Změna na blond - slušela by mi?

Anonymní
7.4.25 23:08

Změna na blond - slušela by mi?

Ahoj,

takové odlehčenější téma, jdu si pro radu. Přemýšlím o dost výrazné změně, a to o přechodu z hnědé na blond barvu - ale nevím, jestli by mi to slušelo.

Jsem od přírody brunetka a nikdy jsem se nebarvila, nezesvětlovala vlasy, prostě nic, mám pořád svou přírodní barvu. Jako dítě jsem mívala vlasy hodně tmavé, byla jsem taková “Sněhurka”, teď už je ta hnědá světlejší, s podtónem spíše do zrzava, v létě mi i konce světlají spíš do takové měděné než do blond. Pleť mám opravdu velmi světlou, až bílou, se žlutým podtónem, což je hlavní důvod, proč se blond bojím, aby nesplynula s tou pletí. Špatně se opaluju, v létě mívám i trochu pihy. I rty mám hodně bledé. Oči mám hnědé s trochou zelené, ale celkově vypadají spíš tmavě. I obočí mám hodně tmavé.

Určitě bych šla nejdřív spíš do balayage nebo do mikromelíru, ne do celoplošné barvy, takže počítám s tím, že by mi trochu přirozeně barvy zůstalo, jen by byla o něco světlejší, hlavně v koncích. Pořád ale nejsem rozhodnutá. Důvody proč ano jsou to, že jsem na době nikdy žádnou jinou barvu neměla, ráda bych zkusila něco nového, i když se toho bojím. Hodně výrazně mě popostrkuje i to, že přítel výrazně preferuje blondýny. Zároveň v okolí pozoruji, že kdokoliv si nechal zesvětlit vlasy, vypadal potom atraktivněji.

Důvody proč ne - mám pořád svou přírodní barvu, kterou mi hodně lidí chválí a říká, že přebarvení by byla škoda. Kdybych se nechala odbarvit, přišla bych o ni i o přirozené světlání v létě. Snáším na sobě hodně špatně změny - na druhých se mi líbí piercingy, tetování, barevné vlasy, ale já nic z toho nemám - bojím se, že bych to nepřijala. V neposlední řadě se bojím, že by se odbarvením zbytečně vlasy zničily a výsledek by mi neslušel.

Přidávám fotky mě na různých světlech + toho, co bych si představovala +-. Můžete mi navrhnout případně i jiné změny nebo doporučit nějaký AI filtr, na kterém by to šlo vyzkoušet. Zatím se mi zdálo, že všechno vypadá moc nereálně nebo je to placená aplikace.

Prosím o anonym, nechci, aby byla moje fotky spojeny s profilem.

Anketa

Hlasovalo:

Loreipsum doloret

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
316
7.4.25 23:17

Máš hodně světlou pleť a tmavé obočí. Myslím, že na čistě blond by sis jen tak nezvykla. Na tvém místě bych zkusila jen částečně blond. Myslím, že balayage by mohla fungovat pro tvoje vlasy.

Tvoje barva je pěkná, ale zase ti doroste. Vždycky to můžeš zkrátit a zbavit se tak té barvy rychleji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1194
7.4.25 23:47

Jdi do toho… Vždyť to jsou jenom vlasy a ne tetování přes celá záda :D
Zesvětlení ti bude slušet :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5241
8.4.25 00:14

Za me mas barvu peknou a k tomu tmavemu oboci by blond nesla. Ja teda znam par holek, co do blond sly a vypadaji jako odbarvene Romky (bez urazky). Pritom jako brunety to byly krasne zenske. Na nejake pritelovy preference bych moc nekoukala - nasel si te takovou, tak co :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
532
8.4.25 06:22

Co to je za argument, nejde k obočí? 8o Se zesvětlí i to obočí, ne? Kde žijete? :palec: Za mě proč ne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9035
8.4.25 06:24

Proboha ne. Za mě ty brunetky s tmavýma očima přebarvené na blond vypadají všechny úplně šíleně nepřirozeně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9002
8.4.25 06:29

Úplně blond ne. Ale prosvětlit, proč ne. Jsem bruneta a vdávala jsem se kdysi úplně blond. Často mi říkají, proč se k té barvě nevrátím. Že mi slušela a dělala mladší. Už nechci. Nechce se mi chodit ke kadeřnici každé čtyři týdny na melír, abych docílila blond. Takže nechávám jen prosvětlit, na způsob ombré melír (sem tam pramínek světlý). A stačí. Jak jsou poslední dvě fotky. Mám taky hodně dlouhé vlasy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
532
8.4.25 06:36
@Serpentini píše: Více

Třeba Brigitte Bardot, co? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22894
8.4.25 06:46

Nech si udělat bayalage ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1041
8.4.25 06:50

Ja bych takto krasne vlasy blond nenicila… mas krasne a zdrave vlasy, po blond takove nebudou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4164
8.4.25 06:57

Balayage bych určitě zkusila, to bývá takové nenásilné. Přinejhorším to odroste…
Kdy, když ne teď :D

Chlap preferuje blondýny, ale najde si tmavovlasou, to je mi logika :mrgreen:

Jsi moc hezká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
8.4.25 07:13

Balayage je asi cesta… nedokážu se tě představit obarvenou celou komplet. Ale myslím, že i to by nemuselo bý špatné. Stejně asi nejlepší bude najít si kadeřnictví které dělá i typologii a opravdu ti poradí. Plus to Balayage opravdu umí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sahrazad1
8.4.25 08:03

Za mě bych naopak trochu ztmavila - připomínáš mi Kaiu Gerber, dceru Cindy Crawford … tak bych brala inspiraci. Nebo jestli chceš výrazné vlasy, zkus červenou hennu.

• Citovat
  • Upravit
sahrazad1
8.4.25 08:06

Tak koukám ještě jednou, vypadas jako podzimní typ - zvaž tu hennu …

• Citovat
  • Upravit
552
8.4.25 08:23

Evidentně tě to láká, tak to zkus, je spousta odstínů blond, takže věřím, že se najde ten pravý i u tebe. Spousta lidí tě od toho bude odrazovat, protože nemají představivost a zkušenosti, to poznáš i podle toho, že to šmahem někdo odsoudí extrémem “odbarvené cikánky”, nebo “máš tmavé obočí, blond se ti nehodí”. Najdi si zkušenou kadeřnici a určitě vychytáte správný odstín. Já sama mám přirozeně tmavé obočí a přírodně blond vlasy, zkoušela jsem za život spoustu odstínů a barev, no nejvíce mi stejně sluší studené odstíny blond. A hlavně vždycky před změnou mi spousta lidí říkala “proboha, rezavé vlasy, to budeš vypadat hrozně!”, jenže pak ti stejní mi řekli “wau, fakt ti to sluší, to jsem nečekala”. Takže podle mě je stejně lepší dát na svůj pocit, vyzkoušet si to, nenechat se ovlivnit jen názorem okolí. Ale tenhle můj výlev je taky jen názor cizího člověka, tak držím palce, ať už se rozhodneš jakkoli 😀 :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová