Nadaný předškolák

• Fotoalbum (5)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
7.4.24 10:46

Nadaný předškolák

Prosím anonym, nebo smazat

Byla jsem se synem v PPP kvůli ne úplně správné výslovnosti a byla jsem překvapená, když mi bylo sděleno, že se pohybuje na úrovni vyššího až vysokého inteligenčního nadání.
Snažím se ho teď o to víc podporovat, hrozně ho baví matematika…pořád chce počítat…Tyto příklady počítal dnes…odpovídá to první třídě…ale asi tak první pololetí?
Já se cítím taková trochu neznalá, on chce pořád těžší a těžší věci…mám mu dávat příklady, které třeba neumí a chce umět a učit ho to?
Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14675
7.4.24 10:48

Kolik let mu je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.4.24 10:49

V prosinci měl 6

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.4.24 10:56
@Anonymní píše: Více

Mechanické příklady asi úplně nejsou nutné učit. Spíše by měl dostávat nějaké logické úkoly, aby se rozvíjel. A měl by si na to přijít sám. Moje dcera si například sama ve školce přišla na princip násobení. Vždycky ráda dělala různé logické úkoly, testy.

• Citovat
  • Upravit
14675
7.4.24 10:59

Nase holky takto pocitaly od cca 5,5 let. Samozrejme ho v tom podporujte, kdyz bude chtit, davejte mu priklady. Netlac te Jo do toho, kdyby nechtel.

Jedna Nase dcera je ted v 1. tride, ale mela odklad kvuli velmi nesrozumitelne reci. Je ji 7,5 roku a z hlavy pocita treba 1469×2. Druhe bylo taky v prosinci 6 a scita a odcita do stovky. Neco z hlavy, neco si pise.

Jeste je super tato logicka hra. Tu hrala 5,5leta, kdyz po tezkem urazu musela mesic jen lezet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14675
7.4.24 11:05

Souhlasím s anomymní s rozvíjením logického myšlení. Ta 7,5letá nedávno odrovnala logopedku. Logopedka s ní hrála hru. Na stůl rozložila 7 kartiček rubem nahoru. Jednu kartičku si vybrala, popsala, co je na obrázku, a jakmile to dcera správně pojmenovala, logopedka jí kartičku dala. Pak zase vybírala a popisovala dcera a kartičku dala logopedce. Na konci se logopedka ptá: „Tak kolik máš kartiček?“ Dcera: „Čtyři.“ Logopedka: „A já?“ Dcera: „Tři.“ Logopedka: „Super, tak máš víc.“ Dcera: „To je jasný. Když je to počet, kterej nejde rozdělit na dva, tak ten, kdo začíná, hraje o jedna víckrát. A když je ta hra taková, že dává kartičku tomu druhýmu, tak ten druhej má na konci o jednu víc.“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14675
7.4.24 11:09

A jeste doporucuji hru Matemág. Stoji 500 Kc, ale stoji za to. A muze ji pak sdilet cela rodina bez priplatku. Take rozviji matematicke mysleni. Holky si s ni krati cas treba v cekarnach lekaru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27574
7.4.24 11:35

Upřímně starší počítal stejně v cca 5 při nástupu do školy v podstatě skoro četl, měl velký přehled o všem možném, ono je to na prd první třídu se nudil ve druhé se nudil nic ho nenutilo se učit, cokoliv slyšel hned si zapamatoval, nyní je v páté nechápe že se musí učit už si ty těžší věci nedokáže zapamatovat na poprvé do toho puberta a z nadaného dítěte je dítě :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30385
7.4.24 11:39

Zkus stránku Matific. Skvělé logické úlohy s chytlavou animací, určené pro předškoláky a školáky až do šesté třídy. Pracujeme tam s nadanými žáky, doporučuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5080
7.4.24 11:46
@ka2ka píše: Více

U nás naprosto stejný scénář :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.4.24 11:56
@ka2ka píše: Více

Náŝ to takhle dotáhl až na VŠ, celou zakladku, celý gympl se neučil a měl vyznamenání, na vysokou šel na technicky obor, právě proto, že nemusí biflovat, spočítá, naprogramuje a jde od toho. Bakalářku začal psát 14 dní před odevzdáním a dostal uznání vedoucího katedry.
Ve čtyřech letech měl všechny známky školní zralosti.
Většina jeho kamarádů a spolužáků na tom byla stejně. Pokud to dítě není z pochybných poměrů a rodiče jej normálně rozvíjí, tak to není žádný zázrak.
Fajn je, že takové děti mají moře volného času a zvládají spoustu aktivit a zájmů, místo hodin nad učením.

Příspěvek upraven 07.04.24 v 12:36

• Citovat
  • Upravit
2169
7.4.24 12:16

No, já bych se spíš poradila s odborníkem, jaké nadání má a jak ho rozvýjet. Mechanické počítání se naučí i podprůměrný žák celkem brzy, ne že by automatizace a zrychlování návyků něčemu vadilo, jen si myslím, že to nepomůže v tom, co by bylo nejlepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6414
7.4.24 12:17

Dcera tedy před nástupem do školy taky takhle počítala, sčítání a odčítání do 20 bez problému, uměla číst a psát tiskace (tam samozřejmě s pravopisnými chybami). Naučila se sama. Třeba číst uměla tak třetina dětí z 1.třídy. Ale je fajn, že má syn zájem. Ale asi bych taky rozvíjela víc logicky a hlavně prakticky, v tom mají kluci někdy zpoždění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3872
7.4.24 12:38

Dělejte cokoli, co vás baví. Nemusíš „rozvíjet nadání“, buďte prostě spolu. Klidně mechanické příklady, jestli chce. Všechny ty věci, co tu padly, jsou super, ale pokud bude nebude chtít, nenutila bych mu je místo příkladů, jenom protože je to „správnější“. Upřímně mi šance, že bude chtít sloupečky, protože zjistil, jak na to, a má úspěch, zatímco cizí, divné logické hádanky s velkou nadějí na neúspěch chtít nebude, přijde docela velká :lol:

Určitě je šikovnej, mimořádně nadanej mi nepřijde. Nedělala bych si s tím hlavu a byla bych ráda, že mám šikovné dítě, které má přinejmenším prvních pár let školy přinejmenším v matice šanci na pěkné známky bez velké práce.

Ještě doporučuju sešit Koumák pro prvnaky (matematika).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6414
7.4.24 12:45

Já bych třeba doporučila hry od Mindoku, hodně logická záležitost, jsou pro různé věkové kategorie, i 5+, 6+.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí