Nadměrné ochlupení u dcery 6 let...

Anonymní
13.12.21 18:21

Nadměrné ochlupení u dcery 6 let

Dobrý večer
Ráda by jsem se zeptala jestli máte podobnou zkušenost.
Moje dcera má ochlupení ( černé chloupky na nohách, zádech a intimních místech myslím víc jak by mělo být.. je tmavší, ale chloupků je fakt hodně.
Já jsem to neměla a člověk s kterým dceru mám taky ne..

Můžu se zeptat co s tím máme dělat?
Dcera to moc nevnímá ale nechci aby s tým měla problémy v budoucnosti. Děkuji hezký večer

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2367
13.12.21 18:31

Toto řeší vyšetření na endokrinologii. Udělají krevní odběry a zjistí, jestli je dcera v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
13.12.21 18:43

Jj určitě říct u pediatra a udělat odběr krve a zjistit jestli má ok hormony. Možná vás rovnou pošle na tu endokrinologii. Ale moje jedna z dcer je taky pěkně chlupatá, je světlá, chloupky světlý, ale má jich teda dost, ruce má už odmala chlupatejsi než ja, chlupatá je i za krkem :lol: její bratranec je taky chlupatej odmala…druhá dcera nemá skoro nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4380
13.12.21 19:26

Človek s kterym dceru mam? :think: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8779
13.12.21 20:17

„Člověk, s kterým dceru mam“, to je moc zajímavý popis otce dítěte. Řekni to dětské doktorce, nejspíš ji pošle na endokrinologii zkontrolovat hormony. Moje kamarádka to tak měla taky, hormony měla v pořádku, tak se musela smířit s tím, že je chlupatá. Někdy ve 20 letech chodila na laser a teď má klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
13.12.21 20:19

Určitě zajdi k doktorce, dceři to začalo až kolem začátku menstruace a je taky chlupatá dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2577
13.12.21 23:45

Ja mam sice svetle chlupy, ale od decka jsem chlupata. Pamatuji si, jak jsem si ve skole nervne kulatyma tupyma nuzkama strihala chlupy na ruce. :mrgreen: Nikdo to nikdy neresil. Proste mam cely zivot huste chlupy. Ale je fakt, ze v pripade tve dcery je divne ochlupeni na mistech, o kterych pises. Urcite bys mela navstovot pediatra. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2085
14.12.21 23:31

K lékaři bych ji vzala určitě, ale on to spíš bude prostě estetický problém, ne zdravotní. Na to, zda jste vy nebo otec holčičky chlupatí, nehleďte. Tohle se často dědí třeba i po pra pra pra prababičce. Generace se to neprojeví a pak bum! a je to tam…

Hlavní je, aby z vaší strany dcerka nikdy nezískala pocit, že její ochlupení není normální a že je to problém. Ono pokud jí časem naroste knírek, sroste obočí atd., tak ji na to někdo z dětí určitě upozorní, ale s tím nic nenaděláte… Až na to bude mít věk, sama si rozhodne, jak ochlupení chce řešit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
459
2.3.22 15:24

Pokud jsou chlupatější ruce, nohy, záda, tak by to neměl být problém, prostě to tak má.
Pokud je to v tomhle věku i tam, kde by to mělo být až v pubertě, bude to chtít vyšetřit hormony (štítnou žlázu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
23.10.22 19:23

Mám ten sami problém s dcerou je ji 6 let má strasne hodně chlupaté nozicky a je mi stoho na nic mohu se zeptat vidím ze je to rok stary prispevek jestli jste stim někde byla? Nebo jestli se dá stim vůbec něco dělat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
23.10.22 19:29
@Chany12 píše:
Mám ten sami problém s dcerou je ji 6 let má strasne hodně chlupaté nozicky a je mi stoho na nic mohu se zeptat vidím ze je to rok stary prispevek jestli jste stim někde byla? Nebo jestli se dá stim vůbec něco dělat

Běž se poradit k dětskému doktorovi - vašemu pediatrovi. Ten vyhodnotí, co s tím dál dělat. Nejpravděpodobnější postup bude dětská endokrinologie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
23.10.22 19:42

@Zeoli ano otom mě už oznámila a dá mi vědět ale chtěla jsem jen vědět jak pani dopadla s holčičkou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.10.22 19:43

Mé dceři začaly růst chloupy v podpaží v 7 letech. Dr. nás poslal na endokrinologii. Vyšly jí vyšší hodnoty některých hormonů v krvi, endokrinoložka nás poslala na nějaký test (jestli si dobře pamatuji, tak se sledovalo vylučování kortizolu?), na tom se nic průkazného neukázalo. Dále jsme absolvovali UTZ nadledvinek (možný nádor), taky ok, nakonec genetika, tam čekáme ještě na výsledky. A ještě rentgen kostí na ruce, má o 1 rok uspíšený kostní věk.
Dcera je tmavý typ, až exotický bych řekla, nohy, ruce ani záda ale nijak extra ochlupené nemá, jen ty chloupky v podpaží.
Na UTZ nám starší pan doktor řekl, že je velmi pravděpodobné, že se na nic nepřijde a prostě to tak je.

• Citovat
  • Upravit
8302
23.10.22 20:00
@Anonymní píše:
Mé dceři začaly růst chloupy v podpaží v 7 letech. Dr. nás poslal na endokrinologii. Vyšly jí vyšší hodnoty některých hormonů v krvi, endokrinoložka nás poslala na nějaký test (jestli si dobře pamatuji, tak se sledovalo vylučování kortizolu?), na tom se nic průkazného neukázalo. Dále jsme absolvovali UTZ nadledvinek (možný nádor), taky ok, nakonec genetika, tam čekáme ještě na výsledky. A ještě rentgen kostí na ruce, má o 1 rok uspíšený kostní věk.
Dcera je tmavý typ, až exotický bych řekla, nohy, ruce ani záda ale nijak extra ochlupené nemá, jen ty chloupky v podpaží.
Na UTZ nám starší pan doktor řekl, že je velmi pravděpodobné, že se na nic nepřijde a prostě to tak je.

Bude mít zvýšenou hladinu testosteronu. Nejspíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.2.23 14:30

@Chany12 řešíme něco podobného. Dcera 6let, ač blond má celkem chlupaté ruce a nohy..a je z toho nešťastná, chce to „sundat“ nosí jen dlouhé rukavy a nohavice. Nastoupila v září do školy a je to pro ni velmi bolestivé téma. Skoro co den mě s place prosi ať ji to oholim nebo vytrham…no za chvili tonudelam protože když ne já bojim se co si čím dřív nebo později provede :/

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA