Žádné hlídání dítěte

Anonymní
3.2.24 12:46

Žádné hlidani ditete

Ahoj všem,
jen jsem si chtěla vylit své emoce, přečíst si jiný pohled na věc.
Mám dvě dcerky+nevlastní od manžela. Celkem tedy vychovám tři deti. Poslední má 2rok, takže jsem na rodicaku. Manžel už nemá rodice, moji žijí v zahraničí. Jsem většinu času s dětmi sama doma. Manžel pracuje částo mimo republiku.
Moje segra má taky deti a každý víkend je dává na hlidani své tchýni-její tchyně bydlí v naši ulici. A ja když vidim, jak se jim tchyně věnuje, vodí je do kina, hraje si s nema venku. A segra má vlastně volno cely víkend. A to mě mrzi, ze naše holky neznají a nemají ten vzor prarodiče, tu lásku, péči. A ja bych upřímně to volno jednou za čas opravdu srdečně ocenila.Jsem pak na segru zla, vadí mi jejich deti(ale zároveň je mám všechny opravdu rada)perou se ve mne takové emoce. Lítost, vztek, zlost. A nemůžu si pomoct.
Její tchyně je hodna, občas zavolá i ty naše cacorky na zahradu, nabídla mi i hlidani, když mám lekare.Ale nechci ji obtěžovat.
Jak ty zle emoce vyhnat??

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
34322
3.2.24 12:49

Jezis, dej deti ke tchyni, kup ji kafe a bonbosku a vyuzij to.
A sezen si nejakou placenou hlidacku.
Nevim proc se vedome tyrat takhle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36009
3.2.24 12:51

Taky nemám, leda když jsou prázdniny vezmou si starší na tyden, tchýní mám 350 km, :nevim: moji sestre hlidala nase máma skoro porad az doteď, to je mu 15 :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30422
3.2.24 12:51
@Anonymní píše:
Ahoj všem,
Mám dvě dcerky+nevlastní od manžela. Celkem tedy vychovám tři deti. Poslední má 2rok, takže jsem na rodicaku. Manžel už nemá rodice, moji žijí v zahraničí. Jsem většinu času s dětmi sama doma. Manžel pracuje částo mimo republiku.
Moje segra má taky deti a každý víkend je dává na hlidani své tchýni-její tchyně bydlí v naši ulici. A ja když vidim, jak se jim tchyně věnuje, vodí je do kina, hraje si s nema venku. A segra má vlastně volno cely víkend. A to mě mrzi, ze naše holky neznají a nemají ten vzor prarodiče, tu lásku, péči. A ja bych upřímně to volno jednou za čas opravdu srdečně ocenila.Jsem pak na segru zla, vadí mi jejich deti(ale zároveň je mám všechny opravdu rada)perou se ve mne takové emoce. Lítost, vztek, zlost. A nemůžu si pomoct.
Její tchyně je hodna, občas zavolá i ty naše cacorky na zahradu, nabídla mi i hlidani, když mám lekare.Ale nechci ji obtěžovat.

A ta ségra se provinila konkrétně čím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.2.24 12:52

@Lucie_Sx je mi to hloupé, když to není naše tchyně. Uz tak toho musí mít hodne a ještě ji přiložit. Nemám peníze na hlidani deti. I nad tím jsem premyslela.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.2.24 12:52

@hanka.br. Ničím.A o to prave jde.

• Citovat
  • Upravit
2447
3.2.24 12:54

A proč si nehlídáte vzájemně se ségrou? Jedno odpoledne ona, jedno ty…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.2.24 12:54

@pikola a mrzi te to nejak? vnimas to negativně???

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.2.24 12:55

@Annonymní_007 :)))))moje segra není hlidaci typ. Když je to nutné, samozřejmě ano.Ale jinak ne.

• Citovat
  • Upravit
2164
3.2.24 12:55

Nevlastní tchyni si podkuřuj, je to zlatíčko, občas bych jí něco donesla a řekla, že si toho hrozně cením, protože vím, že by i to, co nabídla, vůbec nemusela dělat.
Víc než nabídla, bych po ní ale nechtěla.
No a druhá věc, pokud manžel pracuje v zahraničí, předpokládám, že je též náležitě oceněn. Pokud ne, ať se vrátí domů a podílí se více na péči o děti, protože v tom případě to v zahraničí má jen na to, aby doma tolik nemusel.
No a pokud je náležitě oceněn, pořiď si třeba dvakrát do měsíce na celý den paní na hlídání.
Já vím, že to není totéž, co rodina, ale z hlediska volna pro tebe je to jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
3.2.24 12:56
@Anonymní píše:
@hanka.br. Ničím.A o to prave jde.

Sestra ale nemůže za tvoje rodinné uspořádání. Vnitřně se na ni zlobíš a žárlíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36009
3.2.24 12:56
@Anonymní píše:
@pikola a mrzi te to nejak? vnimas to negativně???

Tak je naše volba mit děti :nevim: a navíc je školka, škola. Ale ze by jsme vyrazili s mužem nám chybi no. Ale s manželem fungujeme oba, on se dokáže postarat, vzít si volno když je potřeba atd. Nemělo by být vše jen na tobě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2447
3.2.24 12:57

A to že manžel pracuje často mimo republiku prostě MUSÍ být vidět na penězích kterými se zaplatí jeho absence v domácích povinnostech. Jinak ať si kouká najít práci tak, aby se podílel na péči o své děti! Nebo jste zase další, co museli mít „domeček“ i za cenu zničení rodiny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8827
3.2.24 13:01
@Anonymní píše:
Ahoj všem,

Ségra za tvoje trápení nemůže. Tak ať se postará manžel - sám na ně nemá moc času, tak ať ti přispěje na chůvu. Neříkej mi, že když je v zahraničí, že nemáte par stovek na hlídání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.2.24 13:01

@Mariane.B ano,snažím se. I ja ji občas vezmu do obchodu, nakoupim, když pecu občas ji odnesu.Ale ja ji nechci využívat. Ale občas se opravdu zarazil nad tím, jak stojím a cítím, kolik lásky můžou deti dostat i jinde. O deti je 100% postaráno a ty si muzes uklidit, jít ven, sportovat, vzít si knížku, courat obchodaky. Vypnout.
Finance je oceněny hezky.Ale máme nový dům, auto. A teď je důležitá hypotéka. Nemám peníze na věci bokem.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML