Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
@arinecka ne, toto slovo poprvé. predtim něco podobného ale mírnější.
ano bydlím u nej ale své bydlení mám
@Anonymní píše:
A čekáš až ještě přitvrdí? Seber dítě a jdi do svého, nechápu proč u něj jsi.
@Anonymní píše:
Odstěhovala bych se, vztah ale zatím nezahazovala. Možná příteli pak dojde, ze takto ne. Pokud by to nezabralo, pak bych ukončila i vztah.
@Anonymní píše:
@Barevné klubíčko není
![]()
Mně říct chlap, že je moje dítě de^bil, tak letí. Vrať se k sobě do bytu. Tento muž není v pořádku, když nadává batoleti do de^bilů. Příště mu řekne horší slovo. A evidentně je pán cholerik.
Jako aby mi cizí chlap tituloval batole „deb.ilem“ jen proto, že nezvládá ještě motoricky to, co dospělý člověk, tak je to okamžitě ex. A nechápu, proč se s malým dítětem stěhuješ k někomu, kdo je „prudší povahy“
![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, včera se stala taková situace. Přítel je takové prudší povahy. Občas vyjede. Už jsme to spolu i řešili on to ví a myslím, že se snaží na tom pracovat
každopádně včera jsme si dali smoothie, bylo ve velké plastové sklenici s brčkem, syn čerstvé dva roky chtěl také, přítel mu podal tu svou, on jako malé dítě samozřejmě to vzal rychle, málem se polil, a přítel na nej vyjel, a řekl mu, že je de**l.
co si o tom myslíte a jak tomu já můžu zabránit a své dítě chránit od tohoto
prosím anonym
koukam, ze jsi se nepoucila, s otcem sveho ditete nezijes, do roka mas dalsiho „uzasneho“ chlapa, co nadava tvemu malemu synovi a verim, ze nejen jemu… a ze je prudsi povahy? to ze ti nekdy jednu flakne? nebo, co je to prudsi povaha?…
Dost pomáhá nestěhovat si domů prvního ču..ka, který jde okolo.
Jak ho ochranit? Netahat si domu prvniho retarda s,,prudsi” povahou.
@terien píše:
Dost pomáhá nestěhovat si domů prvního ču..ka, který jde okolo.
Tak hlavně že klukovi našla nového „tatínka“ ne?
Aneb když životní kroky dělám absolutně bez rozmyslu a pak začnu schytávat výsledky svých rozhodnutí ![]()
@Anonymní píše:
Tak se odstěhuj zpět do svého bytu. Přece nenecháš dítěti nadávat do d.bi.ů..
@Anonymní píše:
Ahoj, včera se stala taková situace. Přítel je takové prudší povahy. Občas vyjede. Už jsme to spolu i řešili on to ví a myslím, že se snaží na tom pracovat
každopádně včera jsme si dali smoothie, bylo ve velké plastové sklenici s brčkem, syn čerstvé dva roky chtěl také, přítel mu podal tu svou, on jako malé dítě samozřejmě to vzal rychle, málem se polil, a přítel na nej vyjel, a řekl mu, že je de**l.
prosím anonym
Prosimtě tohle není že by byl prudší povahy, to je prostě blb.ec, snad mu dojde že je to malé dítě a že to ještě tolik nedomýšlí ne?
Nebyla bych s ním, nech si to projít hlavou ale mysli na to, že to na synovi může zanechat následky pokud se tohle bude dít často. Předpokládám že to jeho otec není, tak co tě u něho drží? Já osobně kdyby někdo tohle dělal mému dítě tak se sbalím hned ![]()
Tak kdyz neni jeho, jste spolu chvilinku. A uz takhle vyjizdi na batole kvuli hloupe nehode. Co bude asi delat, az prijde obdobi vzdoru? Az syn zacne odmlouvat a byt drzy, jak to deti proste delaji?
Jestli chces syna ochranit, vrat se domu, rozejdi se s timto neandrtalcem a zkus to chvili vydrzet bez chlapa, nez se das trochu sama dohromady a srovnas si v hlave priority.
@Anonymní píše:
prosím anonym
Muj manzel je prudsi povaha a jeste maji v rodine ponekud neslusne vyjadrovani. Jasne jsem mu rekla, co ne, je videt, ze se hodne kontroluje. Nekdy mu neco velmi vyjimecne ujede. Nevim, jak to je u vas, u nas jsme na jedne lodi a vidim, ze se manzel snazi. Tim, jak mluvi normalne, tak syn vidi, ze to neni az tak osobne mireny exces
Proste tatu uz trochu zna a je zvyklej.
Kazdopadne, pokud se stane, mel by se omluvit a priznat chybu. A deti maji rodice dva! Takze uplne minimum je vysvetlit synovi, ze tata udelal chybu, nemyslel to vazne, mluvil z nej vztek, ktery neumi ovladat dobre. Rict to hned v te situaci. A pak teda promluva s pritelem. Hodne bych si ale rozmyslela vztah, pokud bych nevidela zadnou sebereflexi a snahu.