Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
My si v praci tykame, chovame se k sobe pratelsky a preferuju to. Kdyby nam nekam na teambuilding (nebo co to maji) prisla manzelka/pritelkyne nektereho z kolegu a trvala na vykani, tak si asi poklepu na celo a budu si myslet neco o nafrnene pinde. Nicmene pokud uz predem vis, ze ti ta spolecnost nesedi, tak tam proste nechod a budes mit pokoj ![]()
@Anonymní píše: Více
Dobírat si budou kohokoli, ať si s někým týkají nebo vykají. Pokud takový jsou, tak si najdou úplně cokoli a na kohokoli. ![]()
U nás v práci někteří taky dost často někoho pomluvají, ať už hosty nebo kolegy. Nedělám si iluze o tom, že na mně by nechali nit suchou. Ale zkrátka s nimi nevyhledávám kontakt a neřeším je. ![]()
No tak budou
. A co jako? Neumíš nikoho odpálkovat?
@Afrikana Přesně, je velký rozdíl mezi vlastními kolegy a kolegy přítele. Kolegy přítele nemusí pravidelně potkávat a může jí být jedno, co si myslí. ![]()
Zakladatelka už to řeší poněkolikáté. Předtím řešila zda na akci vůbec jít a odmítala to že tam nikoho nezná a nikdo se tam s ní nebude bavit protože tam nikoho nezná a oni se jí budou smát…zakladatelko jsem ráda že ses rozhodla tomu dát šanci. Jak už bylo psáno tolik to neřeš. Když budeš pořád hledět na to jak vypadáš co říkáš a jak pusobis budeš tam strašně stažena, afektovana a pravděpodobně se následně staneš cílem nějakých vtípků nebo aspoň komentářů. Připadá mi že máš asi problém se sebevědomím když to tak strašně hrotiš. Doporučuju ti na tom zapracovat…
Tak nikdo tě nemůže nutit si tykat, ale když se ti někdo představí jak popisuješ, tak s vykáním vůbecnepočítá. A jo, budeš za divnou.
Fakt si myslíš, že vykání tomu případně zabrání? Neumíš se ozvat? Hele, ono je ale ve finále vyzní lépe, když řekneš ty vole, než vy vole že jo ![]()
Tak tam nechodˇa je vyřešeno. Takhle se stresovat kvůli cizím lidem?
Jakože vykání zabrání blbým řečem? Naopak budou si te dobírat o to víc, protože budeš jediná vyčnívat z davu. Proste je nejak setři ![]()
To jsou ty firemní kultůry, kdy někdo se základkou, kdo uměl prodávat blbosti důchodcům a dostal se díky tomu do vedení pobočky nebo firmy, určí, že tady si všichni tykají a basta.
Ale i tak to platí jen pro lidi tam pracující, ne pro příbuzné, ne?
@vokishka jo pamatuju si to protože tam vždycky zdůrazňovala to zesměšňování apod…
Naučit se odpovídat. Jsme parta, kde je málo žen a střelkyň ještě míň. Takže někteří chlapy mají přiblblé řeči, tak je třeba je odpálkovat a nic si z toho nedělat. A pochybuju, že tě od vtípků ochrání vykání, jen budeš za trapku a dobírat si tě budou ještě víc.
@Vladusxx píše: Více
když o tom tak píšeš, tak jo, vzpomínám si. Jen mě to nenapadlo.
jednoduše s úsměvem jim to oplat oni se stáhnou