Problém je v tom, že se malé občas zapaří malino nožičky, špatně to dýchá to vím, proto bych jí chtěla teď na jaro léto pořídit nějaké kvalitní a prodyšné kalhotky, které mi vydrží celý den a večer je akorát vyperu. Koupila bych si dvoje. Problem s gmini je, že když se mi malá pokaká většinou to uteče trošku bokem na kalhotky a tím pádem je musím vyprat dám jí druhé. Nebo když se hodně zčura tak jí přece do toho neoblíknu zpátky, že? Uvažovala jsem nad balvněnýma jenže u těch mám strach že se malá jednou počůrá a budu je moct hodit do pračky. Proto bych chtěla něco co udrží celý den plenku v pohodě a co je hlavně prodyšné. Jinak používám obyčejné bavlněné čtvercovky a jsem spokojená na noc totiž používám jednorázovky malá totiž strašně v noci čůrá a tak pročůrá tři pleny jednorázové a to váží každá tak kilo. Děkuji za rady maminkám co látkují i nelátkují. Nevím jestli to bude srozumitelné melu páte přes deváté prostě kalhotky do tepla aby se mi nezapařila ale aby mi ty gatky vydržely do večera.Malá váží 8kg děkuji. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6093
22.2.10 20:43

LadyRebeko, odpovídám ti sem.
Dávala jsi dotaz k nám na látkovky, ale tam je většinou takový šrumec, že se tam nějaký dotaz snadno ztratí :oops:

Promiň, ale nedá mi to naspat.
Kalhotky, o kterých píšeš, ani neznám.
Já teda látkuji proto, že nechci, aby se malému pařila prdelka (důvodů mám samo víc, tohle je jen jeden z nich).
Tak být tebou, tak takové gaťky hodím do koše :cert:
Investovala bych asi do kalhotek s PUL membránou - značek je spousta - Imse Vimse, Bummies, Thirsties, atd (na víc si teď nevzpomenu, PUL doma nevedem, já jsem blázen do vlny - ale ta je opravdu náchylná na údržbu, ale zase se považuje za jednu z nejzdravějších forem přebalování - nejvíce luftuje).
Za jedny PULky dáš cca 350Kč, ale zřejmě zmizí problém, že se ti budou trhat a tvoje díťátko už nebude zapařené.
Co je to to Gmini vůbec zač? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12735
22.2.10 23:48

Cappy já jsem vůbec neměla tušení o nějakých jiných kalhotkách a pak jsem na netu prostě nějak objevila ty Gmini a tak jsem je koupila neměla jsem páru o vlnáčkách a tak. Já klidně zainvestuju na ty vlnáčky ale vydrží mi celý den nebo déle?Jako víš že se malá počúra a neproteče to i na kalhotky? Jinak kouknu na ten PUL, taky látkuju kvůli opruzení a hlavně je to zdravější a děti se lépe naučí chodit na nočník a nejsou v pohodě i když jsou počurane protože je to studí a tak. Uvažovala jsem o tady tomto myslím že do toho jde v pohodě vložil čtvercovku poskládanou na obdelník ne? http://www.mamaja.cz/…it-bioflanel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
23.2.10 06:02

Lady to co jsi tu hodila, tak to je plenka, to nejsou svrchní kalhotky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
23.2.10 08:18

Lady TADY máš konkrétně na MAMAJE stránku s PUL svrchníma kalhotkama.
Asi se špatně chápeme, nevím, co myslíš pod pojmem „Vydrží celý den“ - celý den ti žádné gaťky nevydrží.
Po každém přebalení by se každé (i PUL i vlněné) měly nechat dostatečně vyvětrat, v případě znečištění stolicí, vyprat.
Nevím, mně osobně by dvoje svrchňáčky nestačily ani omylem, mám patery vlňáčky, šesté jsou na cestě a až budu mít cestu kolem obchůdku s látkovkama, koupíém i sedmé :oops:

Točit dvoje svrchňáky pořád dokola samozřejmě lze, ale častěji tím vznikají sitiace, kdy musíš sáhnout po jednorázovce a to já právě nechci (např. je možné, že ti za jeden den oboje pokadí).

Vlněné fungují tak, že se dají na plenku a p přebalení se jen nechají pořádně vyvětrat. Vlna se mocí regeneruje.
ALE!!! Neměly by se prát v pračce, peru je v ruce v šamponu na vlnu, docela špatně z nich dostávám hovňouse a po praní se ještě necháváají cca přes noc v lanolinové lázni - aby se impregnovaly a nepropouštěly tak vlhkost.
Sušit se nemají ani na topení ani v sušicce ani na slunci, takže schnou MINIMÁLNĚ jeden den!
Kvůli těmto důvodům si myslím, že pro tebe budou PULky lepší, kvůli snadnější a rychlejší údržbě ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12735
23.2.10 10:39

Holky díky, já když jsem se rozhodla pro látkové pleny než se Eliška narodila vůbec jsem netušila, že existujou maminky, které taky látkují, v dnešní době jednorázovek pro mě nepředstavitelné, já se v tom nevyznám až tak moc tak se omlouvám za mylné informace. Ty PUL si určitě koupím aspoň dvoje nebo troje! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
23.2.10 10:46

Lady, v pořádku ;-)
Já teda nelátkuju od začátku, ale když jsem se pro látku rozhodla, strávila jsem asi dva týdny na netu a vše jsem si pořádně proštudovala.

Látkujících maminek je hodně, ale bohužel je ještě víc těch, co používají jednorázovky, je to docela škoda.

Malá ti v noci tak moc pije, že pročůrá 3 jednorázovky?
u nás je noční pití taky problém.
Ale ani se nedivím, pokud dáš na noc jen čtvercovou plenku, že ti malá „proteče“.
Já na noc dávám mega vycpanou banbusovou kalhotkovou plenu s vkládací plenkou a jedním až dvěma poskládanými čtverci + na to naše extra vlněné držáky Disany :oops:
A většinou bývá Máťa ráno mírně navlhlý, né mokrý (i v noci ho kontroluju, jestli není durch), ale bývá ráno prostě už mírně jakoby navlhlý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí