Na všechno sama

5
29.6.24 15:53

Na všechno sama

Dobrý den, je mi 26 let. Minulý týden se mi najednou rozpadl vztah a já zůstala v polorozpadlém domku sama s dvěma psama a kočkou. Nikdo mě nechápe, všichni mi radí dát psi pryč, ale já prostě nemůžu. Bývalý se dokonce s mojí rodinou domluvil, že si jednoho psa odveze, i když jsou oba psi psáni na mě. Se mnou ale vůbec nekomunikuje. Vyhrotilo se do to té míry, že jsem musela zavolat policii, aby mi psa vrátili. Rodina se se mnou nebaví, bývalý mi nezvedá telefony (a když mi vracel psa, byl úplně chladný, jako by mezi námi nikdy nic nebylo a ještě před 14 dny mi neříkal, že mě miluje a neplánovali jsme svatbu a nehledali nový domek). Kamarády bohužel nemám. Jsem tedy na všechno sama, psychicky na dně a vůbec nevím, co mám dělat dál. Můžete mi prosím někdo poradit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
96
29.6.24 16:02

S čím přesně chceš poradit?
Pravděpodobně máš ty a rodina nějaký konflikt, o kterém nemluvíš, to ti ale pak těžko poradíme. Z jakého důvodu tvá rodina za tebe rozhoduje, co jim je vůbec do toho, co děláš? Museli to nějak komentovat, radím ti sbal si saky paky, najdi si byt a začni nový život. Domek prodej, pokud ho vlastníš, a nech tohle za sebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
29.6.24 16:38

@monodie S rodinou jsem nikdy neměla blízké vztahy a teď vidí chyby jen ve mně. Bývalý jim připadá jako dokonalý, protože to podal tak, že všechno je moje chyba. Domek není můj, takže ho prodat nemůžu. A shánět si nový podnájem s dvěma psama je takřka nemožné. Poradit bych potřebovala, jak tohle složité období zvládnout, co dělat, abych se cítila lépe a neskončila na psychiatrii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
29.6.24 16:39

@smile_xxx Jsem introvert a těžko navazuju vztahy. Navíc jsme s partnerem trávili skoro všechen volný čas spolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9280
29.6.24 16:43

Ono to nepůjde hned, chce to čas než to nejhorší přejde. Ty začátky jsou vždy těžké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
29.6.24 16:47

@smile_xxx Odborníka jsem už hledat zkoušela, ale bohužel mají dlouhou objednací dobu. V rodině jsem se vztahy snažila zlepšit, ale bohužel je ta snaha jen jednostranná, oni o mě zájem nemají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
29.6.24 16:47

@izabe Jak dlouho bude trvat, než se to alespoň trochu zlepší?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3708
29.6.24 16:55
@Val98 píše: Více

A co se děje. Však dobře, sama jsi nezůstala, máš dva pejsky a kočičku, přítel bude, jen ne hned. Proč se hroutíš. nemáš obrovský statek, nemáš velkou hypotéku. Jen odešel partner. Vím že to bolí a že jsi zklamaná, ale takové věci se prostě dějí. Život jde dál. Nevím, proč bys měla dávat zvířata pryč, z jakého důvodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2423
29.6.24 17:10

A jaky je presne problem? ze ti dum zacne padat na hlavu? ze ho financne neutahnes? nebo ze ti tam je smutno?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
29.6.24 17:14

Val, já bych to vzala obráceně! Co by za to kdo dal, mít domek s milovanými zvířaty a špatného chlapa mít naopak z krku!
Nad chlapem nepřemýšlej, prostě existují různé povahy, různě špatní lidé a je to jedině dobře, že se tenhle vyjevil dřív, než byste měli dvě děti.
Jsi silná, dáš to. Po čase Ti bude líp, věř tomu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
29.6.24 17:15
@Val98 píše: Více

Tak se nesnaž a začni žít pro začátek hlavně pro sebe. Udělej si pohodlí, zaměř se na to, co Tě baví… A všecko dobré přijde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
29.6.24 17:30

@Val98 bude to dobre a mluvim ze sve zkusenosti. Musela jsem ze dne na den obratit zivot naruby, protoze partner si nasel jinou. My dum, psa. Taky se pomalu planovala svatba a pak konec. Musela jsem se postavit na vlastni nohy. Samozrejme to bylo traumaticke, bulela jsem nonstop. Cca po 2 mesicich se to zacalo lepsit, po pul roce jsem uz byla z nejhorsiho pryc. Pokud se necitis dobre, tak na nejakou dobu ti pomuze i PL. Muze ti predepsat neco aby ses trosku vyklidnila a zpracovavalo se ti tohle obdobi lepe. Bud rada ze mas pejsky/zviratka. Mne to tenkrat pomohlo. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna