Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
Proč by zdravotní pojišťovna vymáhala pojištění po rodičích? Bratr je zletilý ![]()
Tak pojišťovna bude vymáhat po tvém bratrovi, ale jestli nezaplatí, přijde k vašim exekutor.
@PaníBovaryová To já nevím, ale tam my to tak řekli, že rodiče to za něj budou muset platit, když on nebude, že sice je zletilý, ale že prý oni v tomto pořád za něj zodpovídají… Moc mě to vyděsilo, protože jsem si vzpomněla, že jeden známý v cca mém věku, tak že jeho matka celý život s nima nežila a žila někde na druhé straně republiky a oni za ni museli splácet dluhy za popelnice, které ona neplatila bůhví jak dlouho…
@sahrazad1 a nemůže to mít nějaký dopad i na mě, když tam nám taky trvale bydliště? Já už několikrát rodičům říkala, že by jej měli vypsat na městský úřad, že to je jen otázka času než dojde exekutor atd… ![]()
Já přemýšlím, jak radši se pojistit, abych já s ním neměla nic společného…
Pokud vím, je to dávno zrušeno se psát na úřad, ne? ![]()
@Dahlia0409 no ve vedlejší ulici, kde bydlíme, tak dva roky zpět vypsali svého syna, protože fetoval a nasekal dluhy a nakonec se teda ufetoval v cca 25 letech a vím, že oni ho za vcasu vypsali…
To je nesmysl. Je zletilý, odpovídá si za svoje dluhy sam. Jedině v případě jeho smrti by to přešlo do dědického řízení a to jak jsme psala se dá odmintout.
Blbý když naseká dluhy a zdedite napůl nějaký majetek po rodičích.
@JancaS84 Je to strašné, nevěřila bych, že někdy v životě budu muset takové věci řešit… Bohužel to vypadá, že on se nezmění nikdy a bude to nejspíše s ním jen horší a horší… On ty peníze utratil převážně za hry do mobilu, nejspíše je na tom závislý no a rodiče už to s ním zkoušeli řešit všelijak, ale to je vždy úplně zbytečné… Akorát se kvůli němu celá rodina úplně rozvrátila a hádáme se kvůli němu a dneska se mě na toto zeptali spolužačky, jestli jsem na tím přemýšlela, že jednou by ty dluhy mohly přejít na mě ať se nechám vydědit nebo tak něco…
Ty opravdu studuješ magistra? Tomu se fakt nechce věřit, vždyť neovládáš učivo základky.
A tvoje spolužačky ti taky raděj pěkný nesmysly.
Bráchovy dluhy se tě vůbec netýkají a rodičů taky ne.
A to ti rekl kdo? Bratr je měsíc bez práce a ty už vidíš nejhorší. Nikdo po tobe nic chtít nebude, on je dospělý.
Kdyz přijde exekutor, sebere vše, o čem se domnívá, ze by mohlo byt dlužníka.
U tebe, např telefony, ntb ….
nemusel splácet dluhy, kdyby se vzdal dědictví nebo požádal o výhradu soupisu majetku a pak by ručil za dluhy jen do výše zděděného
@PetraJ píše: Více
přeesně to si taky říkám, hrůza toto, co leze dneska z vš, pes má větší rozum!
Dobrý den,
mám 24 let a právě dokončuji navazující magisterské studium a mám velmi problémového mladšího bratra (19 let), přerušil studium (ze zdravotních důvodů) a už je skoro měsíc doma a nebyl se ještě zaregistrovat na pracovním úřadě a já za něj teď obíhala zdravku atd. a řešila, jak dále postupovat… Peníze, co mu rodiče vyplatili ze spoření (250 tisíc), tak již stihl utratit a chybí mu posledních pár tisícovek…
Rodiče k tomu všemu mají zvláštní a laxní přístup a já nehodlám čekat s rukama v klíně a čekat než naseká dluhy, které by nedej bože jednou spadly na mou hlavu, protože mi bylo řečeno, že pokud se nenahlásí na pracák, tak bude zdravotní pojišťovna vymáhat uhrazení po mých rodičích…
Máte s tím zkušenosti? Jak mám postupovat? Nechci si nechat zničit život kvůli němu… Je dost možné, že jak mu ty peníze docházejí, tak on je schopný si vzít nějakou půjčku u lichvářů a nebo jít do mínusu… Mám velký strach…