Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Do nosu Sterimar a odsavat, hlavně at mu to netece do krku, z toho se mu dělá na blití. Do ocicek bych radši nic nekakala, počkej co ti řekne dr, s tím kaslem to samé, měsíční mrnous nejspíš žádné volně prodejné léky nemůže.
Do zítra vydrzite a snad dr poradi něco co zabere. My se v tom patlame od začátku září ![]()
Držte se!
Do nosu morska voda a odsat. Zvlhcovat vzduch - vetrat a mokrou plenu na topeni. Postylku podlozit na jedne strane knihami a tak ji naklonit, aby byla hlava nahore. Oci vytrit prevarenou vodou.
Strikat do nosu morskou vodu, obcas odsat, hodne zvlhcit vzduch, zvysena poloha vleze.
Hodne kojit.
Doktorka s nim stejne vic neudela.
Jenom pro doplnění…nedávala bych dceru nějaký čas do školky, když máš doma novorozence, zvlášť teď na podzim. Ale to už teď asi víš. Mimochodem, my jsme s rýmou a kašlem doma už měsíc, obě děti byly hodně zahleněné a zbavují se toho velice pomalu. Dětská doktorka i doktorka na ORL říkaly, že to teď dost řádí a trvá to dlouho se toho zbavit ![]()
Jestli kojíš, tak by snad malý mohl mít díky tomu trochu mírnější průběh.
@pet p souhlasím… Mám doma taktéž novorozence a jedno dítě to tahá ze školy a druhé ze školky… Kluka budu z MŠ stahovat… Je 2mesic doma… Ve školce byl týden. Jen nevím jak to paní udělá s 5ti letou když MŠ je povinna
@Nuspik Myslím, že jde dokonce domluvit individuální předškolní vzdělávání, že předškolák do MŠ pak ani nechodí. A věřím tomu, že se jde v MŠ domluvit, že tam dítě kvůli novorozenci chodit pár měsíců nebude a rodič ho omluví.
@Nuspik píše:
@pet p souhlasím… Mám doma taktéž novorozence a jedno dítě to tahá ze školy a druhé ze školky… Kluka budu z MŠ stahovat… Je 2mesic doma… Ve školce byl týden. Jen nevím jak to paní udělá s 5ti letou když MŠ je povinna
Muze omlouvat do aleluja.
Ja svému dítěti dávala i probiotika a pak kapičky do nosu a odsavat, aby se mu dobře dychalo
Malá má taky rýmu. V ložnici máme zvlhčovač vzduchu a do toho jsem ještě četla, že je dobré dát k postýlce rozkrojenou cibuli.. Protáhne to dutiny.. Dali jsme ji tam a funguje to
jinak kašel ti určitě poradí dr. Na to bych sama nic nedávala u tak malého miminka.
Proti kašli Sinecod, do nosu Vincentku / Quixx / Sterimar / Physiomer.
Jak jsem psal dnes v jiné diskusi, pokud má někdo doma novorozence či (mladého) kojence, je šílenost dávat starší dítě do školky. Až skončí mimino s bronchiolitidou na umělé plicní ventilaci, můžete se plácat po ramenou, jak jste šikovní. ![]()
Ahoj holky, nachlazení u miminka 12 týdnů. Šílená rýma jinak nekašle nemá teplotu. Odsáváme, stříkáme mořskou vodu… Co mě ale zajímá, je jestli dávat na pití i nějaký čajík když je kojený, nebo jenom kojit? Moc děkuji
@Josefka473 píše:
Ahoj holky, nachlazení u miminka 12 týdnů. Šílená rýma jinak nekašle nemá teplotu. Odsáváme, stříkáme mořskou vodu… Co mě ale zajímá, je jestli dávat na pití i nějaký čajík když je kojený, nebo jenom kojit? Moc děkuji
Dcera byla hodne nachlazena asi ve 4 tydnech - ryma, hrozny kasel. Jen jsem kojila. Caj me nenapadl. Dehydratace nehrozila. Nebo proc uvazuje s o caji? Myslis nejaky lecivy bylinkovy?
@Janča6 jojo, myslela jsem nějaký bylinkový, třeba heřmánek je už od ukončeného 1. Měsíce… Dehydratace se taky nebojím, ale bojím se aby mu to třeba nesedlo na průdušky
@Josefka473 kojit, kojením od tebe získává protilátky… před kojením vycistit nos, na noc k hlavičce rozkrojenou cibuli, zvlhčovat vzduch (supr je Vincentka do difuseru) a kup kapky s nějakou účinnou látkou..např nasivin sensitive pro kojence a ty mu kapni třeba aspoň 2× denne. Hlavně na noc ať se mu lépe spinka…jednak mu tím neskutečně ulevis a jednak zabránit tomu aby mu to šlo do uší…
Ahoj, synek (1.mesic) chytil bacil ( pravděpodobně od straší dcerky- 5 let, která to dotáhla ze školky)
Včera mi jen psikal, ale od dnešního rána, psika, má šílenou rýmu a do toho suchej škaredej kašel, který ho natahuje na zvracení, ale nezvraci, teče mu očicek a okolo očí to má červené
Zítra mám v plánu navštívit naší Dr, ale jelikož dnes ve svátek je vše zavřený, nemáte prosím nějakou radu, jak mu pomoci?
Sem moc děkuji!!!