Nachlazení

7928
30.9.05 21:01

Nachlazení

ahoj chci se zeptat jestli nemá některá z vás nějaký zaručený recept na nachlazení.Mám rýmu, zvýšenou teplotu a teď mě začalo bolet v krku. Sestra v poradně mi řekla, že žádné prášky nemohu jsem v 16tt, tak jsem si koupila citrony a piji čaj po litrech, také jím ovoce ale stav je horší :( snažilky, těhulky a maminky díky za odpověď :) Krásný večer Katty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12600
30.9.05 21:05

Ahoj Katty, mne se v tehotenstvi a pri kojeni moc osvedcil jitrocelovy nebo brectanovy sirup, oboji maji normalne v lekarne a fakt to funguje! bylinkam zdar! Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
30.9.05 21:10

ahojky já jsem v těhotenství taky měla rýmu a koupila jsem si Nasivin, který se v těhotenství určitě může(doporučila mi ho lékarnice) a paralen se taky dá v těhotenství užívat.Rozhodně lepší 1-2 tbl.paralenu než pořádná chřipajzna.
Hodně zdraví

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7928
30.9.05 21:11

Díky :) holky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
30.9.05 21:14

Ahoj Katty,

taky můžu doporučit jitrocelový sirup, chce to hned na:,–(it, na rozjetý kašel už mi nepomohl. Na bolení v krku mi tenkrát manžel koupil šalvějové pastilky na cucání, doporučili mu je v lékarně, pro těhotné neškodné. Jinak hlavně klid na lůžku :wink: , taky se to má léčit dýl, než u netěhotné, já byla s chřipkou doma 14 dní. Hlavně, ať je miminko v pohodě, práce počká…
Hodně zdraví

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1089
30.9.05 21:17

Katty,
ne ten krk doporučuji kloktat roztok voda+sůl, udělej si ho silný a několikrát za den, a taky obklad - mokrý studený - na to igelit a zabalit do suchým šátkem…

Pokud bys chtěla zkusit homeopatika, lékarnice Ti poradí (já je brala, nemoc mě potkala při obou těhotenství).

Mým dětem taky pomáhá na rýmu heřmánkový čaj, na pocení pak lipový.

tak se vykurýruj!!!
Theo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7928
30.9.05 21:35

:D ani jsem nečekala tak rychlé odpovědi :) Je to skvělý pocit když cítím takovou tu lidskou ochotu pomoci a poradit :) být nemocná není nic moc a když je člověk ještě těhotný tak je takový více bolavý a přecitlivělý :( já se s tím bacilem hodlám rychle vyrovnat :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2184
30.9.05 21:43

Ahoj Katty,
když jsem byla v těhotenství nemocná, tak mi doktorka doporučila Bioparox. Ten se v těhotenství určitě může, je jak na bolení v krku, tak na rýmu.

Brzy se uzdrav.

Zůza

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1160
30.9.05 22:24

KATTY:
já mám od dětství vyzkoušený receptík: čajíček s medem, lžíce medu (samotná) a pak spravedlivý spánek :wink: :D
A po probuzeníčku: vydatná domací polívčička 8) :P :!
P.S. Čtu všechny rady, protož my doma začínáme být taky nakřáplí, ale snad to bude brzy OK.

Přeju brzké uzdraveníčko. papa dobrou noc. :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
30.9.05 23:10

Ahoj, moc te nepotesim ale kdyz uz se ti nemoc takto rozjela tak uz ti citron nepomuze. Ten pomaha preventivne a v zarodku nemoci. Jinak Jitrocelovy sirup mi pri uz rozjete nemoci nepomoh. A neni pravda ze tehule nemohou prasky. Vsechny jiste ne ale Paralen ano. Koukni do starsi diskuse v tomto foru: Paralen v tehotenstvi. Sany, decka 8m,6l.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
30.9.05 23:45

Sůl nekloktat!

…vím, že se hodně doporučuje, dokonce prý i na vyplachování nosu, když jsem byla malá tak i u doktora… ale ve skutečnosti hodně dráždí sliznice a poškozuje je. Na kloktání jsou i jiné varianty, méně agresivní…
Závidím rýmu, mám temné podezření, že se o mně pokouší angína :-( Bojim bojim, v osmém týdnu… :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7928
1.10.05 09:57

bré ránko tak jsem noc přežila, ale byla to hrůza :( nemohla jsem přes rýmu dýchat v krku se mi to rozjelo, a tak jsem vytáhla babičtinu zázračnou kaštanovou medicínku a mažu a balím krk,kloktám a stříkám do krku JOXEM nenašla jsem nic co by psali o tomto léku, že by těhotné nesměly.Zatím nevím jestli mi je lépe :( přítel půjde koupit nějaké patilky.Všechny o koho se pokouší bacily zdravím a přeji brzké uzdraveníčko a zdravé zdravím také :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3025
1.10.05 14:37

Katty, podobnou diskuzi jsem tu rozpoutala před 2 týdny… tenkrát v 6-7tt jsem měla chřipku jak vyšitou… holky mi tu poradily Bioparox… je super jak na rýmu tak na krk a opravdu pomohl a hlavně se skutečně může - dle letáku i mého doktora. Taky mi řekl, že není problém 2 paraleny denně.
No a potom hodně spinkat, povalovat se a čajíky a zase čajíky. Přeju ti ať to brzo přejde, tvoje miminko už je „veliké“ a určitě se s tím popere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5251
1.10.05 17:37

Ahojky,
mě tohle potkalo v 5. týdnu a to jsem nesměla opravdu nic moc. Na teplotu 3×1/2 paralenu, do nosu na rýmu dětské kapky Nasivin - jsou méně koncetrované, ale bohatě stačí. A s tím sirupem pozor, ne všechny se v těhotenství mohou. Mě dr. doporučila sirup od DR. Theiss. Jo a taky inhalovat. Svaříš vodu se solí. Hlavně být doma v klidu, teple, pozor na průvan a při pocení se hodně převlíkat, abys neprochladla.
Peťula a píďa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7928
2.10.05 21:48

díky všem za rady a odpovědi :D, dneska mi je už mnohem lepé, myslím, že jsme se s tím oba s mimískem suprácky vypořádali :lol: bacila jsme uzemnili.Opatrujte se všechny a mrňousky opatrujte ještě víc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí